Er zijn maar weinig filmscenes die beter in de psyche van de mens gebrand worden dan een goede seksscène. Ze hoeven de films waarin ze voorkomen niet te definiëren, maar het zijn vaak de delen die je je het meest herinnert. De volgende 30 films zijn zo sexy dat je ze niet snel zal vergeten.

1. Basic Instinct (1992)

Sharon Stone in BASIC INSTINCT - Interrogation Clip

Beroemd om de sensuele en gedurfde performance van Sharon Stone, is deze erotische thriller zowel sexy als spannend, en is het sindsdien een klassieker van het genre geworden.

2. Unfaithful (2002)

Unfaithful (2002) - Confession Scene (3/3) | Movieclips

Diane Lane en Olivier Martinez delen in deze film een onmiskenbare chemie, in een verhaal dat net zo pijnlijk als gepassioneerd is.

3. Secretary (2002)

Secretary (2002) Official Trailer - Maggie Gyllenhaal, James Spader Movie HD

Deze film, met Maggie Gyllenhaal en James Spader, behandelt BDSM op een manier die zowel respectvol als sensueel is.

4. Dirty Dancing (1987)

Dirty Dancing (1987) Official Trailer - Patrick Swayze, Jennifer Grey Movie HD

Hoewel het niet expliciet seksueel is, is de passie en chemie tussen Jennifer Grey en Patrick Swayze in deze dansfilm onmiskenbaar aantrekkelijk.

5. Y Tu Mamá También (2001)

Y Tu Mama Tambien Trailer

Deze Mexicaanse film is zowel een coming-of-age verhaal als een sexy roadtrip, met een vrije, ongedwongen houding ten opzichte van seksualiteit.

6. Cruel Intentions (1999)

Cruel Intentions Trailer 1999

Deze moderne hervertelling van “Dangerous Liaisons” staat bekend om zijn gedenkwaardige, sexy prestaties van een jonge cast, waaronder Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, en Sarah Michelle Gellar.

7. Fifty Shades of Grey (2015)

Fifty Shades Of Grey - Official Trailer (Universal Pictures) HD

Hoewel de meningen over deze film kunnen verschillen, heeft deze erotische romance, gebaseerd op de bestverkopende roman, zeker aantrekkingskracht en heeft het wereldwijd veel succes gehad.

8. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona-Official Trailer [US] [HD] (2008)

In deze film van Woody Allen, met Scarlett Johansson, Javier Bardem en Penélope Cruz, worden relaties en seksuele aantrekkingskracht op een complexe en sensuele manier onderzocht.

9. 9½ Weeks (1986)

9 1/2 Weeks - Trailer

Deze erotische film, met Kim Basinger en Mickey Rourke, staat bekend om zijn expliciete en gedurfde seksscènes.

10. Blue Is the Warmest Color (2013)

Blue Is The Warmest Color Official Trailer #1 (2013) - Romantic Drama HD

Deze Franse film biedt een rauwe en intens intieme kijk op een lesbische relatie, en is zowel controversieel als zeer geprezen.

11. Out of Sight (1998)

Out of Sight Official Trailer #1 - Ving Rhames Movie (1998) HD

Deze stijlvolle misdaadfilm, met George Clooney en Jennifer Lopez, is net zo sexy als hij slim is, dankzij het scherpe script en de chemie tussen de hoofdpersonages.

12. The Dreamers (2003)

The Dreamers Trailer

Deze film van Bernardo Bertolucci, die zich afspeelt in het Parijs van 1968, behandelt seksualiteit op een expliciete en artistieke manier.

13. Wild Things (1998)

Official Trailer: Wild Things (1998)

Deze neo-noir thriller, met Denise Richards, Neve Campbell en Matt Dillon, staat bekend om zijn stomende seksscènes en plotwendingen.

14. Dangerous Liaisons (1988)

Dangerous Liaisons (1988) Official Trailer - Glenn Close, John Malkovich Movie HD

Deze film, gebaseerd op een 18e-eeuws Frans roman, is een spel van seksuele manipulatie en intriges, met geweldige prestaties van Glenn Close, John Malkovich en Michelle Pfeiffer.

15. Eyes Wide Shut (1999)

Eyes Wide Shut (1999) Official Trailer - Tom Cruise, Nicole Kidman Movie HD

De laatste film van Stanley Kubrick, met Tom Cruise en Nicole Kidman, is een duister en sensueel onderzoek naar seksuele fantasieën en obsessies.

16. Black Swan (2010)

BLACK SWAN | Official Trailer | FOX Searchlight

Deze psychologische thriller onderzoekt de seksuele ontwaking en de waanzin van een balletdanseres, op een visueel opvallende en intense manier.

17. Last Tango in Paris (1972)

Cliffhanger - The Italian Job (10/10) Movie CLIP (1969) HD

Deze controversiële film van Bernardo Bertolucci, met Marlon Brando, is zowel rauw als erotisch, en heeft een blijvende impact op de cinema gehad.

18. Love (2015)

Love (2015) - Trailer

Regisseur Gaspar Noé staat bekend om zijn controversiële en uitdagende films, en deze film is geen uitzondering. Het bevat expliciete en ongecensureerde seksscènes.

19. Boogie Nights (1997)

Boogie Nights (1997) Official Trailer #1 - Paul Thomas Anderson Movie

Deze film, die zich afspeelt in de wereld van de porno-industrie in de jaren ’70 en ’80, is even sexy als ontroerend, met sterke prestaties van Mark Wahlberg, Julianne Moore en anderen.

20. Betty Blue (1986)

Mark Kermode reviews Betty Blue (1986) | BFI Player

Deze Franse film begint met een intense en passionele liefdesscène, die de toon zet voor het rest van het tragische liefdesverhaal.

21. Mulholland Drive (2001)

Mulholland Drive | Official Trailer | Starring Naomi Watts

Deze droomachtige en mysterieuze film van David Lynch bevat enkele zeer sensuele scènes tussen Naomi Watts en Laura Harring.

22. Atonement (2007)

Repentance | Official Movie Trailer (HD) | In theaters NOW!

Hoewel het voornamelijk een drama is, heeft deze film een van de meest gepassioneerde en memorabele liefdesscènes van de moderne cinema, tussen Keira Knightley en James McAvoy.

23. The Unbearable Lightness of Being (1988)

The Unbearable Lightness of Being - Official Trailer

Deze adaptatie van de roman van Milan Kundera behandelt liefde en seksualiteit op een diepzinnige en erotische manier.

24. Showgirls (1995)

SHOWGIRLS Trailer Legendado

Hoewel het in eerste instantie werd bekritiseerd en belachelijk gemaakt, is deze film over de wereld van het Las Vegas entertainment een cultklassieker geworden.

25. In the Mood for Love (2000)

Chungking Express (1994) HD TRAILER

Dit meesterwerk van Wong Kar-wai is een subtiele en prachtige verkenning van verboden verlangen en onbeantwoorde liefde.

26. The Handmaiden (2016)

The Handmaiden - Official Trailer

Deze Zuid-Koreaanse film, gebaseerd op het Britse boek “Fingersmith”, is een erotisch en bedrieglijk verhaal met enkele zeer stomende scènes.

27. Belle de Jour (1967)

Belle de Jour - official rerelease trailer

Deze klassieke film van Luis Buñuel, met Catherine Deneuve als een getrouwde vrouw die overdag als prostituee werkt, is zowel provocerend als sexy.

28. The Notebook (2004)

The Notebook - Trailer

Hoewel het een romantisch drama is, bevat deze film enkele passionele en romantische scènes tussen Ryan Gosling en Rachel McAdams.

29. The Graduate (1967)

The Graduate - Trailer - HQ

Deze iconische film, met een jonge Dustin Hoffman en een verleidelijke Anne Bancroft, is een klassiek verhaal over verleiding.

30. Body Heat (1981)

Body Heat (1981) Official Trailer - William Hurt, Kathleen Turner Movie HD

Deze neo-noir thriller, met William Hurt en Kathleen Turner, staat bekend om zijn stomende seksscènes en de intense chemie tussen de hoofdrolspelers.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl