Meryl Streep, vaak beschouwd als een van de grootste actrices van haar generatie, heeft in haar illustere carrière talloze onvergetelijke rollen vertolkt. Haar vermogen om zich in elk personage te verdiepen en het publiek te raken met haar genuanceerde vertolkingen heeft haar talloze onderscheidingen en lof opgeleverd. Hier is een lijst van de top 10 Meryl Streep films die een glimp biedt van de veelzijdigheid en diepte van haar talent:

10. The Iron Lady (2011)

The Iron Lady Official Movie Trailer [HD]

“The Iron Lady” is een biografische film over het leven van de Britse premier Margaret Thatcher. Meryl Streep speelt Thatcher en geeft een indrukwekkende vertolking van de complexe en vaak controversiële politieke figuur. De film biedt een kijkje in het leven en de carrière van Thatcher, en Streep’s vertolking is zowel krachtig als genuanceerd.

9. Out of Africa (1985)

Out of Africa Official Trailer #1 - Robert Redford, Meryl Streep Movie (1985) HD

“Out of Africa” is een episch romantisch drama waarin Meryl Streep de rol speelt van Karen Blixen, een Deense schrijfster die naar Kenia verhuist en een liefdesaffaire beleeft met een jager (gespeeld door Robert Redford). De film is weelderig en visueel verbluffend, en Streep’s vertolking is diepgaand en meeslepend.

8. Adaptation (2002)

TRAILER - Adaptation. (2002)

“Adaptation” is een unieke en inventieve film waarin Meryl Streep de rol speelt van schrijfster Susan Orlean. De film is een adaptatie van Orlean’s boek “The Orchid Thief”, maar neemt veel creatieve vrijheden en vermengt feit met fictie. Streep’s vertolking is zowel humoristisch als ontroerend, en ze speelt met de grenzen tussen realiteit en fictie.

7. The Post (2017)

The Post | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

“The Post” vertelt het verhaal van de publicatie van de Pentagon Papers door The Washington Post. Meryl Streep speelt Katharine Graham, de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant. De film gaat over de strijd voor persvrijheid en de rol van de media in een democratie. Streep’s vertolking van Graham is krachtig en inspirerend.

6. Silkwood (1983)

Silkwood Official Trailer #1 - Meryl Streep Movie (1983) HD

In “Silkwood” speelt Meryl Streep Karen Silkwood, een arbeider in een plutoniumverwerkingsfabriek die veiligheidsovertredingen aan het licht brengt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Silkwood, en Streep’s vertolking is zowel moedig als aangrijpend. Ze brengt de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van haar personage overtuigend over.

5. The Bridges of Madison County (1995)

The Bridges of Madison County | "Standing In The Rain" Clip | Warner Bros. Entertainment

“The Bridges of Madison County” is een romantisch drama waarin Meryl Streep de rol speelt van Francesca Johnson, een huisvrouw die een korte maar intense affaire beleeft met een rondreizende fotograaf (gespeeld door Clint Eastwood). De film is een ontroerend portret van liefde en verlangen, en Streep’s vertolking is subtiel en diepgaand.

4. Doubt (2008)

Doubt (2008) Official Trailer Meryl Streep, Amy Adams, Philip Seymour Hoffman

In “Doubt” speelt Meryl Streep zuster Aloysius Beauvier, de strenge hoofdzuster van een katholieke school in de Bronx in 1964. De film draait om de vermoedens van zuster Aloysius dat een priester (gespeeld door Philip Seymour Hoffman) een ongepaste relatie heeft met een student. Streep’s vertolking is krachtig en intens, en ze gaat de confrontatie aan met morele vraagstukken en de aard van geloof en twijfel.

3. Kramer vs. Kramer (1979)

Kramer vs. Kramer (1979) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

“Kramer vs. Kramer” is een hartverscheurend drama over een echtpaar dat door een scheiding gaat en vecht voor de voogdij over hun jonge zoon. Streep speelt Joanna Kramer, die haar man en zoon verlaat en later terugkomt om voor de voogdij van hun kind te vechten. De film biedt een genuanceerde kijk op de complexiteiten van relaties en ouderschap, en Streep’s vertolking is rauw en emotioneel.

2. The Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In “The Devil Wears Prada” speelt Meryl Streep de formidabele mode-icoon Miranda Priestly. De film volgt de jonge aspirant-journalist Andrea Sachs (gespeeld door Anne Hathaway) die gaat werken voor het modeblad Runway en moet omgaan met de veeleisende en vaak onredelijke eisen van haar baas. Streep’s vertolking van Priestly is zowel intimiderend als fascinerend, en ze brengt een diepte en complexiteit naar het personage dat verder gaat dan de pagina’s van het boek waarop de film is gebaseerd.

1. Sophie’s Choice (1982)

Sophie's Choice Official Trailer #1 - Meryl Streep, Kevin Kline Movie (1982) HD

“Sophie’s Choice” is een aangrijpend drama dat zich afspeelt in het naoorlogse Brooklyn. Meryl Streep speelt Sophie, een Poolse immigrant die een duister geheim uit haar verleden met zich meedraagt. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Styron en Streep’s vertolking van Sophie is niets minder dan meesterlijk. Haar vermogen om de pijn en het trauma van haar personage over te brengen, heeft haar een welverdiende Academy Award opgeleverd.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl