Sydney Sweeney, bekend van haar rol in “Euphoria”, heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest veelbelovende jonge talenten in Hollywood. Met een indrukwekkende reeks rollen in zowel televisieseries als films, heeft Sweeney haar veelzijdigheid en talent bewezen. Hier is een overzicht van haar topfilms en -series, gerangschikt volgens hun ontvangst en impact.

9. Night Teeth (2021)

In “Night Teeth” speelt Sweeney een van de hoofdvrouwelijke vampieren naast Megan Fox. Ondanks beperkte schermtijd, maakt haar rol indruk met een donkere charme.

8. The Voyeurs (2021)

“The Voyeurs”, een Amazon Prime Original Movie, ziet Sweeney in de rol van Pippa, die samen met haar vriend besluit hun buren te bespioneren, wat leidt tot onverwachte ontdekkingen.

7. Downfalls High (2021)

In deze muzikale film speelt Sweeney Scarlett, een populaire scholier die aangetrokken wordt tot de introverte Fenix. Haar tragische ongeluk heeft diepgaande gevolgen voor hem.

6. Big Time Adolescence (2019)

“Big Time Adolescence” is een coming-of-age komedie waarin Sweeney de rol van Holly speelt, de vriendin van het personage Zeke, gespeeld door Pete Davidson.

5. Clementine (2019)

In “Clementine” speelt Sweeney Lana, een tiener die een complexe relatie ontwikkelt met een oudere vrouw. De film verkent thema’s van identiteit en verlangen.

4. Nocturne (2020)

“Nocturne”, onderdeel van Amazon’s “Welcome to the Blumhouse” serie, ziet Sweeney in de rol van Juliet, een jaloerse pianiste die tot duistere daden overgaat om haar muzikale ambities te realiseren.

3. Reality (2023)

In “Reality” vertolkt Sweeney de rol van Reality Winner, een voormalig NSA-medewerker die gevoelige informatie lekt. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

2. Anyone But You (2023)

“Anyone But You” is een romantische komedie waarin Sweeney de hoofdrol speelt. De film is een moderne bewerking van Shakespeare’s “Much Ado About Nothing” en toont Sweeney’s komische talent.

1. Euphoria (2019 – heden)

Geen film, maar we moeten deze serie toch even noemen, het is natuurlijk de show waardoor Sydney Sweeney zo’n grote ster is gewroden.

In “Euphoria” speelt Sweeney Cassie Howard, een tiener wiens leven vol drama en controverse is. Haar complexe karakter en de diepgaande verkenning van tienerleven hebben “Euphoria” tot een cultureel fenomeen gemaakt.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl