Ontdek de veelzijdige en indrukwekkende filmcarrière van Brad Pitt met deze lijst van zijn 25 meest geliefde films. Van actiethrillers tot historische drama’s en meer, Pitt heeft keer op keer laten zien waarom hij een van de meest gewaardeerde acteurs van zijn generatie is.

Fight Club (1999)


In “Fight Club” uit 1999 speelt Brad Pitt de rol van Tyler Durden, een charismatische anarchist die samen met Edward Norton’s personage een ondergrondse vechtclub opricht. Deze cultklassieker, geregisseerd door David Fincher, staat bekend om zijn onvoorspelbare verhaallijn en de iconische vertolking van Pitt.

Inglourious Basterds (2009)


Quentin Tarantino’s “Inglourious Basterds” uit 2009 volgt een groep Joodse soldaten, waaronder Brad Pitt als Lt. Aldo Raine, die wraak willen nemen op nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze gewaagde en meeslepende film combineert Tarantino’s kenmerkende stijl met een krachtige ensemblecast.

Se7en (1995)


In deze donkere en beklemmende thriller uit 1995, geregisseerd door David Fincher, speelt Brad Pitt een jonge detective die jaagt op een meedogenloze seriemoordenaar, samen met Morgan Freeman. “Se7en” staat bekend om zijn grimmige sfeer en een onvergetelijke plotwending.

Once Upon a Time in Hollywood (2019)


Brad Pitt schittert naast Leonardo DiCaprio in Quentin Tarantino’s “Once Upon a Time in Hollywood” uit 2019. De film speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 60 en volgt een acteur en zijn stuntman terwijl ze omgaan met de veranderende filmindustrie. Pitt won een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in deze liefdesbrief aan het gouden tijdperk van Hollywood.

The Curious Case of Benjamin Button (2008)


In dit ontroerende romantische drama uit 2008 speelt Brad Pitt de rol van Benjamin Button, een man die wordt geboren met een ouderdomsafwijking die ervoor zorgt dat hij achteruit veroudert. De film verkent thema’s van tijd, liefde en de betekenis van het leven.

Snatch (2000)


In deze misdaadkomedie uit 2000 speelt Brad Pitt de rol van Mickey O’Neil, een Ierse bokser en vechter. “Snatch”, geregisseerd door Guy Ritchie, biedt een snelle mix van humor, spanning en onvergetelijke personages.

12 Monkeys (1995)


In Terry Gilliam’s “12 Monkeys” uit 1995 speelt Brad Pitt de rol van Jeffrey Goines, een excentrieke en labiele patiënt in een post-apocalyptische wereld. De film verkent complexe thema’s van tijdreizen, waanzin en de toekomst van de mensheid.

Ocean’s Eleven (2001)


In deze heist-komedie uit 2001 speelt Brad Pitt de rol van Rusty Ryan, een lid van een bende die van plan is de grootste casinoroof in de geschiedenis uit te voeren. “Ocean’s Eleven” is een spannende en stijlvolle film met een sterrencast en sprankelende dialogen.

Troy (2004)


Brad Pitt speelt de legendarische Griekse held Achilles in “Troy” uit 2004, een episch historisch drama gebaseerd op de Trojaanse Oorlog. Met spectaculaire actiescènes en een indrukwekkende cast brengt de film de mythische strijd tot leven.

Moneyball (2011)


In “Moneyball” uit 2011 speelt Brad Pitt de rol van Billy Beane, de algemeen directeur van het honkbalteam Oakland Athletics. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volgt de film de revolutionaire benadering van Beane om het team op te bouwen met behulp van statistieken en analyses.

The Big Short (2015)


“The Big Short” uit 2015 is een dramatische komedie waarin Brad Pitt een van de hoofdrollen speelt als Ben Rickert, een voormalig Wall Street-handelaar. De film belicht de financiële crisis van 2007-2008 en de mensen die de ineenstorting van de huizenmarkt voorzagen.

Legends of the Fall (1994)

In dit epische drama uit 1994 speelt Brad Pitt de rol van Tristan Ludlow, een van de drie broers in een gezin dat wordt verscheurd door liefde en oorlog. “Legends of the Fall” biedt een meeslepend verhaal, adembenemende landschappen en sterke acteerprestaties.

Interview with the Vampire (1994)

In “Interview with the Vampire” uit 1994 speelt Brad Pitt de rol van Louis de Pointe du Lac, een 18e-eeuwse vampier die zijn verhaal deelt met een journalist, gespeeld door Christian Slater. Deze gotische horrorfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anne Rice.

Fury (2014)

In dit oorlogsdrama uit 2014 speelt Brad Pitt de rol van Don “Wardaddy” Collier, een tankcommandant tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Fury” biedt indringende gevechtsscènes en een aangrijpende verkenning van de morele complexiteit van oorlogvoering.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

In dit historische drama uit 2007 speelt Brad Pitt de rol van de legendarische Jesse James, met Casey Affleck als Robert Ford. De film onderzoekt de complexe relatie tussen de beruchte outlaw en zijn verraderlijke volgeling.

Mr. & Mrs. Smith (2005)

In “Mr. & Mrs. Smith” uit 2005 speelt Brad Pitt de rol van John Smith, een huurmoordenaar die ontdekt dat zijn vrouw (gespeeld door Angelina Jolie) ook een huurmoordenaar is. Deze actiekomedie biedt humor, spanning en de chemie tussen Pitt en Jolie.

The Tree of Life (2011)


“The Tree of Life” uit 2011, geregisseerd door Terrence Malick, is een poëtische en contemplatieve film waarin Brad Pitt de rol van Mr. O’Brien speelt, een veeleisende vader in het Texas van de jaren 50. Deze film verkent grootschalige thema’s van leven, dood en spiritualiteit.

Babel (2006)

“Babel” uit 2006 is een complex ensemble-drama waarin Brad Pitt een van de hoofdrollen speelt als Richard Jones, een toerist in Marokko wiens leven verstrikt raakt in een reeks onverwachte gebeurtenissen. De film belicht de onderlinge verbondenheid van verschillende verhaallijnen en culturen.

A River Runs Through It (1992)

In dit nostalgische drama uit 1992, geregisseerd door Robert Redford, speelt Brad Pitt de rol van Paul Maclean, een jongeman die opgroeit in het landelijke Montana en een passie voor vliegvissen deelt met zijn familie. De film belicht familiebanden, opgroeien en de kracht van de natuur.

Burn After Reading (2008)


In deze zwarte komedie uit 2008 speelt Brad Pitt de rol van Chad Feldheimer, een onhandige en onwetende gymmedewerker die betrokken raakt bij een spionagecomplot. “Burn After Reading”, geregisseerd door de Coen Brothers, biedt een unieke mix van humor en misdaad.

World War Z (2013)


In deze apocalyptische actiethriller uit 2013 speelt Brad Pitt de rol van een voormalig VN-medewerker die probeert een wereldwijde zombie-uitbraak te stoppen. “World War Z” biedt spanning, actie en spectaculaire visuele effecten.

Allied (2016)


“Allied” uit 2016 is een romantisch oorlogsdrama waarin Brad Pitt een spion speelt die verliefd wordt op een Franse verzetsstrijder, gespeeld door Marion Cotillard, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film biedt spanning, intrige en een meeslepend liefdesverhaal.

Dit was een overzicht van 25 geweldige films met Brad Pitt. Of je nu van actie, drama, komedie of geschiedenis houdt, er is voor elk wat wils in het indrukwekkende repertoire van Brad Pitt. Geniet van het bekijken van deze films en laat je meeslepen door de buitengewone acteerprestaties van deze veelgeprezen acteur.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl