Ryan Gosling heeft een indrukwekkend pad afgelegd. Met rollen in films als “Half Nelson”, “Blue Valentine” en “The Big Short”, heeft Gosling twee Academy Awards nominaties en vier Screen Actors Guild Awards nominaties op zijn naam staan, evenals vijf Golden Globe nominaties, inclusief een overwinning voor zijn rol in “La La Land”. Laten we zijn 15 beste films bekijken, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

15. The Gray Man (2022)

In deze actiethriller van de Russo Brothers speelt Gosling “Sierra Six”, een CIA-agent die op de vlucht slaat na corruptie binnen de organisatie te hebben ontdekt.

14. The Notebook (2004)

De film die Gosling vestigde als een serieuze romantische hoofdrolspeler, waarin hij Noah Calhoun speelt, een arbeider die verliefd wordt op erfgename Allie Hamilton (Rachel McAdams).

13. The Believer (2001)

Gosling’s doorbraakrol als Daniel Balint, een voormalige joodse student die een virulente neo-nazi wordt in New York, toonde zijn vermogen om complexe en uitdagende rollen aan te nemen.

12. The Nice Guys (2016)

In deze neo-noir actiekomedie speelt Gosling privédetective Holland March, die samen met enforcer Jackson Heally (Russell Crowe) een vermissingszaak onderzoekt.

11. Blade Runner 2049 (2017)

Als K, een blade runner en zelf een replicant, brengt Gosling een nieuwe generatie in contact met het cultklassieke universum van “Blade Runner”.

10. The Place Beyond the Pines (2012)

Gosling speelt Luke, een ex-bankrover die besluit terug te keren naar een leven van misdaad om zijn familie te onderhouden in dit ambitieuze misdaaddrama.

9. Drive (2011)

Als een stuntchauffeur die ‘s nachts werkt als een vluchtauto bestuurder, toont Gosling’s optreden in “Drive” zijn vermogen om enigmatische en complexe karakters te spelen.

8. The Ides of March (2011)

Als de jonge campagnemanager Stephen Meyers navigeert Gosling door de duistere kant van politieke campagnes in deze politieke thriller.

7. Crazy, Stupid, Love. (2011)

In deze romantische komedie speelt Gosling de vrouwenversierder Jacob Palmer, die zijn leven heroverweegt na een ontmoeting met Hannah Weaver (Emma Stone).

6. The Big Short (2015)

Als bankverkoper Jared Vennett speelt Gosling een sleutelrol in het ontrafelen van de Amerikaanse huizenmarktcrisis in deze scherpe financiële satire.

5. Blue Valentine (2010)

In dit romantische drama speelt Gosling Dean, een huisschilder wiens huwelijk met Cindy (Michelle Williams) uiteenvalt, getoond in een niet-lineaire vertelling.

4. Lars and the Real Girl (2007)

Als Lars, een verlegen jongeman die een relatie aangaat met een sekspop, toont Gosling zijn vermogen om empathie en diepte te brengen in een ongewone rol.

3. Barbie (2023)

Als Ken in Greta Gerwig’s “Barbie”, brengt Gosling humor en complexiteit naar een personage dat vaak wordt gezien als eendimensionaal.

2. Half Nelson (2006)

Als Dan Dunne, een middelbare schoolleraar die worstelt met een drugsverslaving, leverde Gosling een optreden dat hem een Academy Award-nominatie opleverde.

1. La La Land (2016)

Als jazzpianist Sebastian Wilder, die verliefd wordt op actrice Mia Dolan (Emma Stone), won Gosling een Golden Globe en ontving hij een Academy Award-nominatie voor deze geliefde musical.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl