Jennifer Connelly heeft decennialang het publiek betoverd. Van haar filmdebuut als kindacteur in de jaren ’80 tot haar status als een van de meest geprezen en gedecoreerde actrices van haar generatie, heeft Connelly een indrukwekkend repertoire van 61 films opgebouwd.

Haar carrière omvat drama’s, fantasy/sci-fi, romantiek, thrillers en meer, waarbij ze heeft samengewerkt met regisseurs als Darren Aronofsky en acteurs zoals Joaquin Phoenix. Hieronder volgt een blik op haar top 20 films, die haar illustere carrière van bijna 40 jaar benadrukken.

20. Reservation Road (2007)

In dit emotionele familiedrama leveren Jennifer Connelly en Joaquin Phoenix meeslepende optredens als ouders die omgaan met tragedie. Connelly’s vermogen om rauwe menselijke emotie over te brengen, maakt dit een opmerkelijke film in haar oeuvre.

19. Shelter (2014)

“Shelter” laat Connelly zien in een donkerder, meer dubbelzinnig gebied. Ze speelt Hannah, een psychiater die onderdak biedt aan haar nichtje, gespeeld door Hannah Arterton, die op de vlucht is voor een gevaarlijke sekte.

18. Inventing the Abbotts (1997)

In dit drama uit de jaren ’50 schittert Connelly als een van de rijke Abbott-zussen, een rol die haar vroege volwassen rollen markeert. Haar optreden is verfijnd en toont haar vermogen om complexe relaties te navigeren.

17. Higher Learning (1995)

In John Singleton’s campusdrama toont Connelly haar veelzijdigheid als Taryn, een verlegen eerstejaarsstudent die transformeert in een radicale activist. Dit markeert een vroege indicatie van Connelly’s talent voor het portretteren van transformatie en interne conflicten.

16. Dark Water (2005)

In deze bovennatuurlijke thriller geeft Connelly een ingetogen maar emotioneel geladen optreden als Dahlia, een alleenstaande moeder die verwikkeld raakt in een sinistere verhuurdersgeschil.

15. Phenomena (1985)

Op 14-jarige leeftijd toonde Connelly al intrigerend talent in Dario Argento’s “Phenomena”. Ze speelt een kostschoolstudent die haar telepathische band met insecten gebruikt om moorden te onderzoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=Wz3tQb2ytuo

14. Top Gun: Maverick (2022)

In dit blockbuster-vervolg speelt Connelly Penny Benjamin, de eigenaar van een bar en de liefdesinteresse van Tom Cruise’s Pete “Maverick” Mitchell. Haar optreden voegt diepte en een emotioneel anker toe aan de film.

13. Alita: Battle Angel (2019)

In Robert Rodriguez’s visueel verbluffende manga-adaptatie speelt Connelly Dr. Chiren, een wetenschapper die verwikkeld raakt in Alita’s zoektocht naar identiteit en wraak.

12. Mulholland Falls (1996)

In dit neo-noir misdaaddrama speelt Connelly de verleidelijke minnares van een machtige man die dood wordt aangetroffen. Haar optreden is zowel stijlvol als complex.

Thttps://www.youtube.com/watch?v=-yaTz-zj_lU

11. The Rocketeer (1991)

In dit stripboekavontuur speelt Connelly Jenny Blake, de vriendin van een stuntvlieger die een onwaarschijnlijke superheld wordt. Haar charme en geest maken dit een onvergetelijke rol.

10. Pollock (2000)

In deze biopic over schilder Jackson Pollock speelt Connelly Ruth Kligman, de jonge muze en minnares die een affaire heeft met de getroebleerde kunstenaar. Haar optreden is gegrond en dramatisch.

9. Only the Brave (2017)

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt Connelly Amanda Marsh, de vrouw van een brandweerman die een elite-eenheid leidt. Haar optreden is zowel subtiel als emotioneel aangrijpend.

8. House of Sand and Fog (2003)

Als Kathy Nicolo, een herstellende verslaafde wiens huis ten onrechte wordt geveild, geeft Connelly een van haar meest aangrijpende optredens in dit sombere karakterdrama.

7. Little Children (2006)

Connelly schittert als Sarah Pierce, een onvervulde huisvrouw die een verboden affaire begint met een eenzame buurman. Haar optreden is complex en meeslepend.

5. Blood Diamond (2006)

In deze politiek geladen actiethriller speelt Connelly Maddy Bowen, een idealistische journalist die de illegale diamantenhandel in Sierra Leone onderzoekt.

4. Labyrinth (1986)

Connelly speelt Sarah Williams, een tiener op een fantastische zoektocht om haar broertje te redden in deze cultklassieker fantasyfilm.

3. Dark City (1998)

In deze stijlvolle sci-fi noir speelt Connelly Emma, een nachtclubzangeres die verstrikt raakt met een geheugenverlies lijdende moordverdachte.

2. Requiem for a Dream (2000)

Aronofsky’s aangrijpende verslavingsdrama bevat een verwoestende beurt van Connelly als Marion Silver, een vrouw gevangen in een destructieve spiraal van heroïneverslaving.

1. A Beautiful Mind (2001)

Als Alicia Nash, de standvastige vrouw van de schizofrene wiskundige John Nash, leverde Connelly de meest geprezen prestatie van haar carrière, waarmee ze de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol won.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl