Dwayne Johnson, ook bekend als “The Rock”, heeft een indrukwekkende overgang gemaakt van professioneel worstelen naar filmster. Zijn filmcarrière begon met een bijrol in “The Mummy Returns” (2001), wat leidde tot zijn eerste hoofdrol in “The Scorpion King” (2002). Johnson heeft bewezen veelzijdig te zijn in zowel actie als komedie, met succesvolle films zoals “Be Cool” (2005), “Central Intelligence” (2016), “Moana” (2016) en “Jumanji: Welcome to the Jungle” (2017). Hij heeft ook grote successen behaald in actiefilms, vooral met zijn deelname aan de “Fast and Furious” franchise, waar hij zijn eigen spin-off film “Hobbs & Shaw” (2019) kreeg. Hier zijn zijn 10 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

10. Jungle Cruise (2021)

Gebaseerd op de gelijknamige Disney-attractie, volgt “Jungle Cruise” een groep avonturiers door gevaarlijke jungles, met Johnson als de avontuurlijke rivierbootkapitein.

9. Get Smart (2008)

In “Get Smart” speelt Johnson een ondersteunende rol als Agent 23, tegenover Steve Carell en Anne Hathaway, in deze komische spionagefilm.

8. Be Cool (2005)

In “Be Cool”, het vervolg op “Get Shorty”, speelt Johnson een gay Samoan bodyguard met acteerambities, een van zijn meest unieke rollen.

7. Central Intelligence (2016)

“Central Intelligence” koppelt Johnson aan Kevin Hart in een actiekomedie waarin Johnson een voormalige gepeste tiener speelt die nu een CIA-agent is.

6. The Scorpion King (2002)

“The Scorpion King” was Johnson’s eerste hoofdrol in een film en hielp zijn status als actiefilmster te vestigen.

5. Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Deze sequel op “Jumanji” werd een enorme hit, met Johnson in de hoofdrol als een van de avatars in een videogame waarin vier tieners vastzitten.

4. Snitch (2013)

In “Snitch” speelt Johnson een vader die undercover gaat voor de DEA om zijn zoon te redden. Deze film toont Johnson’s vermogen om meer serieuze rollen aan te nemen.

3. The Rundown (2003)

“The Rundown”, een actiekomedie waarin Johnson een premiejager speelt, toonde vroeg in zijn carrière zijn flair voor zowel actie als komedie.

2. The Fast and the Furious series (2011-2019)

Johnson trad toe tot de “Fast and Furious” franchise in “Fast Five” en werd snel een fanfavoriet als Luke Hobbs, een rol die hij voortzette in meerdere vervolgen en de spin-off “Hobbs & Shaw”.

1. Moana (2016)

Als de stem van Maui in Disney’s “Moana”, toonde Johnson zijn zangtalent en komische timing, wat bijdroeg aan het succes van de film.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl