Morgan Freeman, met zijn kenmerkende stem en indrukwekkende acteertalent, heeft een legendarische carrière opgebouwd in Hollywood. Hij heeft talloze onvergetelijke rollen gespeeld in een verscheidenheid aan genres. Hier is een blik op de top 10 films van Morgan Freeman, zoals gerangschikt door IMDb:

10. Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Robin Hood: Prince of Thieves (1991) Official Trailer #1 - Kevin Costner Action Adventure

In deze avontuurlijke interpretatie van het klassieke Robin Hood-verhaal speelt Freeman Azeem, een wijze Moor die een trouwe bondgenoot wordt van Robin Hood. Samen nemen ze het op tegen de kwaadaardige Sheriff van Nottingham.

9. Glory (1989)


“Glory” vertelt het waargebeurde verhaal van het 54e Massachusetts Infantry Regiment, het eerste Afro-Amerikaanse regiment in de Amerikaanse Burgeroorlog. Freeman speelt Sergeant Major John Rawlins, een inspirerende en gerespecteerde figuur binnen het regiment.

8. Million Dollar Baby (2004)

Million Dollar Baby (2004) Official Trailer - Hilary Swank, Clint Eastwood Movie HD

In deze ontroerende film speelt Freeman Eddie “Scrap-Iron” Dupris, een voormalig bokser die nu werkt in een boksgym. Hij vormt een hechte band met een jonge vrouwelijke bokser en haar trainer, gespeeld door Hilary Swank en Clint Eastwood.

7. Driving Miss Daisy (1989)

Driving Miss Daisy (1989) Official Trailer #1 - Morgan Freeman Movie HD

Freeman speelt Hoke Colburn, een chauffeur ingehuurd om de oudere Joodse vrouw Miss Daisy te rijden. Hun relatie evolueert van werkgever-werknemer naar een diepe vriendschap.

6. Invictus (2009)

"Invictus" - Official Trailer [HD]

In “Invictus” speelt Freeman niemand minder dan Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. De film volgt Mandela’s inspanningen om het land te verenigen door middel van rugby.

5. Unforgiven (1992)

Unforgiven Movie Trailer HD Best Quality

In deze klassieke western speelt Freeman Ned Logan, een voormalige bandiet die samen met zijn oude partner (gespeeld door Clint Eastwood) op zoek gaat naar wraak.

4. Lucky Number Slevin (2006)

Lucky Number Slevin Trailer [HD]

Freeman speelt The Boss, een van de twee misdaadkoningen die verwikkeld zijn in een ingewikkeld web van bedrog en moord in deze stijlvolle misdaadthriller.

3. The Bucket List (2007)

The Bucket List Official Trailer #1 - (2007) HD

In “The Bucket List” speelt Freeman Carter Chambers, een automechanicus die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met een miljardair (gespeeld door Jack Nicholson). Samen maken ze een lijst van dingen die ze willen doen voordat ze sterven en gaan op avontuur.

2. Se7en (1995)

Se7en (1995) Official Trailer - Brad Pitt, Morgan Freeman Movie HD

“Se7en” is een donkere en grimmige thriller waarin Freeman de rol speelt van Detective William Somerset. Samen met zijn partner, gespeeld door Brad Pitt, jaagt hij op een seriemoordenaar die moorden pleegt gebaseerd op de zeven hoofdzonden.

1. The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption - Trailer - (1994) - HQ

Bovenaan de lijst staat “The Shawshank Redemption”, een film die vaak wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. Freeman speelt Ellis “Red” Redding, een gevangene in Shawshank die bevriend raakt met Andy Dufresne (gespeeld door Tim Robbins). Samen vinden ze hoop en verlossing binnen de muren van de gevangenis.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl