Nicole Kidman, een actrice die bekend staat om haar veelzijdigheid en de vele kansen die ze in haar carrière heeft gegrepen, heeft enkele onvergetelijke rollen op haar naam staan. Hier is een blik op haar beste films uit haar oeuvre, die haar status als een van de meest gevraagde actrices in Hollywood bevestigen.

16. NINE (2009)


In “NINE speelt Kidman de rol van Claudia, gebaseerd op actrice Anita Ekberg. De film, een adaptatie van Federico Fellini’s “8 1/2”, vertelt het verhaal van een beroemde Italiaanse filmmaker die te kampen heeft met een writer’s block. Kidman, samen met een sterrencast waaronder Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard en Penélope Cruz, ontving lof voor haar vertolking.

15. The Killing of a Sacred Deer (2017)


“The Killing of a Sacred Deer” herenigt Kidman met haar “Beguiled” co-ster Colin Farrell in een duistere film van regisseur Yorgos Lanthimos. Kidman speelt Anna, een moeder die samen met haar man gevangen raakt in een wraakplot dat een moderne versie van “Sophie’s Choice” wordt. Kidman’s vertolking is ijzingwekkend als ze de omvang van de horror die haar familie te wachten staat, begint te beseffen.

14. The Beguiled (2017)


In Sofia Coppola’s remake van “The Beguiled” vertelt Kidman het verhaal vanuit het perspectief van de vrouwen, met name de directrice van een meisjesinternaat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Deze verschuiving geeft Kidman het materiaal om een van haar meest verontrustende vertolkingen te leveren als de directrice die een gewonde Unie-soldaat verzorgt.

13. Birth (2004)


“Birth” is een vreemde film die Kidman grote lof opleverde, inclusief een Golden Globe-nominatie. Kidman speelt Anna, die ervan overtuigd raakt dat haar overleden echtgenoot is herboren in het lichaam van een 10-jarige jongen. De film is berucht om een scene waarin Kidman en de jongen lijken te baden, wat tot veel discussie leidde.

12. Lion (2016)


In “Lion” toont Kidman haar moederlijke kant als Sue Brierley, die samen met haar man Saroo adopteert en hem meeneemt naar Tasmanië. Wanneer hij volwassen is, ontdekt Saroo de ware reden voor zijn adoptie, wat leidt tot een emotionele onthulling door Kidman’s personage. Voor deze rol ontving Kidman haar vierde Academy Award-nominatie.

11. The Paperboy (2012)


“The Paperboy” is een film die Kidman beschrijft als “gewoon gek”, en daarin speelt zij Charlotte Bless, een vrouw die verliefd wordt op een ter dood veroordeelde gevangene. De film bevat een beruchte scene waarin Kidman’s personage op het personage van Zac Efron plast, wat de film een cultstatus heeft verleend.

10. Rabbit Hole (2010)


“Rabbit Hole” biedt Kidman een rol die leidde tot haar derde Academy Award-nominatie. Ze speelt Becca Corbett, die de accidentele dood van haar vierjarige zoon moet verwerken. Kidman en haar filmpartner, Aaron Eckhart, bezoeken een zelfhulpgroep in hun zoektocht naar verlichting van hun rouw, terwijl Kidman’s personage ook een complexe relatie ontwikkelt met de jonge bestuurder die verantwoordelijk was voor de dood van hun zoon.

9. Boy Erased (2018)


In “Boy Erased” speelt Kidman de moeder van een homoseksuele zoon die naar een conversiekamp wordt gestuurd. Haar rol als de vrouw van een Baptistenpredikant en haar evolutie naar een beschermende moeder die strijdt voor haar zoon, toont de diepte van Kidmans vermogen om complexe personages met nuance en kracht te portretteren.

8. Being the Ricardos (2021)


Met “Being the Ricardos” neemt Kidman de uitdagende rol van Lucille Ball op zich, niet alleen als de iconische tv-ster maar ook als haar personage Lucy Ricardo uit “I Love Lucy”. Kidman duikt diep in de complexiteit van Ball’s karakter, waarbij ze zowel haar kenmerkende stem als haar fysieke komediestijl tot leven brengt.

7. Cold Mountain (2003)


“Cold Mountain”, gebaseerd op de bestseller van Charles Frazier, toont de liefdesrelatie tussen Kidman’s personage, Ada Monroe, en Jude Law’s personage, W.P. Inman. Kidman’s acteerwerk in deze film, waarin haar personage moet overleven tijdens de burgeroorlog terwijl ze wacht op de terugkeer van haar geliefde, is krachtig en ontroerend.

6. Eyes Wide Shut (1999)


“Eyes Wide Shut”, geregisseerd door Stanley Kubrick, is een seksueel geladen drama waarin Kidman schittert naast haar toenmalige echtgenoot Tom Cruise. De film, bekend om zijn erotische inhoud en complexe verhaallijn, biedt een diepgaande blik op de dynamiek binnen een huwelijk en seksuele obsessies.

5. Bombshell (2019)


“Bombshell” focust op het schandaal rond Roger Ailes van Fox News en de beschuldigingen van seksuele intimidatie. Kidman speelt Gretchen Carlson, een van de eerste vrouwen die Ailes aanklaagde, waarmee ze een cruciale rol speelt in het blootleggen van het machtsmisbruik binnen het bedrijf. Kidmans portrettering van Carlson is krachtig en toont de complexiteit van haar strijd en moed.

4. To Die For (1995)


In “To Die For” speelt Kidman Suzanne Stone, een ambitieuze weervrouw op een lokale televisiezender in New Hampshire, die er alles aan doet om beroemd te worden, zelfs als dat betekent het plegen van een moord. Deze zwarte komedie, geregisseerd door Gus Van Sant en geschreven door Buck Henry, biedt Kidman een van haar meest memorabele en donker humoristische rollen. Haar vertolking van de meedogenloos ambitieuze Suzanne Stone bracht haar veel lof en erkenning in Hollywood.

3. The Others (2001)


“The Others” is een spookachtige thriller waarin Kidman Grace Stewart speelt, een moeder die haar twee lichtgevoelige kinderen beschermt in een donker, oud huis dat mogelijk wordt achtervolgd. Deze film, geschreven en geregisseerd door Alejandro Amenábar, staat bekend om zijn beklemmende sfeer en verrassende plotwendingen. Kidmans vertolking als een beschermende en tegelijkertijd wantrouwige moeder draagt sterk bij aan de spanning en mysterie van de film.

2. The Hours (2002)


In “The Hours” vertolkt Kidman de rol van Virginia Woolf, waarvoor ze de Academy Award voor Beste Actrice won. De film vertelt het verhaal van drie vrouwen uit verschillende generaties wiens levens op de een of andere manier verbonden zijn met Woolf’s roman “Mrs. Dalloway”. Kidmans transformatie in de getroebleerde schrijfster, compleet met een prothese neus, werd algemeen geprezen voor haar diepte en gevoeligheid in het uitbeelden van Woolfs worsteling met depressie en creativiteit.

1. Moulin Rouge! (2001)


“Moulin Rouge!” is een energieke en visueel verbluffende musical van regisseur Baz Luhrmann waarin Kidman schittert als Satine, de ster-courtesane van de Moulin Rouge, die verliefd wordt op een jonge schrijver, gespeeld door Ewan McGregor. De film is een extravaganza van muziek, dans, en kleur, en Kidmans optreden is zowel hartverscheurend als betoverend. Voor deze rol ontving ze haar eerste Academy Award-nominatie voor Beste Actrice, wat haar status als een van de toonaangevende actrices in de filmindustrie bevestigde.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl