Jenna Ortega heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest veelbelovende jonge talenten in Hollywood, met een indrukwekkende reeks rollen in zowel horrorfilms als dramatische projecten. Hier is een overzicht van haar topfilms, gerangschikt volgens hun ontvangst en impact.

10. American Carnage (2022)

In “American Carnage” speelt Ortega de rol van Camila Montes, in een verhaal over de kinderen van ongedocumenteerde burgers die proberen arrestatie te ontlopen door vrijwilligerswerk te doen in een verzorgingstehuis. De film biedt een satirische blik op sociale kwesties.

9. Studio 666 (2022)

“Studio 666” ziet Ortega als Skye Willow, een heavy metal drummer die in de openingscène wordt vermoord in een vervloekte studio. Deze unieke horrorfilm met de Foo Fighters kan uitgroeien tot een cultklassieker.

8. Yes Day (2021)

In de Netflix original “Yes Day” speelt Ortega Katie Torres, een van de kinderen in een gezin dat een dag doorbrengt waarop de ouders alleen maar “ja” zeggen op de wensen van hun kinderen. Een hartverwarmende familiekomedie.

7. Insidious: Chapter 2 (2013)

Ortega heeft een kleine rol als Annie in “Insidious: Chapter 2”, een vervolg dat misschien niet zo sterk is als het origineel, maar toch een succes werd bij het publiek.

6. The Babysitter: Killer Queen (2020)

In het vervolg op de Netflix horrorcomedy “The Babysitter” speelt Ortega Phoebe Atwell, een nieuw meisje op school dat de liefdesinteresse wordt van Cole, die opnieuw het doelwit is van een satanische cultus. Ortega steelt de show met haar optreden.

5. Iron Man 3 (2013)

Ortega maakte een cameo als de dochter van de vicepresident in “Iron Man 3”, een van de MCU’s meest succesvolle solo-films, bekend om zijn verrassende wending met de Mandarin.

4. Wyrm (2019)

“Wyrm” is een eigenzinnige tienerkomedie waarin Ortega de rol van Suzie speelt. De film gebruikt zijn unieke dystopische sci-fi premisse om de sociale druk waarmee middelbare scholieren worden geconfronteerd te weerspiegelen.

3. The Fallout (2021)

“The Fallout”, met Ortega in de hoofdrol als Vada Cavell, is een krachtig drama over het trauma van een overlevende van een schietpartij op school. De film wordt geprezen om zijn gevoelige behandeling van het onderwerp en de ontroerende optredens.

2. X (2022)

In Ti West’s “X” speelt Ortega Lorraine Day, de vriendin van de scenarioschrijver die vraagt om in een scène te spelen en uiteindelijk opgesloten raakt in een kelder. “X” biedt een frisse kijk op de slasherformule met verbluffende visuals en onberispelijke optredens.

1. Scream Franchise (2022-2023)

Ortega leidt een nieuwe generatie jongeren tegen de Ghostface-moordenaars als Tara Carpenter in de herstart van de “Scream”-serie. Deze films hebben de zelfbewuste satire van de franchise met succes opnieuw uitgevonden voor het moderne horrortoneel.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl