Al Pacino is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde en gerespecteerde acteurs in de filmgeschiedenis. Met een carrière die meer dan vijf decennia omspant, heeft Pacino talloze onvergetelijke personages tot leven gebracht en een onuitwisbare stempel gedrukt op de popcultuur. Dit artikel belicht de tien beste films waarin Al Pacino heeft geschitterd, en toont zo zijn indrukwekkende acteertalent en zijn veelzijdigheid als acteur.

The Godfather (1972)

THE GODFATHER | 50th Anniversary Trailer | Paramount Pictures

Geregisseerd door Francis Ford Coppola, is “The Godfather” een meesterwerk dat wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. Al Pacino speelt de rol van Michael Corleone, de jongste zoon van maffiabaas Vito Corleone (Marlon Brando). Pacino’s transformatie van een naïeve, idealistische jongeman naar een meedogenloze maffialeider is subliem.

Scarface (1983)

'Scarface' Trailer HD

In Brian De Palma’s “Scarface” speelt Pacino de beruchte gangster Tony Montana, een Cubaanse immigrant die uitgroeit tot een machtige drugshandelaar in Miami. Pacino’s intense en energieke vertolking van Tony Montana heeft deze film tot een cultklassieker gemaakt en zijn beroemde uitspraak “Say hello to my little friend!” is inmiddels iconisch.

Dog Day Afternoon (1975)

Dog Day Afternoon (1975) Official Trailer - Al Pacino Movie

In deze aangrijpende misdaadfilm van Sidney Lumet speelt Pacino Sonny Wortzik, een bankovervaller wiens plan om snel geld te verdienen uitdraait op een gijzelingssituatie. Pacino’s complexe en genuanceerde vertolking van een wanhopige man die worstelt met zijn eigen demonen en verantwoordelijkheden, maakt dit tot een van zijn meest memorabele rollen.

Serpico (1973)

SERPICO (1973) | 4K Restoration | Official Trailer | Dir. by Sidney Lumet & starring Al Pacino

Al Pacino schittert als Frank Serpico, een oprechte politieagent die in conflict komt met zijn corrupte collega’s, in deze op feiten gebaseerde film van Sidney Lumet. Pacino’s vertolking van de idealistische, maar onverzettelijke Serpico leverde hem een Oscarnominatie op en vestigde zijn reputatie als een formidabele acteur.

Scent of a Woman (1992)

Scent of a Woman | "I'll Show You Out of Order!"

In deze film van Martin Brest speelt Pacino de rol van luitenant-kolonel Frank Slade, een blinde, verbitterde man die leert omgaan met zijn beperkingen en het leven weer omarmt. Pacino’s diepgaande en ontroerende vertolking leverde hem zijn eerste en enige Academy Award op voor Beste Acteur.

Glengarry Glen Ross (1992)

Glengarry Glen Ross Speech

In dit aangrijpende drama over de meedogenloze wereld van vastgoedverkoop, speelt Pacino de rol van Ricky Roma, een charismatische en manipulatieve topverkoper. Zijn intense en dynamische acteerwerk in deze film, gebaseerd op het toneelstuk van David Mamet, leverde hem een Oscarnominatie op voor Beste Mannelijke Bijrol.

The Insider (1999)

AL PACINO BEST PERFORMANCES I THE INSIDER 1999

In dit waargebeurde drama van Michael Mann speelt Pacino de rol van Lowell Bergman, een producent van het programma “60 Minutes” die een klokkenluider (Russell Crowe) helpt om de corruptie binnen de tabaksindustrie aan het licht te brengen. Pacino’s vastberaden en eerlijke vertolking draagt bij aan de impact van deze belangrijke film.

Carlito’s Way (1993)

Carlito's Way | Benny Blanco From the Bronx

In deze misdaadfilm van Brian De Palma speelt Pacino de rol van Carlito Brigante, een voormalige drugsbaron die probeert zijn leven te beteren na zijn vrijlating uit de gevangenis. Ondanks zijn pogingen om op het rechte pad te blijven, wordt hij onvermijdelijk teruggetrokken in de wereld van misdaad en geweld. Pacino’s genuanceerde en gevoelige vertolking maakt van Carlito een meeslepend en tragisch personage.

Heat (1995)

Heat - Original Theatrical Trailer

In deze stijlvolle misdaadthriller van Michael Mann speelt Pacino politiedetective Vincent Hanna, die vastberaden is om de meesterdief Neil McCauley (Robert De Niro) te vangen. De chemie tussen Pacino en De Niro is elektrisch en hun confrontaties in de film zijn enkele van de meest intense en memorabele momenten uit de misdaadfilmgeschiedenis.

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco 1997 Trailer HD | Al Pacino | Johnny Depp

In dit op feiten gebaseerde misdaaddrama van Mike Newell speelt Pacino de rol van Benjamin ‘Lefty’ Ruggiero, een verouderende maffioso die bevriend raakt met een undercover FBI-agent (Johnny Depp). Pacino’s kwetsbare en ontroerende vertolking van een man die worstelt met loyaliteit en verraad maakt dit tot een van zijn meest ondergewaardeerde rollen.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl