Wat een indrukwekkende filmcarrière heeft Angelina Jolie! Dat zul je wel zien met deze lijst van haar 25 meest geliefde films. Van actievolle avonturen tot intense drama’s en meer, Jolie heeft keer op keer laten zien waarom ze een van de meest iconische actrices van haar generatie is.

1. Girl, Interrupted (1999)

Girl, Interrupted (1999) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In “Girl, Interrupted” uit 1999 speelt Angelina Jolie de rol van Lisa Rowe, een charismatische en getroebleerde medepatiënt in een psychiatrische inrichting. Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek, leverde Jolie een Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol op en bevestigde haar talent en sterrenstatus.

2. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Lara Croft- Tomb Raider - Official Trailer (2001)

Angelina Jolie gaf gestalte aan de legendarische archeologe Lara Croft in “Lara Croft: Tomb Raider” uit 2001. Deze avontuurlijke actiefilm, gebaseerd op de populaire videospellen, combineert spanning, actie en Jolie’s iconische vertolking van het personage.

3. Mr. & Mrs. Smith (2005)

Mr. & Mrs. Smith (2005) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In “Mr. & Mrs. Smith” uit 2005 speelde Angelina Jolie tegenover Brad Pitt als een koppel huurmoordenaars die ontdekken dat ze elkaars doelwit zijn. Deze actiekomedie bood niet alleen spectaculaire actiescènes, maar ook de vonken en chemie tussen Jolie en Pitt.

4. Changeling (2008)

Changeling Official Trailer #1 - John Malkovich Movie (2008) HD

“Changeling” uit 2008, geregisseerd door Clint Eastwood, vertelt het waargebeurde verhaal van een moeder (gespeeld door Angelina Jolie) die vecht voor gerechtigheid wanneer haar vermiste zoon wordt vervangen door een impostor. Jolie’s krachtige vertolking leverde haar een Academy Award-nominatie op.

5. Maleficent (2014)

Disney's Maleficent - Official Trailer 3

In “Maleficent” uit 2014 schittert Angelina Jolie als de iconische schurk uit het sprookje “Doornroosje”. Deze hervertelling biedt een nieuw perspectief op het verhaal, waarbij Jolie de complexiteit en de menselijkheid van Maleficent tot leven brengt.

6. Salt (2010)

SALT - Official Trailer

“Salt” uit 2010 is een spannende spionage-actiefilm waarin Angelina Jolie de rol speelt van Evelyn Salt, een CIA-agent die op de vlucht slaat nadat ze ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn. Deze film is een adrenaline-pompend avontuur met Jolie in de hoofdrol.

7. Wanted (2008)

The Intouchables Official Trailer #1 (2012) HD Movie

In “Wanted” uit 2008 speelt Angelina Jolie de rol van Fox, een ervaren huurmoordenares die een jonge man (gespeeld door James McAvoy) rekruteert voor een geheime broederschap van moordenaars. Deze actiefilm biedt spectaculaire stunts en Jolie in haar element als een stoere en meedogenloze femme fatale.

8. A Mighty Heart (2007)

A Mighty Heart (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In “A Mighty Heart” uit 2007 speelt Angelina Jolie de rol van Mariane Pearl, de vrouw van journalist Daniel Pearl die werd ontvoerd en vermoord in Pakistan. Deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal, toont Jolie’s talent in een dramatische rol en haar vermogen om de emotionele complexiteit van het personage over te brengen.

9. Gone in 60 Seconds (2000)

Gone in Sixty Seconds (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In deze actievolle misdaadfilm uit 2000 speelt Angelina Jolie naast Nicolas Cage als een ervaren autodief. “Gone in 60 Seconds” biedt opwindende achtervolgingsscènes en Jolie als een stoere en verleidelijke partner in crime.

10. Original Sin (2001)

Original Sin - Movie Trailer (2001)

In “Original Sin” uit 2001 speelt Angelina Jolie de rol van een mysterieuze vrouw die de protagonist (gespeeld door Antonio Banderas) in een web van bedrog en passie lokt. Deze erotische thriller biedt een intrigerend verhaal en de chemie tussen Jolie en Banderas spat van het scherm.

11. The Tourist (2010)

The Tourist | OFFICIAL Trailer #1 US (2010) Johnny Depp Angelina Jolie

In “The Tourist” uit 2010 speelt Angelina Jolie tegenover Johnny Depp in een romantische thriller die zich afspeelt in Venetië. Deze film biedt spanning, intrige en de charme van Jolie als mysterieuze femme fatale.

12. Unbroken (2014)

Unbroken - Official Trailer (HD)

Angelina Jolie regisseerde “Unbroken” uit 2014, een episch oorlogsdrama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Olympisch atleet Louis Zamperini. Jolie’s regiedebuut toont haar vermogen om een krachtig en inspirerend verhaal te vertellen.

13. By the Sea (2015)

THE GRAND BUDAPEST HOTEL - Official Wolrdwide Trailer HD

“By the Sea” uit 2015, ook geregisseerd door Angelina Jolie, volgt een koppel (gespeeld door Jolie en Brad Pitt) tijdens een vakantie in Frankrijk, terwijl ze worstelen met hun huwelijk. Deze intieme drama biedt een introspectieve blik op relaties en emoties.

14. Alexander (2004)

Alexander (2004) Official Trailer - Colin Farell, Angelina Jolie Epic Movie HD

In “Alexander” uit 2004 speelt Angelina Jolie de rol van Olympias, de moeder van de legendarische krijgsheer Alexander de Grote. Deze historische epische film, geregisseerd door Oliver Stone, biedt een grootse weergave van het leven en de veroveringen van Alexander.

15. Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda - Official® Trailer 1 [HD]

In deze geanimeerde komedie uit 2008 leent Angelina Jolie haar stem aan het personage Tigress, een kungfu-meester in de wereld van de panda’s. “Kung Fu Panda” biedt humor, actie en Jolie’s karakteristieke stemwerk.

16. The Bone Collector (1999)

The Bone Collector Trailer HD

In “The Bone Collector” uit 1999 speelt Angelina Jolie tegenover Denzel Washington als een politieagent die samenwerkt met een forensisch expert om een seriemoordenaar op te sporen. Deze spannende thriller biedt een intrigerend moordmysterie en Jolie in een intense rol.

17. Gia (1998)


In “Gia” uit 1998 speelt Angelina Jolie de rol van Gia Carangi, een beroemd supermodel uit de jaren 70 wiens leven wordt geteisterd door drugsverslaving en persoonlijke problemen. Deze biografische televisiefilm leverde Jolie een Golden Globe Award op.

18. Taking Lives (2004)

Taking Lives (2004) Official Trailer - Angelina Jolie, Ethan Hawke Movie HD

In “Taking Lives” uit 2004 speelt Angelina Jolie de rol van een FBI-profiler die jaagt op een seriemoordenaar. Deze spannende thriller biedt intrige, suspense en Jolie in een sterke en vastberaden rol.

19. Beyond Borders (2003)

Beyond Borders (2003) Trailer #1 - Angelina Jolie HD

“Beyond Borders” uit 2003 volgt het verhaal van Sarah Jordan (gespeeld door Angelina Jolie), een rijke Amerikaanse vrouw die zich inzet voor humanitaire hulp in oorlogsgebieden. Deze film verkent de grenzen van liefde en opoffering te midden van wereldwijde conflicten.

20. The Good Shepherd (2006)

The Good Shepherd Trailer (2006)

In “The Good Shepherd” uit 2006 speelt Angelina Jolie tegenover Matt Damon in een spionagefilm over de oprichting van de CIA. Jolie biedt een intrigerende prestatie als de vrouw van Damon’s personage, terwijl ze worstelt met het geheimzinnige leven dat hij leidt.

21. Girl Rising (2013)

Girl Rising (Official Trailer)

“Girl Rising” uit 2013 is een documentaire waarin Angelina Jolie de voice-over verzorgt voor een film die het belang van onderwijs voor meisjes in ontwikkelingslanden belicht. Jolie’s betrokkenheid bij dit project onderstreept haar inzet voor mensenrechten en empowerment.

23. Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

“Sky Captain and the World of Tomorrow” uit 2004 is een avontuurlijke sciencefictionfilm waarin Angelina Jolie de rol speelt van een stoere vliegenier. Deze film combineert retro-futuristische visuals met een pulpfictie-achtig verhaal.

24. Hell’s Kitchen (1998)

HELLS KITCHEN TRAILER

In “Hell’s Kitchen” uit 1998 speelt Angelina Jolie de rol van een jonge vrouw die vecht om te overleven in de gewelddadige wijk Hell’s Kitchen in New York. Deze misdaadfilm biedt een rauw portret van het harde stadsleven.

25. Pushing Tin (1999)

Pushing Tin Trailer 1999

“Pushing Tin” uit 1999 volgt het leven van luchtverkeersleiders, waaronder het personage van Angelina Jolie, en de druk en rivaliteit waarmee ze worden geconfronteerd. Deze komische dramafilm biedt een unieke kijk op een fascinerende beroepsgroep.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl