Drievoudig Oscar-genomineerde actrice Michelle Pfeiffer heeft in haar lange carrière in een verscheidenheid aan klassiekers geschitterd, waarbij ze uitblonk in zowel komedie, drama, romantiek als actie. Hier zijn 15 van haar beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

15. Ladyhawke (1985)

In “Ladyhawke” speelt Pfeiffer een mooie vrouw die overdag als een havik leeft door een vloek. Dit was haar eerste poging tot een periode drama, een genre waarin ze later veel succes zou hebben.

14. Mother! (2017)

“Mother!” was een zeer verdeeld ontvangen film, maar Pfeiffer werd unaniem geprezen voor haar rol, die als een van haar beste in jaren wordt beschouwd.

13. Grease 2 (1982)

Hoewel “Grease 2” bij de release een ramp leek, heeft de film een cultstatus verworven en Pfeiffer’s charme en charisma in vroege rollen getoond.

12. Wolf (1994)

In “Wolf”, een film over een uitgever die in een weerwolf verandert, schittert Pfeiffer aan de zijde van Jack Nicholson, waarbij haar acteerwerk en schoonheid opvallen.

11. Scarface (1983)

“Scarface” blijft een controversiële film, maar Pfeiffer’s rol als Elvira Hancock is iconisch en hielp haar een plek in Hollywood te verzekeren.

10. The Russia House (1990)

In deze spionagethriller speelt Pfeiffer een jonge Sovjet-vrouw en laat ze haar vermogen zien om een sterk Russisch accent te hanteren.

9. Love Field (1992)

“Love Field” leverde Pfeiffer haar derde Oscar-nominatie op voor haar rol als een vrouw geobsedeerd door Jackie Kennedy.

8. Hairspray (2007)

In “Hairspray”, een adaptatie van de Broadway-musical, speelt Pfeiffer de antagonistische Velma Von Tussle, een rol die haar talent voor het spelen van onsympathieke personages laat zien.

7. The Witches of Eastwick (1987)

Deze film, gebaseerd op de roman van John Updike, was cruciaal voor Pfeiffer’s carrière. Ze speelt een van de drie heksen naast Cher en Susan Sarandon.

6. The Age of Innocence (1993)

In deze film van Martin Scorsese speelt Pfeiffer de gravin Olenska, een rol die haar acteervaardigheden in periode drama’s benadrukt.

5. Dangerous Liaisons (1988)

“Dangerous Liaisons” was een van Pfeiffer’s meest geprezen films, waarin ze de deugdzame Madame de Tourvel speelt. De film leverde haar een Oscar-nominatie op.

4. Married to the Mob (1988)

In deze komedie speelt Pfeiffer een maffiavrouw die probeert haar leven te veranderen. Haar prestatie werd genomineerd voor een Golden Globe.

3. Batman Returns (1992)

Als Catwoman in “Batman Returns” leverde Pfeiffer een iconische prestatie die wordt beschouwd als een van de beste vertolkingen van het personage.

2. Frankie and Johnny (1991)

“Frankie and Johnny” toont een van Pfeiffer’s beste optredens als een eenzame serveerster die liefde vindt. De film benadrukt haar vermogen om zowel komedie als drama te beheersen.

1. The Fabulous Baker Boys (1989)

In “The Fabulous Baker Boys” speelt Pfeiffer de rol van Suzy Diamond, een rol die haar een Golden Globe opleverde en haar als een serieuze actrice vestigde.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl