Ontdek de ongeëvenaarde filmcarrière van de iconische Julia Roberts met deze lijst van haar 20 beste films. Van romantische komedies tot krachtige drama’s, Julia Roberts heeft keer op keer indruk gemaakt met haar buitengewone acteertalent. Laat je betoveren door haar charisma, veelzijdigheid en onvergetelijke rollen in deze must-see films.

Pretty Woman

Pretty Woman (1990) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In “Pretty Woman” (1990) schittert Julia Roberts als de charmante prostituee Vivian Ward, die verliefd wordt op de welgestelde zakenman Edward Lewis, gespeeld door Richard Gere. Deze moderne sprookjesromantiek heeft wereldwijd het hart van het publiek veroverd en heeft Julia Roberts’ sterstatus verder versterkt.

Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000) Official Trailer - Steven Soderbergh, Julia Roberts Movie HD

“Erin Brockovich” (2000) is een krachtig waargebeurd drama waarin Julia Roberts de rol speelt van de vastberaden Erin Brockovich, een alleenstaande moeder die een groot milieuschandaal onthult. Haar overtuigende vertolking leverde Roberts een Academy Award voor Beste Actrice op en bevestigde haar talent als een van de meest veelzijdige actrices van haar generatie.

Ocean’s Eleven

Ocean's Eleven (2001) Official Trailer

In deze heist-komedie uit 2001 speelt Julia Roberts de rol van Tess Ocean, de ex-vrouw van Danny Ocean (George Clooney) die betrokken raakt bij een gewaagde overval op drie casino’s in Las Vegas. “Ocean’s Eleven” is een bruisende en vermakelijke film die Roberts’ talent voor komedie en chemie met haar medespelers laat zien.

Notting Hill

Notting Hill Official Trailer #1 - (1999) HD

“Notting Hill” (1999) is een romantische komedie waarin Julia Roberts gestalte geeft aan de wereldberoemde actrice Anna Scott. Het verhaal volgt haar ontmoeting met de doodgewone boekhandelaar William Thacker, gespeeld door Hugh Grant. Deze film combineert humor, liefde en het sprookjesachtige idee van een normale persoon die verliefd wordt op een ster.

My Best Friend’s Wedding

My Best Friend's Wedding (1997) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In deze romantische komedie uit 1997 speelt Julia Roberts de rol van Julianne Potter, een vrouw die beseft dat ze verliefd is op haar beste vriend Michael (Dermot Mulroney) wanneer hij aankondigt te gaan trouwen. “My Best Friend’s Wedding” is een charmante en hartverwarmende film die de complexiteit van vriendschap en liefde verkent.

Steel Magnolias

Steel Magnolias - Official Trailer (1989)

“Steel Magnolias” (1989) is een emotioneel drama waarin Julia Roberts gestalte geeft aan Shelby Eatenton Latcherie, een jonge vrouw met diabetes. De film volgt het leven van een hechte groep vrouwen in het zuiden van de Verenigde Staten en onderzoekt thema’s zoals vriendschap, liefde en veerkracht.

Runaway Bride

Runaway Bride (1999) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

“Runaway Bride” (1999) is een romantische komedie waarin Julia Roberts de rol speelt van Maggie Carpenter, een vrouw die bekendstaat om het vluchten van haar eigen bruiloften. Wanneer ze journalist Ike Graham (Richard Gere) ontmoet, komt ze voor de uitdaging te staan om haar angsten te overwinnen en echte liefde te vinden.

Closer

Closer (2004) Official Trailer 1 - Julia Roberts Movie

In dit intense romantische drama uit 2004 speelt Julia Roberts de rol van Anna Cameron, een fotografe die betrokken raakt bij een complexe liefdesvierhoek met haar echtgenoot, een schrijver en een stripteasedanseres. “Closer” is een aangrijpende en prikkelende film waarin Roberts’ acteertalent en emotionele diepgang schitteren.

Sleeping with the Enemy

Sleeping with the Enemy | #TBT Trailer | 20th Century FOX

In “Sleeping with the Enemy” (1991) speelt Julia Roberts de rol van Laura Burney, een vrouw die probeert te ontsnappen aan haar gewelddadige echtgenoot. Deze spannende thriller levert sterke acteerprestaties en zenuwslopende momenten, waardoor het een onvergetelijke filmervaring is.

Mystic Pizza

Mystic Pizza Official Trailer #1 - Julia Roberts Movie (1988) HD

“Mystic Pizza” (1988) volgt de levens van drie jonge vrouwen die samen werken in een pizzarestaurant in Mystic, Connecticut. Julia Roberts speelt de rol van Daisy, een van de hoofdpersonages in dit charmante en hartverwarmende coming-of-age-drama.

The Pelican Brief

The Pelican Brief (1993) Official Trailer - Denzel Washington, Julia Roberts Thriller Movie HD

“The Pelican Brief” (1993) is een spannende politieke thriller waarin Julia Roberts de rol speelt van een rechtenstudente die per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijk complot. Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Grisham, houdt de kijkers op het puntje van hun stoel met zijn intrige en suspense.

August: Osage County

August Osage County Official Trailer #1 (2013) - Meryl Streep Movie

In dit emotionele drama uit 2013 speelt Julia Roberts de rol van Barbara Weston, een van de dochters van een disfunctionele familie die samenkomt nadat hun vader is overleden. “August: Osage County” biedt een indrukwekkende ensemblecast en toont Roberts’ vermogen om complexe en doorleefde personages te vertolken.

Eat Pray Love

Watch the Official EAT PRAY LOVE Trailer in HD

“Eat Pray Love” (2010) is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Elizabeth Gilbert. Julia Roberts speelt de rol van Gilbert, een vrouw die op een reis rond de wereld gaat om zichzelf opnieuw te ontdekken. Deze inspirerende film nodigt uit tot reflectie en het najagen van persoonlijk geluk.

Conspiracy Theory

Conspiracy Theory (1997) Official Trailer - Mel Gibson, Julia Robert Movie HD

“Conspiracy Theory” (1997) is een spannende thriller waarin Julia Roberts de rol speelt van Alice Sutton, een advocate die verstrikt raakt in een complottheorie van een paranoïde taxichauffeur, gespeeld door Mel Gibson. Deze film biedt een mix van actie, mysterie en romantiek.

Mona Lisa Smile

Mona Lisa Smile (2003) Official Trailer 1 - Julia Stiles Movie

“Mona Lisa Smile” (2003) speelt zich af in de jaren 1950 en volgt een vrijgevochten kunstgeschiedenislerares (Julia Roberts) die haar studentes aanmoedigt om hun eigen weg te vinden in een conservatieve samenleving. Deze film combineert een sterke cast en een inspirerende boodschap over vrouwelijke empowerment.

Stepmom

Official Trailer: Stepmom (1998)

“Stepmom” (1998) is een emotioneel drama waarin Julia Roberts de rol speelt van Isabel, de nieuwe vriendin van een man die samen met haar zijn kinderen opvoedt. Deze film verkent thema’s zoals familiebanden, liefde en veerkracht, en toont Roberts’ vermogen om complexe emoties over te brengen.

Dying Young

Dying Young (Trailer 1991)

In “Dying Young” (1991) speelt Julia Roberts de rol van Hilary O’Neil, een jonge vrouw die wordt ingehuurd om voor een terminaal zieke man te zorgen. Deze film is een ontroerend romantisch drama dat de kracht van liefde en de strijd tegen ziekte verkent.

Mirror Mirror

Mirror, Mirror Official Trailer #1 - Julia Roberts, Lily Collins Movie (2012)

“Mirror Mirror” (2012) is een fantasievolle hervertelling van het sprookje van Sneeuwwitje, waarin Julia Roberts de rol speelt van de boze koningin. Met visueel verbluffende scènes en een vleugje humor biedt deze film een frisse kijk op het klassieke verhaal.

Michael Collins

Michael Collins - Original Theatrical Trailer

In “Michael Collins” (1996) speelt Julia Roberts de rol van Kitty Kiernan, een love interest van de Ierse revolutionair Michael Collins, gespeeld door Liam Neeson. Deze historische biografische film belicht de strijd voor onafhankelijkheid in Ierland en biedt een boeiend kijkje in een cruciale periode in de geschiedenis.

Charlie Wilson’s War

Charlie Wilson's War (1/9) Movie CLIP - Another Broken Window (2007) HD

“Charlie Wilson’s War” (2007) is een politieke komedie-drama waarin Julia Roberts de rol speelt van Joanne Herring, een socialeite en politiek activiste. De film volgt het waargebeurde verhaal van de inspanningen van een Amerikaanse congreslid om de Afghaanse mujahideen te ondersteunen in hun strijd tegen de Sovjet-Unie.

Dit was een overzicht van 20 geweldige films met Julia Roberts. Of je nu van romantiek, drama, thriller of komedie houdt, Julia Roberts heeft een breed scala aan films die je zeker zullen boeien. Geniet van het bekijken van deze films en laat je meeslepen door de veelzijdige talenten van deze getalenteerde actrice.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl