Will Smith, een van de meest beroemde acteurs van de afgelopen vier decennia, heeft de muziekindustrie, televisiecomedy met NBC’s “The Fresh Prince of Bel-Air”, en blockbusterfilms zoals “Independence Day” en de “Bad Boys” en “Men in Black” franchises veroverd. In 2021, toen Smith 53 jaar oud werd, behaalde hij ook kritische erkenning die hem vaak ontglipte. Zijn optreden in “King Richard” als Richard Williams, de vader van Venus en Serena Williams, gaf Smith de beste recensies van zijn carrière en een Oscar voor Beste Acteur. Zijn successen hebben geresulteerd in een indrukwekkend aantal prijzen, waaronder vier Grammy Awards (uit acht nominaties) voor zijn opnamewerk. Voor zijn acteerwerk op televisie heeft Smith twee Golden Globe-nominaties ontvangen (voor “The Fresh Prince”) plus twee extra Academy Award-nominaties (voor “Ali” en “The Pursuit of Happyness”), drie Golden Globe-filmnominaties, en een Screen Actors Guild Beste Acteur-nominatie (voor “Happyness”).

Hier zijn zijn 13 beste schermoptredens, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

13. Suicide Squad (2016)

Will Smith speelt Deadshot, een scherpschutter, in “Suicide Squad”, een DC Comics anti-heldenfilm. Ondanks gemengde recensies leek Smith de tijd van zijn leven te hebben.

12. Bad Boys (1995)

“Bad Boys” markeerde Smith’s eerste franchise film, waarin hij samen met Martin Lawrence speelde. Hun chemie was succesvol genoeg om Smith’s filmcarrière een boost te geven.

11. Concussion (2015)

In “Concussion” levert Smith een zeldzame dramatische beurt als Dr. Bennet Omalu, die de NFL confronteert met zijn ontdekking van CTE bij voormalige spelers.

10. The Pursuit of Happyness (2006)

“The Pursuit of Happyness” toont Smith als Chris Gardner, een vader die worstelt om voor zijn zoon te zorgen. Smith’s optreden leverde hem nominaties op voor een Oscar, een Golden Globe en een SAG Award.

9. Enemy of the State (1998)

In “Enemy of the State” speelt Smith een advocaat die ongewild betrokken raakt bij een nationaal complot, wat een van zijn grootste actiehits werd.

8. I Am Legend (2007)

“I Am Legend” biedt Smith de kans om diepte te tonen in een karakterstudie als de laatste mens in New York na een apocalyptische gebeurtenis.

7. Aladdin (2019)

In “Aladdin” neemt Smith de iconische rol van de Genie op zich, waarbij hij zowel zijn komische als muzikale talenten laat zien.

6. Independence Day (1996)

“Independence Day”, een alien invasie-epos, hielp Smith’s status als een grote box-office trekpleister te cementeren.

5. Hitch (2005)

In “Hitch” speelt Smith een “liefdesdokter” die zijn eigen romantische uitdagingen tegenkomt, wat een van zijn grootste hits werd.

4. Six Degrees of Separation (1994)

“Six Degrees of Separation” gaf Smith de kans om zijn acteervaardigheden te tonen als een charismatische oplichter, wat hem kritische lof opleverde.

3. Men in Black (1997)

“Men in Black” werd een van Smith’s grootste hits, waarin hij een geheim agent speelt die toezicht houdt op buitenaardse activiteiten op aarde.

2. King Richard (2021)

Als Richard Williams in “King Richard”, levert Smith mogelijk zijn beste en meest genuanceerde werk, wat hem een Oscar opleverde.

1. Ali (2001)

In “Ali” transformeert Smith in bokser Muhammad Ali, een rol die hem zijn eerste Golden Globe-nominatie en zijn eerste Academy Award-nominatie als Beste Acteur opleverde.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl