Anne Hathaway, met haar opmerkelijke acteertalent en veelzijdigheid, heeft zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde actrices van haar generatie. Ze heeft een indrukwekkend scala aan rollen op haar naam staan, variërend van lichte komedies tot diepgaande drama’s. Hier is een blik op de top 10 films van Anne Hathaway.

10. Havoc (2005)


In “Havoc” speelt Hathaway de rol van een rebelse tiener uit de hogere middenklasse die zich begeeft in de gevaarlijke wereld van bendes in Los Angeles. De film biedt een rauwe en ongefilterde blik op de realiteit van straatbendes en de verleidingen waarmee jongeren worden geconfronteerd.

9. Becoming Jane (2007)

Becoming Jane (2007) Official Trailer - Anne Hathaway, James McAvoy Movie HD

“Becoming Jane” is een biografische film die het leven van de beroemde schrijfster Jane Austen verkent. Hathaway’s vertolking van Austen belicht haar gepassioneerde relatie met Thomas Lefroy en de uitdagingen die ze ondervond als vrouwelijke schrijfster in de 18e eeuw.

8. The Intern (2015)

The Intern - Official Trailer [HD]

In deze hartverwarmende komedie speelt Hathaway Jules Ostin, de CEO van een online modebedrijf. De film volgt haar onwaarschijnlijke vriendschap met een 70-jarige stagiair, gespeeld door Robert De Niro.

7. Colossal (2016)

Colossal Trailer #2 (2017) | Movieclips Trailers

“Colossal” is een unieke mix van komedie en monsterfilm. Hathaway speelt Gloria, een vrouw die ontdekt dat ze een gigantisch monster in Zuid-Korea bestuurt. De film is zowel humoristisch als diepzinnig, en onderzoekt thema’s van verantwoordelijkheid en persoonlijke groei.

6. Love & Other Drugs (2010)

Love and Other Drugs | Trailer HD | 20th Century FOX

Samen met Jake Gyllenhaal schittert Hathaway in deze romantische komedie over een relatie tussen een farmaceutische verkoper en een vrouw met de ziekte van Parkinson.

5. The Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In deze iconische modefilm speelt Hathaway Andrea “Andy” Sachs, een jonge journalist die gaat werken voor de veeleisende hoofdredacteur van een modeblad, Miranda Priestly (Meryl Streep).

4. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain Trailer

“Brokeback Mountain” is een aangrijpend verhaal over verboden liefde tussen twee cowboys. Hathaway speelt Lureen, de vrouw van Jack Twist (Jake Gyllenhaal), en levert een krachtige prestatie in deze bekroonde film.

3. Rachel Getting Married (2008)

Rachel Getting Married | Official Trailer (2008)

In deze intense dramafilm speelt Hathaway Kym, een vrouw die uit de afkickkliniek komt voor de bruiloft van haar zus. Haar genuanceerde vertolking van een getroebleerd personage toont haar acteervermogen op zijn best.

2. Les Misérables (2012)

Les Misérables - International Trailer

Hathaway’s vertolking van Fantine in “Les Misérables” leverde haar een Academy Award op. Haar hartverscheurende uitvoering van “I Dreamed A Dream” is een absoluut hoogtepunt in haar carrière.

1. The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises - Official Trailer #3 [HD]

In het laatste deel van Christopher Nolan’s Batman-trilogie speelt Hathaway de sluwe en verleidelijke Catwoman. Haar vertolking van dit iconische personage is zowel krachtig als gedenkwaardig.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl