Richard Gere, een veelzijdige acteur wiens carrière meer dan 40 jaar omspant, heeft in een breed scala aan genres geschitterd, van romantische komedies tot juridische drama’s, actiethrillers en musicals. Hier zijn 12 van zijn grootste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

12. Looking for Mr. Goodbar (1977)

Gere maakte indruk met een kleine maar memorabele rol in dit controversiële drama, waarin hij een gewelddadige man speelt die Diane Keaton’s personage introduceert in de wereld van drugs.

11. Time Out of Mind (2015)

In “Time Out of Mind” speelt Gere een dakloze man in New York, een rol die afwijkt van zijn gebruikelijke personages en zijn acteervaardigheden benadrukt.

10. Breathless (1983)

Een gewaagde remake van Jean-Luc Godard’s meesterwerk, waarin Gere een crimineel speelt op de vlucht. De film is vermakelijk op zijn eigen manier.

9. The Cotton Club (1984)

Geregisseerd door Francis Ford Coppola, speelt Gere een muzikant die betrokken raakt bij de maffia in dit drama dat zich afspeelt in de beroemde jazzclub in Harlem.

8. I’m Not There (2007)

In deze unieke biopic over Bob Dylan speelt Gere een van de zes personages die verschillende aspecten van Dylans leven en carrière vertegenwoordigen.

7. Primal Fear (1996)

Gere schittert als een slimme advocaat in dit juridische thriller, waarin hij een jonge Edward Norton verdedigt die beschuldigd wordt van moord.

6. Arbitrage (2012)

In “Arbitrage” speelt Gere een hedgefonds-miljardair die worstelt met professionele en persoonlijke crises. Zijn optreden leverde hem een Golden Globe-nominatie op.

5. Pretty Woman (1990)

Een van de meest geliefde romantische komedies aller tijden, waarin Gere een zakenman speelt die verliefd wordt op een prostituee, gespeeld door Julia Roberts.

4. Days of Heaven (1978)

Een visueel verbluffend drama geregisseerd door Terrence Malick, met Gere als een arbeider die vlucht naar Texas met zijn vriendin en zusje.

3. Chicago (2002)

In deze sprankelende musical speelt Gere een gladde advocaat die een moordenares (Renée Zellweger) verdedigt. De film won zes Oscars, waaronder Beste Film.

2. American Gigolo (1980)

De film die Gere tot sekssymbool maakte, waarin hij een high-class mannelijke escort speelt die betrokken raakt bij een moordzaak.

1. An Officer and a Gentleman (1982)

Een iconische romantische film waarin Gere een marinecadet speelt die verliefd wordt op een lokale fabrieksarbeidster, gespeeld door Debra Winger.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl