Margot Robbie is niet alleen een prachtige verschijning op het scherm, maar ook een krachtige actrice die zich keer op keer bewijst met haar acteerprestaties. Van haar doorbraakrol in “The Wolf of Wall Street” tot haar recente vertolking in “Barbie”, Robbie blijft indruk maken op zowel critici als publiek. Dit zijn de 15 beste films van Margot Robbie tot nu toe.

15. ‘Goodbye, Christopher Robin’ (2017)

In deze biografische film speelt Robbie de rol van Daphne, de vrouw van A. A. Milne, de schepper van Winnie de Poeh. De film belicht de complexe relatie tussen Milne, zijn vrouw en hun zoon, de inspiratie voor het personage Christopher Robin. Robbie’s vertolking van Daphne, een vrouw die worstelt met het moederschap en het huishouden, werd door critici geprezen.

14. ‘Peter Rabbit 2: The Runaway’ (2021)

In dit vervolg op “Peter Rabbit” uit 2018 leent Robbie haar stem aan Flopsy, de zus van Peter Rabbit. De film, gebaseerd op de geliefde verhalen van Beatrix Potter, volgt Peter Rabbit op een avontuur in de grote stad. De animatie en stemacteerwerk werden door critici positief ontvangen.

13. ‘Whiskey Tango Foxtrot’ (2016)

Deze oorlogsfilm, gebaseerd op de memoires van Kim Barker, volgt haar transformatie van een beschutte nieuwsproducent tot een dappere oorlogscorrespondent in Afghanistan. Robbie speelt Tanya Vanderpoel, een ervaren verslaggever die Barker onder haar hoede neemt.

12. ‘Bombshell’ (2019)

“Bombshell” biedt een blik op de gebeurtenissen die leidden tot het ontslag van Fox CEO Roger Ailes wegens seksueel wangedrag. Robbie speelt Kayla Pospisil, een fictief personage dat speciaal voor de film is gecreëerd. Ondanks enige controverse rond de film, werden de acteerprestaties van Robbie, Charlize Theron en Nicole Kidman alom geprezen.

11. ‘About Time’ (2013)

In deze unieke romantische komedie met een vleugje sciencefiction speelt Robbie Charlotte, een vriendin van de zus van het hoofdpersonage Tim. De film, die tijdreizen combineert met liefde en spijt, werd door critici geprezen om zijn diepgaande verkenning van liefde en tijd.

10. ‘Asteroid City’ (2023)

In deze film van Wes Anderson speelt Robbie een kleine rol als de overleden vrouw van het personage van Jason Schwartzman. Ondanks haar korte verschijning in een film met zo’n uitgebreide cast, kreeg Robbie’s optreden positieve reacties van critici.

9. ‘Suite Francaise’ (2014)

Een jaar na haar doorbraakrol in “The Wolf of Wall Street” speelde Robbie in dit oorlogsdrama. De film volgt een onverwachte romance tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog. Robbie speelt Celine, een buurvrouw die een cruciaal geheim onthult.

8. ‘Z for Zachariah’ (2015)

In dit apocalyptische drama speelt Robbie tegenover Chiwetel Ejiofor en Chris Pine. De film draait om een vrouw die alleen woont op een afgelegen boerderij na een wereldwijde apocalyptische gebeurtenis. Haar leven wordt verstoord door de komst van twee vreemden.

7. ‘Birds of Prey’ (2020)

In haar tweede vertolking als Harley Quinn neemt Robbie de hoofdrol op zich. De film volgt Harley na haar breuk met de Joker en haar samenwerking met drie andere vrouwen om het jonge meisje Cassandra Cain te beschermen. De film werd geprezen om zijn humor, actiescènes en vooral Robbie’s vertolking van Harley Quinn.

6. ‘The Wolf of Wall Street’ (2013)

Deze film, geregisseerd door Martin Scorsese, vertelt het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort, een New Yorkse effectenmakelaar die betrokken was bij corruptie en fraude op Wall Street. Robbie schittert als Naomi Lapaglia, Belfort’s verleidelijke tweede vrouw. Haar vertolking van Naomi, een vrouw die zowel verleidelijk als kwetsbaar is, werd door critici geprezen. De film biedt een ongecensureerde blik op de decadentie van Belfort’s leven en Robbie’s optreden wordt vaak genoemd als een van de hoogtepunten van de film. Haar chemie met Leonardo DiCaprio, die Belfort speelt, is onmiskenbaar en hun dynamiek draagt bij aan de intensiteit van de film.

5. ‘Once Upon a Time in Hollywood’ (2019)

In deze film van Quentin Tarantino speelt Robbie een fictieve versie van Sharon Tate, een actrice die tragisch werd vermoord door de Manson-familie in 1969. De film volgt Rick Dalton, een acteur wiens carrière op zijn retour is, en zijn stuntman Cliff Booth, terwijl ze proberen hun weg te vinden in een veranderend Hollywood. Robbie’s vertolking van Tate is zowel sereen als hartverwarmend, en ze brengt een gevoel van onschuld en optimisme naar de film. Hoewel haar rol beperkt is in termen van schermtijd, maakt haar aanwezigheid een blijvende indruk en wordt ze door velen beschouwd als het hart van de film.

4. ‘Barbie’ (2023)

In deze verrassend diepgaande en introspectieve kijk op het iconische poppersonage, speelt Robbie de rol van Barbie, die een existentiële crisis doormaakt in de perfecte wereld van Barbieland. Geregisseerd door Greta Gerwig, verkent de film thema’s van identiteit, vrouwelijkheid en zelfacceptatie. Robbie’s vertolking van Barbie is zowel komisch als ontroerend, en ze slaagt erin om diepte en nuance te brengen naar een personage dat vaak wordt afgedaan als oppervlakkig. De film is zowel een viering van het Barbie-personage als een kritiek op de beperkingen die de samenleving oplegt aan vrouwen, en Robbie’s optreden staat centraal in het overbrengen van deze boodschap.

3. ‘The Big Short’ (2015)

Deze film, geregisseerd door Adam McKay, biedt een kritische blik op de financiële crisis van 2008 en de gebeurtenissen die daartoe hebben geleid. Robbie maakt een korte maar gedenkwaardige verschijning in de film, waar ze een financieel concept uitlegt aan het publiek terwijl ze in een bubbelbad zit. Hoewel haar scène kort is, wordt het vaak genoemd als een van de meest memorabele momenten van de film. Het gebruik van Robbie in deze scène is zowel humoristisch als kritisch, en het benadrukt de absurditeit van de financiële wereld en de manier waarop het publiek vaak in het duister wordt gehouden over complexe financiële kwesties.

2. ‘The Suicide Squad’ (2021)

In deze actievolle superheldenfilm keert Robbie terug als Harley Quinn, een van de meest geliefde en complexe personages uit het DC-universum. Onder regie van James Gunn gaat de film over een groep schurken die worden gerekruteerd door de overheid voor een gevaarlijke missie. Robbie’s vertolking van Harley is zowel gek als diepgaand, en ze brengt een mix van humor, waanzin en kwetsbaarheid naar het personage. Haar scènes zijn enkele van de meest gedenkwaardige in de film, en ze blijft een van de meest boeiende aspecten van het DC Extended Universe.

1. ‘I, Tonya’ (2017)

In deze biografische film speelt Robbie de rol van Tonya Harding, een getalenteerde kunstschaatsster wiens carrière werd overschaduwd door een schandaal waarbij haar rivaal Nancy Kerrigan werd aangevallen. De film biedt een diepgaande blik op Harding’s leven, haar relatie met haar moeder en haar ex-man, en de gebeurtenissen die hebben geleid tot het beruchte incident. Robbie’s vertolking van Harding is rauw, eerlijk en onvergetelijk. Ze brengt een mix van vastberadenheid, kwetsbaarheid en ruwheid naar het personage, en haar optreden werd alom geprezen door critici.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl