Filmliefhebbers hebben vaak een zwak voor het genre van de erotische thriller. Dit genre, dat spanning en sensualiteit combineert, heeft door de jaren heen talloze meesterwerken voortgebracht. Van de verleidelijke femme fatales tot de gevaarlijke liefdesaffaires, deze films weten de kijker steeds weer te boeien en te verleiden. Regisseurs als Brian De Palma, Adrian Lyne en Paul Verhoeven hebben met hun films de grenzen van het genre verkend en verlegd.

De erotische thriller heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een genre waarin verlangen en gevaar hand in hand gaan. De verleidelijke sfeer van deze films wordt vaak versterkt door de aanwezigheid van sterke vrouwelijke personages die zowel verleidelijk als gevaarlijk zijn.

Benieuwd naar de beste erotische thrillers aller tijden? Laat je dan verleiden door deze Top 20 Erotische Thrillers.

20. La Piscine (1968)

MOVIE SCENE | La Piscine | Alain Delon & Romy Schneider

Deze Franse film, met in de hoofdrol Alain Delon en Romy Schneider, speelt zich af in een zonovergoten villa aan de Franse Rivièra. Jaloezie en verlangen komen samen in dit zinderende drama dat bol staat van de seksuele spanning.

19. Benedetta (2021)

Benedetta - Official Trailer | HD | IFC Films

Paul Verhoeven keert terug met dit controversiële verhaal over een non in de 17e eeuw die visioenen heeft en een verboden relatie aangaat. De film is zowel provocerend als visueel verbluffend.

18. Unfaithful (2002)

Unfaithful
Diane Lane schittert in deze film als een getrouwde vrouw die een affaire begint met een jongere man. De gevolgen van haar acties leiden tot een spiraal van passie en geweld.

17. Dangerous Liaisons (1988)

Dangerous Liaisons (1988) Official Trailer - Glenn Close, John Malkovich Movie HD

Dit kostuumdrama, met in de hoofdrol Glenn Close, John Malkovich en Michelle Pfeiffer, is een spel van verleiding en manipulatie in het 18e-eeuwse Frankrijk. Intriges en bedrog zijn aan de orde van de dag in dit sensuele drama.

16. Cruel Intentions (1999)

Cruel Intentions Trailer 1999

Een moderne hervertelling van “Dangerous Liaisons”, deze film volgt twee verwende tieners (Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe) die een gevaarlijk spel van verleiding spelen. Reese Witherspoon en Selma Blair schitteren ook in deze cultklassieker.

15. Angel Heart (1987)

Angel Heart | Official Trailer 4K Restoration | Starring Mickey Rourke and Robert De Niro

Mickey Rourke speelt een privédetective die een zaak onderzoekt die hem naar de donkere wereld van voodoo en zwarte magie leidt. Lisa Bonet maakt indruk in een van haar meest gedenkwaardige rollen.

14. Wild Things (1998)

Official Trailer: Wild Things (1998)

Dit stomende drama volgt een leraar (Matt Dillon) die wordt beschuldigd van verkrachting door twee van zijn studenten (Neve Campbell en Denise Richards). Wat volgt is een web van bedrog, verleiding en verraad.

13. The Handmaiden (2016)

The Handmaiden - Official Trailer

Dit Zuid-Koreaanse meesterwerk van regisseur Park Chan-wook is een verhaal van liefde en bedrog in het door Japan bezette Korea. De film is zowel erotisch als visueel verbluffend.

12. The Postman Always Rings Twice (1981)

The Postman Always Rings Twice (1981) - Trailer 1

Jack Nicholson en Jessica Lange schitteren in deze adaptatie van de klassieke roman. Hun gepassioneerde affaire leidt tot een moordcomplot met verstrekkende gevolgen.

11. Cat People (1982)

Cat People (1982) - Trailer HD 1080p

Nastassja Kinski speelt een jonge vrouw die ontdekt dat ze deel uitmaakt van een oude bloedlijn van weerpanteren. Deze remake van de klassieker uit 1942 is zowel sensueel als angstaanjagend.

10. Femme Fatale (2002)

Femme Fatale - Original Theatrical Trailer

Brian De Palma’s “Femme Fatale” is een visueel verbluffend meesterwerk waarin Rebecca Romijn een dubbelrol speelt als een verleidelijke oplichtster. De film speelt met het idee van identiteit, verleiding en verraad en is een hommage aan de klassieke film noir.

9. Sea of Love (1989)

Sea of Love Official Trailer #1 - John Goodman Movie (1989) HD

In “Sea of Love” speelt Al Pacino een rechercheur die verliefd wordt op een vrouw (Ellen Barkin) die mogelijk betrokken is bij een reeks moorden. De film is een spannende kat-en-muisspel waarin passie en gevaar samenkomen.

8. The Last Seduction (1994)

🎥 THE LAST SEDUCTION (1994) | Trailer | Full HD | 1080p

Linda Fiorentino schittert als een manipulatieve femme fatale die haar man bedriegt en vervolgens op de vlucht slaat met zijn geld. Ze belandt in een klein stadje waar ze een nietsvermoedende man (Peter Berg) verleidt om haar vuile werk te doen.

7. In the Cut (2003)

In The Cut | Theatrical Trailer | 2003

Meg Ryan breekt met haar gebruikelijke “girl-next-door” imago in deze duistere en sensuele film. Ze speelt een lerares die betrokken raakt bij een moordonderzoek en valt voor de charmes van een mysterieuze detective (Mark Ruffalo).

6. Eyes Wide Shut (1999)

Eyes Wide Shut (1999) Official Trailer - Tom Cruise, Nicole Kidman Movie HD

Stanley Kubrick’s laatste film is een verontrustende kijk op seksuele obsessie en geheimzinnige rituelen. Tom Cruise en Nicole Kidman spelen een echtpaar wiens relatie op de proef wordt gesteld na een reeks verleidelijke en gevaarlijke ontmoetingen.

5. Bound (1996)

Bound (1996) ORIGINAL TRAILER [HD]

De Wachowski’s debuteerden met deze stijlvolle neo-noir over twee vrouwen (Jennifer Tilly en Gina Gershon) die een plan smeden om de maffia te bedriegen. “Bound” is zowel erotisch als spannend en speelt met thema’s van vertrouwen en verraad.

4. Body Double (1984)

Body Double (1984) Trailer

Brian De Palma’s eerbetoon aan Alfred Hitchcock is een verhaal van voyeurisme en obsessie. Een acteur (Craig Wasson) raakt geobsedeerd door een vrouw (Melanie Griffith) en raakt verstrikt in een web van intrige en moord.

3. Fatal Attraction (1987)

Fatal Attraction (1987) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Adrian Lyne’s iconische film over een affaire die vreselijk misgaat. Michael Douglas speelt een getrouwde man wiens one-night stand met Glenn Close’s personage verandert in een nachtmerrie wanneer zij geobsedeerd raakt door hem.

2. Body Heat (1981)

Body Heat (1981) Official Trailer - William Hurt, Kathleen Turner Movie HD

In deze stomende neo-noir wordt een nietsvermoedende advocaat (William Hurt) verleid door de sensuele Kathleen Turner. Samen smeden ze een plan om haar rijke man te vermoorden, maar niets is wat het lijkt.

1. Basic Instinct (1992)

Basic Instinct (1992) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Paul Verhoeven’s controversiële meesterwerk met Sharon Stone als de verleidelijke en gevaarlijke schrijfster Catherine Tramell. Michael Douglas speelt de detective die haar ondervraagt over een reeks moorden, maar zelf verstrikt raakt in haar web van verleiding.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl