Emma Stone heeft zich ontpopt als een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie, met een reeks rollen die haar veelzijdigheid en diepte als actrice tonen. Van komedie tot drama, Stone heeft bewezen dat ze elk genre aan kan. Hier zijn haar 13 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend, compleet met YouTube-links naar trailers of relevante clips.

13. Irrational Man (2015)

In deze film van Woody Allen speelt Stone een studente die valt voor haar filosofieprofessor, gespeeld door Joaquin Phoenix. De film onderzoekt complexe morele vraagstukken.

12. The Amazing Spider-Man (2012)

Stone schittert als Gwen Stacy tegenover Andrew Garfield’s Peter Parker/Spider-Man in deze reboot van de franchise. Hun on-screen chemie is onmiskenbaar.

11. Magic in the Moonlight (2014)

Opnieuw een samenwerking met Woody Allen, waarin Stone een vermeend medium speelt dat wordt onderzocht door een sceptische illusionist, gespeeld door Colin Firth.

10. Crazy, Stupid, Love. (2011)

In deze romantische komedie speelt Stone de liefdesinteresse van Ryan Gosling’s personage, wat resulteert in een van de meest memorabele en charmante scènes in de recente filmgeschiedenis.

9. Zombieland (2009)

Stone speelt Wichita in deze post-apocalyptische komedie, een stoere overlever die samen met haar zusje (Abigail Breslin) en twee mannen (Woody Harrelson en Jesse Eisenberg) probeert te overleven in een wereld vol zombies.

8. Superbad (2007)

Stone’s doorbraakrol als Jules in deze tienerkomedie hielp haar een plek te veroveren in Hollywood. Haar optreden is zowel charmant als grappig.

7. Easy A (2010)

Stone’s hoofdrol als Olive Penderghast, een slimme en geestige middelbare scholier die een roddel gebruikt om haar sociale status te verbeteren, leverde haar lof op van critici en publiek.

6. The Help (2011)

In deze film speelt Stone Skeeter Phelan, een jonge vrouw die de verhalen van Afro-Amerikaanse huishoudsters in het Mississippi van de jaren ’60 optekent. De film is zowel hartverwarmend als hartverscheurend.

5. Battle of the Sexes (2017)

Stone transformeert in tennislegende Billie Jean King in deze film die het beroemde tennisduel tussen King en Bobby Riggs (Steve Carell) uit 1973 belicht.

4. The Favourite (2018)

In deze donkere komedie van Yorgos Lanthimos speelt Stone Abigail, een dienstmeid die opklimt tot de favoriet van Koningin Anne (Olivia Colman). Stone’s Britse accent en komische timing zijn perfect.

3. Birdman (2014)

Stone speelt Sam, de dochter van Riggan Thomson (Michael Keaton), in deze film die de grenzen van realiteit en fictie vervaagt. Haar optreden leverde haar een Oscar-nominatie op.

2. La La Land (2016)

Als Mia, een worstelende actrice, won Stone een Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in deze moderne musical. Haar chemie met Ryan Gosling is ongeëvenaard.

1. Poor Things (2023)

Stone herenigt met Yorgos Lanthimos in deze zwarte komische fantasie als Bella Baxter, een jonge vrouw die, teruggebracht uit de dood, de wereld opnieuw wil ontdekken. Stone’s acteerbereik in deze film is enorm.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl