Cameron Diaz, met haar onmiskenbare charme en veelzijdig talent, heeft zich gevestigd als een van Hollywood’s meest geliefde actrices. Van haar vroege dagen als model tot haar doorbraak in de filmindustrie, heeft Diaz een indrukwekkende carrière opgebouwd met rollen die variëren van komedie tot drama en alles daartussenin. Haar natuurlijke schermcharisma en vermogen om zowel humor als diepgang in haar personages te brengen, hebben haar tot een favoriet bij het publiek gemaakt. Dit zijn de 20 beste films van Cameron Diaz.

20. The Sweetest Thing (2002)

Een komedie die de escapades volgt van drie vriendinnen, gespeeld door Diaz, Christina Applegate en Selma Blair, in hun zoektocht naar liefde. Diaz’s komische timing en chemie met haar medespelers maken dit tot een memorabele film.

19. A Life Less Ordinary (1997)

In deze unieke mix van romantiek, komedie en fantasie speelt Diaz een ontvoerde erfgename die een onwaarschijnlijke band vormt met haar ontvoerder. De film toont Diaz’s vermogen om diverse rollen aan te nemen.

18. Feeling Minnesota (1996)

Diaz speelt in dit drama als een jonge vrouw die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk en droomt van een beter leven. Haar optreden is zowel kwetsbaar als krachtig.

17. Any Given Sunday (1999)

In Oliver Stone’s sportdrama speelt Diaz de eigenares van een professioneel voetbalteam, die worstelt om haar autoriteit en succes te behouden in een door mannen gedomineerde wereld.

16. The Holiday (2006)

In deze hartverwarmende romantische komedie speelt Diaz Amanda, een filmtrailerproducent die huizen ruilt met een Britse vrouw (Kate Winslet) voor de feestdagen. Diaz’s optreden vangt de essentie van iemand die opnieuw vreugde en liefde ontdekt.

15. The Other Woman (2014)

Diaz schittert als Carly Whitten, een vrouw die ontdekt dat haar vriend getrouwd is en een onwaarschijnlijke vriendschap vormt met zijn vrouw en een andere minnares.

14. The Box (2009)

In deze psychologische thriller speelt Diaz een vrouw die wordt geconfronteerd met een moreel dilemma nadat ze een doos heeft ontvangen die rijkdom belooft tegen een dodelijke prijs.

13. In Her Shoes (2005)

Diaz vertolkt Maggie, een vrijgevochten maar onverantwoordelijke vrouw die botst met haar meer conservatieve zus, gespeeld door Toni Collette. De film verkent thema’s van zusterschap, vergeving en zelfontdekking.

12. Knight and Day (2010)

In deze actiekomedie vormt Diaz een team met Tom Cruise als June Havens, een vrouw die verstrikt raakt in een wervelwindavontuur met een schurkachtige spion. Diaz’s charme en de dynamiek tussen de hoofdrolspelers zorgen voor een vermakelijke kijkervaring.
https://www.youtube.com/watch?v=Jik7Xb_BK3A

11. What Happens in Vegas (2008)

Diaz en Ashton Kutcher spelen twee vreemden die wakker worden als getrouwd stel na een nacht van uitspattingen in Las Vegas. De film maakt gebruik van Diaz’s komische talent en haar vermogen om de energie van haar tegenspeler te evenaren.

10. Bad Teacher (2011)

Diaz levert een van haar meest memorabele optredens als Elizabeth Halsey, een grofgebekte, ongepaste lerares. Haar onverschrokken benadering van de rol toont haar bereidheid om komische grenzen te verleggen.

9. My Sister’s Keeper (2009)

In een afwijking van haar gebruikelijke rollen speelt Diaz een moeder die de ethische en emotionele complexiteiten van de medische aandoening van haar dochter navigeert. De film toont haar bereik en diepte als actrice.

8. Charlie’s Angels (2000) & Charlie’s Angels: Full Throttle (2003)

Diaz’s rol als Natalie Cook in de Charlie’s Angels-films combineert actie, komedie en empowerment, en benadrukt haar veelzijdigheid en fysieke capaciteiten als actrice.

7. There’s Something About Mary (1998)

Deze komedieklassieker bevat Diaz als Mary, het object van de affectie van meerdere neurotische mannen. Haar optreden balanceert humor met warmte, waardoor Mary zowel begeerlijk als benaderbaar wordt.

6. Shrek series (2001-2010)

Als de stem van Prinses Fiona bracht Diaz diepte en humor naar het geanimeerde personage, bijdragend aan het succes van de geliefde Shrek-franchise.

4. Gangs of New York (2002)

In Martin Scorsese’s historische epos speelt Diaz Jenny Everdeane, een zakkenroller en liefdesinteresse van Leonardo DiCaprio’s personage. De rol toont haar vermogen om haar mannetje te staan in een overwegend mannelijke cast.

3. Vanilla Sky (2001)

Diaz’s rol als Julianna Gianni in deze psychologische thriller leverde haar kritische lof op voor haar intense en emotionele optreden, waarmee ze haar dramatische capaciteiten bewees.

2. Being John Malkovich (1999)

In deze surrealistische film speelt Diaz Lotte Schwartz, een huisdier-geobsedeerde vrouw die een portaal ontdekt in John Malkovich’s geest. Haar transformatie voor de rol is zowel fysiek als emotioneel, wat haar toewijding aan haar ambacht benadrukt.

1. The Mask (1994)

Diaz’s filmdebuut als Tina Carlyle in “The Mask” maakte haar onmiddellijk tot een ster. Haar stralende schermaanwezigheid en chemie met Jim Carrey zijn onvergetelijk.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl