Lily James heeft zich ontpopt als een van de meest veelzijdige actrices van haar generatie, met rollen die variëren van diepgaande drama’s tot luchtige musicals. Hier volgt een overzicht van haar top 10 beste films:

10. Fast Girls (2012)

“Fast Girls” vertelt het verhaal van een jonge atlete die zich aansluit bij een Brits hardloopteam en een intense rivaliteit en uiteindelijk vriendschap ontwikkelt met een ander teamlid. De film is een opbeurend sportdrama dat thema’s van doorzettingsvermogen en teamgeest verkent.

9. The Dig (2021)


“The Dig” is een historisch drama dat de opgraving van Sutton Hoo in 1939 volgt. Lily James speelt de rol van Peggy Preston, een jonge archeologe betrokken bij de opgraving. De film onderzoekt thema’s van verleden en nalatenschap tegen de achtergrond van de naderende Tweede Wereldoorlog.

8. Little Woods (2018)


In “Little Woods” speelt James een van de twee zussen die worstelen om rond te komen in het Noord-Dakota na de dood van hun moeder. De film is een aangrijpend verhaal over familie, armoede en het Amerikaanse gezondheidssysteem.

7. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)


Dit charmante historische drama volgt een schrijfster die een briefwisseling begint met de bewoners van Guernsey tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. James’ personage ontdekt de kracht van literatuur en menselijke verbindingen in moeilijke tijden.

6. Cinderella (2015)


Als de iconische Disney-prinses brengt Lily James een tijdloos verhaal tot leven in deze visueel verbluffende live-action adaptatie. Haar vertolking van Cinderella is zowel innemend als inspirerend, met een sterke nadruk op vriendelijkheid en veerkracht.

5. Mamma Mia! Here We Go Again (2018)


Deze sprankelende musical sequel verkent het jonge leven van Donna (gespeeld door James) en hoe de gebeurtenissen uit haar verleden leiden tot de situaties in de eerste “Mamma Mia!” film. James’ energieke en charmante optreden is een hoogtepunt.

4. Darkest Hour (2017)


In “Darkest Hour”, een film die zich richt op Winston Churchill’s eerste termijn als premier tijdens de Tweede Wereldoorlog, speelt James Elizabeth Layton, de persoonlijke secretaresse van Churchill. Haar rol belicht de menselijke kant van de historische gebeurtenissen.

3. The Iron Claw (2023)

The Iron Claw gaat over het waargebeurde verhaal van de worstelfamilie Von Erich. James’ bijdrage aan de film, hoewel in een ondersteunende rol, wordt geprezen.

2. Sorry to Bother You (2018)


“Sorry to Bother You” is een unieke en gedurfde kijk op kapitalisme, sociale strijd en identiteit. James leent haar stem aan een “witte stem” van een van de personages, wat bijdraagt aan de satirische kracht van de film.

1. Baby Driver (2017)


“Baby Driver” combineert actie, muziek en een sterk verhaal in een stijlvolle heistfilm. James speelt Debora, de liefdesinteresse van het hoofdpersonage, en haar chemie met Ansel Elgort is zowel geloofwaardig als ontroerend.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl