Denzel Washington, een van de meest gerespecteerde acteurs van zijn generatie, heeft talloze onvergetelijke rollen op zijn naam staan. Van historische figuren tot corrupte politieagenten, zijn veelzijdigheid en charisma zijn ongeëvenaard. Hier is een blik op de top 10 films van Denzel Washington, zoals gerangschikt door TimeOut:

10. Mo’ Better Blues (1990)

Mo' Better Blues | Denzel Washington & Wesley Snipes Perform "Mo' Better Blues"

In deze film speelt Denzel Washington de rol van Bleek Gilliam, een jazztrompettist wiens persoonlijke leven uit de hand loopt. De film belicht zijn relatie met zijn vriend en saxofonist, Shadow Henderson, gespeeld door Wesley Snipes.

9. American Gangster (2007)

American Gangster Official Trailer #1 - Denzel Washington, Russell Crowe Movie (2007) HD

Denzel speelt Frank Lucas, een beruchte drugsbaron die in de jaren ’60 heroïne naar de Verenigde Staten smokkelde via de lichamen van overleden Amerikaanse soldaten in Vietnam. De film volgt zijn opkomst en ondergang in de onderwereld.

8. Inside Man (2006)

Inside Man Official Trailer #1 - Christopher Plummer Movie (2006) HD

In deze spannende heist-film speelt Denzel een vastberaden New Yorkse politieagent die het opneemt tegen een crimineel meesterbrein, gespeeld door Clive Owen, tijdens een bankoverval op Wall Street.

7. Unstoppable (2010)

Unstoppable Official Trailer #1 - (2010) HD

In deze actievolle thriller speelt Denzel een ervaren spoorwegmedewerker die samen met een jonge conducteur een op hol geslagen trein vol met giftig gas moet stoppen voordat het een ramp veroorzaakt.

6. Glory (1989)


Denzel won zijn eerste Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in deze film over het 54e Massachusetts Infantry Regiment, het eerste volledig Afro-Amerikaanse regiment tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

5. Fences (2016)

Fences Official Trailer #1 (2016) Denzel Washington, Viola Davis Drama Movie HD

In deze film, die Denzel ook regisseerde, speelt hij Troy Maxson, een trotse maar gebrekkige echtgenoot en vader in het Pittsburgh van de jaren ’50. De film belicht zijn complexe relaties met zijn gezin.

4. Crimson Tide (1995)

Crimson Tide 1995 Trailer | Gene Hackman | Denzel Washington

In deze spannende onderzeeër-film speelt Denzel de tweede in bevel die in conflict komt met de kapitein, gespeeld door Gene Hackman, over een bevel om nucleaire raketten te lanceren.

3. The Tragedy of Macbeth (2021)

The Tragedy of Macbeth — Official Trailer | Apple TV+

In deze adaptatie van Shakespeare’s klassieke tragedie speelt Denzel de getormenteerde koning van Schotland, Macbeth, wiens ambitie en paranoia hem naar zijn ondergang leiden.

2. Training Day (2001)

Training Day (2001) Official Trailer - Denzel Washington, Ethan Hawke Movie HD

Denzel won zijn eerste Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol als Detective Alonzo Harris, een corrupte politieagent in de LAPD. Zijn intense en dreigende vertolking maakte van dit personage een icoon van schermkwaad.

1. Malcolm X (1992)

Malcolm X (1992) Official Trailer - Denzel Washington Movie HD

Bovenaan de lijst staat “Malcolm X”, geregisseerd door Spike Lee. Denzel’s vertolking van de revolutionaire zwarte activist Malcolm X is niets minder dan legendarisch. De film volgt het leven van Malcolm X van zijn vroege jaren tot zijn tragische dood.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl