Jim Carrey heeft met zijn elastische gezichtsuitdrukkingen en ongeëvenaarde komische timing een indrukwekkende filmcarrière opgebouwd die zowel hilarische komedies als aangrijpende drama’s omvat. Hier zijn zijn 15 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend.

15. Mr. Popper’s Penguins (2011)

In “Mr. Popper’s Penguins” speelt Carrey Tom Popper, een succesvolle zakenman wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij een groep pinguïns erft. Deze familiefilm toont Carrey’s talent voor fysieke komedie en hartverwarmende momenten.

14. Earth Girls Are Easy (1989)

“Earth Girls Are Easy” is een cultklassieker waarin Carrey een van de drie harige aliens speelt die in de achtertuin van een manicure (Geena Davis) landen. Deze muzikale komedie is een vroege blik op Carrey’s komische genie.

13. Batman Forever (1995)

Als The Riddler in “Batman Forever” brengt Carrey een energieke en over-the-top vertolking van de iconische schurk. Zijn prestatie is een van de meest memorabele aspecten van de film.

12. How the Grinch Stole Christmas (2000)

In deze live-action adaptatie van Dr. Seuss’ klassieke verhaal, transformeert Carrey in de Grinch. Zijn vermogen om emotie te brengen door de uitgebreide make-up en kostuums heen is opmerkelijk.

11. I Love You Phillip Morris (2009)

“I Love You Phillip Morris” is een donkere komedie waarin Carrey Steven Russell speelt, een oplichter die verliefd wordt op zijn celgenoot, Phillip Morris (Ewan McGregor). Carrey’s prestatie is zowel hilarisch als ontroerend.

10. The Majestic (2001)

In “The Majestic” speelt Carrey Peter Appleton, een zwarte lijst geplaatste scenarioschrijver die zijn geheugen verliest en zich in een klein stadje bevindt waar hij wordt aangezien voor een vermiste oorlogsheld. De film toont Carrey’s vaardigheden in een meer dramatische rol.

9. Dumb and Dumber (1994)

“Dumb and Dumber”, een van Carrey’s meest iconische rollen, volgt de dwaze avonturen van Lloyd Christmas en zijn beste vriend Harry. De film is een meesterwerk van slapstick en domme humor.

8. Peggy Sue Got Married (1986)

In “Peggy Sue Got Married” heeft Carrey een kleine maar memorabele rol als Walter Getz, een van Peggy Sue’s klasgenoten. Deze vroege rol toonde al vroeg zijn komische talent.

7. The Mask (1994)

“The Mask” was een doorbraakrol voor Carrey, waarin hij Stanley Ipkiss speelt, een bankbediende die verandert in een cartooneske superheld. De film is een perfecte showcase voor Carrey’s rubberachtige gezicht en fysieke komedie.

6. Liar Liar (1997)

In “Liar Liar” speelt Carrey Fletcher Reede, een advocaat die, door de wens van zijn zoon, 24 uur lang niet kan liegen. Carrey’s uitvoering van de waarheid spreken in elke situatie is zowel hilarisch als hartverwarmend.

5. Ace Ventura: Pet Detective (1994)

“Ace Ventura: Pet Detective” lanceerde Carrey naar supersterrendom als de excentrieke dierenonderzoeker. Zijn unieke benadering van de rol en onvergetelijke one-liners maken dit tot een van zijn meest geliefde films.

4. Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (2004)

Als Count Olaf in “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” laat Carrey zijn donkere kant zien in deze aanpassing van de populaire kinderboekenreeks. Zijn vertolking van de schurkachtige Olaf is zowel angstaanjagend als komisch.

3. Man on the Moon (1999)

In “Man on the Moon”, een biopic over de excentrieke komiek Andy Kaufman, levert Carrey een van zijn meest geroemde acteerprestaties. Zijn vermogen om Kaufman’s geest tot leven te brengen was opmerkelijk.

2. The Truman Show (1998)

“The Truman Show” biedt een dramatische wending voor Carrey als Truman Burbank, een man wiens hele leven een tv-show is zonder dat hij het weet. Deze film toonde Carrey’s vermogen om diepe emotionele diepte te brengen in een complex personage.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

In “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” speelt Carrey Joel Barish, die besluit de herinneringen aan zijn mislukte relatie te laten wissen. Deze film, die zowel komische als diep emotionele momenten bevat, wordt vaak beschouwd als Carrey’s beste werk.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl