Ana de Armas, geboren in 1988 in Cuba, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in Hollywood, met rollen in zowel kritisch bejubelde films als grote blockbusters. Hier zijn haar 11 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

11. Knock Knock (2015)

In deze thriller van Eli Roth speelt de Armas een van de twee vrouwen die het leven van een getrouwde man, gespeeld door Keanu Reeves, op zijn kop zetten. Ondanks gemengde kritieken, toont de Armas haar vermogen om een gedenkwaardige performance neer te zetten.

10. Ghosted (2023)

Samen met Chris Evans speelt de Armas in deze actie-romcom die niet helemaal de verwachtingen waarmaakt, maar toch een vermakelijke kijkervaring biedt dankzij de chemie tussen de hoofdrolspelers.

9. Deep Water (2022)

In deze psychologische thriller speelt de Armas tegenover Ben Affleck in een verhaal over een huwelijk vol geheimen en manipulatie. De film biedt een podium voor de Armas’ veelzijdigheid als actrice.

8. Sergio (2020)

De Armas speelt een ondersteunende rol in dit biografische drama over VN-diplomaat Sergio Vieira de Mello. Haar performance voegt diepte toe aan het emotionele landschap van de film.

7. The Gray Man (2022)

In deze actiethriller van de Russo-broers speelt de Armas een CIA-agent die een belangrijke rol speelt in het verhaal. Haar actiescènes en karakterontwikkeling stelen de show.

6. War Dogs (2016)

In deze misdaadkomedie heeft de Armas een bijrol als de vriendin van een van de hoofdpersonages. Haar performance brengt een menselijk element in het verhaal over wapenhandel.

5. Corazón (2018)

De Armas speelt de hoofdrol in dit korte maar aangrijpende drama over een jonge vrouw die vecht voor een nieuw hart. Haar acteerwerk is rauw en emotioneel, wat de film een krachtige impact geeft.

4. No Time To Die (2021)

Als Paloma in deze James Bond-film laat de Armas zien dat ze zowel actie als charme kan brengen. Haar scènes zijn enkele van de hoogtepunten van de film.

3. Blonde (2022)

In deze controversiële film speelt de Armas Marilyn Monroe, waarbij ze een diepgaande en vaak hartverscheurende kijk geeft op het leven van de iconische actrice. Haar transformatie is opmerkelijk.

2. Blade Runner 2049 (2017)

Als Joi in dit langverwachte vervolg brengt de Armas een emotionele diepte en complexiteit die bijdraagt aan de rijke wereld van de film. Haar performance is zowel ontroerend als memorabel.

1. Knives Out (2019)

De Armas speelt een centrale rol in deze moderne whodunit, waarbij ze zich kan meten met een ensemble van gevestigde sterren. Haar vertolking van Marta Cabrera is zowel innemend als cruciaal voor het ontvouwen van het verhaal.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl