Hugh Grant heeft zich ontwikkeld van een romantische komedie-ster in zijn vroege jaren tot een uitzonderlijke en veelzijdige acteur. Zijn carrière begon in de jaren ’80 als een secundaire speler in zowel Britse periodefilms als Hollywood-komedies. Ondanks dat hij nooit een Oscar-nominatie heeft ontvangen, heeft Grant waardevolle bijdragen geleverd aan films zoals “Four Weddings and a Funeral”, “The Remains of the Day” en “Sense and Sensibility”, evenals zijn sterke werk in “About a Boy”. Hier is een overzicht van zijn 15 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend.

15. Cloud Atlas (2012)

“Cloud Atlas” is een ambitieuze film waarin veel van de ensembleleden meerdere rollen spelen in verschillende tijdperken en locaties. Hugh Grant’s vertolking van een kannibalistische krijger is bijzonder opmerkelijk.

14. Impromptu (1991)

https://www.youtube.com/watch?https://www.youtube.com/watch?v=K6upEXpPRKY

“Impromptu” speelt zich af in het Parijs van de 19e eeuw en volgt de culturele elite die samenkomt op het landgoed van een rijke patroon. Grant speelt de ziekelijke Poolse componist Frederic Chopin.

13. Sirens (1994)

In “Sirens”, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren ’30, speelt Grant een Engelse Anglicaanse minister die naar Australië wordt gestuurd om een kunstenaar te overtuigen zijn controversiële schilderij niet tentoon te stellen.

12. Two Weeks Notice (2002)

In “Two Weeks Notice” speelt Grant een rijke playboy vastgoedontwikkelaar die een Harvard-opgeleide advocaat, gespeeld door Sandra Bullock, inhuurt als zijn Chief Counsel.

11. Music and Lyrics (2007)

“Music and Lyrics” volgt Grant als een voormalig lid van een boyband die worstelt om een hit te schrijven voor een tieneridool. Hij ontdekt dat zijn plantenverzorgster, gespeeld door Drew Barrymore, een talent heeft voor songteksten.

10. Maurice (1987)

“Maurice” is een gevoelige adaptatie van de roman van E.M. Forster over mannelijke Cambridge-studenten en wordt beschouwd als een mijlpaal in de weergave van homoseksuele personages. Grant speelt Clive, een student van de hogere klasse.

9. The Remains of the Day (1993)

“The Remains of the Day” vertelt het verhaal van twee toegewijde bedienden die werken voor een aristocraat die sympathiseert met de nazi’s. Grant speelt de kleinzoon van de aristocraat die de butler informeert over de politieke neigingen van zijn meester.

8. Love Actually (2003)

“Love Actually” is een ensemblefilm die verschillende liefdesverhalen verkent. Grant’s scènes als de premier die verliefd wordt op zijn thee-meisje behoren tot de hoogtepunten van de film.

7. Notting Hill (1999)

In “Notting Hill” speelt Grant een boekhandelaar die verliefd wordt op een beroemde Amerikaanse filmster, gespeeld door Julia Roberts. De film is een klassieke romantische komedie.

6. Paddington 2 (2018)

In “Paddington 2” speelt Grant een uitgerangeerde acteur die een oud pop-upboek steelt voor zijn eigen gewin, waardoor Paddington ten onrechte wordt beschuldigd van diefstal.

5. Sense and Sensibility (1995)

In deze Oscar-winnende adaptatie van Jane Austen’s roman speelt Grant Edward Ferrars, een aangename verwant van de halfbroer van een weduwe met drie dochters.

4. Bridget Jones’s Diary (2001)

“Bridget Jones’s Diary” volgt de avonturen van Bridget Jones, een dertiger die verliefd wordt op haar baas, Daniel Cleaver, gespeeld door Grant.

3. Florence Foster Jenkins (2016)

In “Florence Foster Jenkins” speelt Grant de echtgenoot van een rijke vrouw die ervan droomt operazangeres te worden, ondanks haar gebrek aan zangtalent.

2. Four Weddings and a Funeral (1994)

Deze romantische komedie lanceerde Grant’s carrière als de ultieme droomboot van de jaren ’90, waarin zijn personage Charles de liefde najaagt op vier bruiloften en een begrafenis.

1. About a Boy (2002)

“About a Boy” is een film waarin Grant’s personage, een rijke nietsnut, een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met een jongen zonder vaderfiguur. De film toont Grants vermogen om zijn typische personage te overstijgen en een meer volwassen rol aan te nemen.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl