Leonardo DiCaprio, een Oscar-winnende acteur, heeft zich ingezet om samen te werken met de meest geprezen filmmakers van het moderne tijdperk. Van zijn doorbraakrol in de sitcom “Growing Pains” tot samenwerkingen met Martin Scorsese, Quentin Tarantino, James Cameron, Clint Eastwood, Alejandro Gonzalez Inarritu, Steven Spielberg, Ridley Scott, en Adam McKay, DiCaprio heeft een indrukwekkende reeks van rollen op zijn naam staan. Met nominaties en overwinningen bij de Oscars, Golden Globes en Screen Actors Guild Awards, blijft DiCaprio een van de meest veelzijdige en gerespecteerde acteurs in Hollywood. Hier zijn zijn 18 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend.

18. Marvin’s Room (1996)

DiCaprio speelt Hank, een jonge man die in een psychiatrische inrichting is geplaatst na het in brand steken van het familiehuis. Zijn rol in “Marvin’s Room” leverde hem zijn eerste Screen Actors Guild Award-nominatie op.

17. J. Edgar (2011)

Als J. Edgar Hoover, de beruchte directeur van de FBI, levert DiCaprio een krachtige prestatie in Clint Eastwood’s biografische film. Zijn rol als Hoover bracht hem zijn achtste Golden Globe- en Screen Actors Guild-nominatie.

16. Revolutionary Road (2008)

DiCaprio herenigt met Kate Winslet in Sam Mendes’ “Revolutionary Road”, waarin hij Frank Wheeler speelt, een man die worstelt met onvervulde dromen en een verstikkend voorstedelijk leven.

https://www.youtube.com/watch?v=-oO6pCRe3pM

15. The Great Gatsby (2013)

Als Jay Gatsby in Baz Luhrmann’s weelderige adaptatie van F. Scott Fitzgerald’s roman, belichaamt DiCaprio de tragische romantische held met een mysterieus verleden.

14. Inception (2010)

In Christopher Nolan’s “Inception” speelt DiCaprio Dom Cobb, een dief die de kunst beheerst om geheimen te stelen uit het onderbewustzijn, in een complexe wereld van dromen binnen dromen.

13. Blood Diamond (2006)

Als Danny Archer, een Zuid-Afrikaanse huurling op zoek naar een zeldzame diamant, toont DiCaprio in “Blood Diamond” een compromisloze kant van de diamantindustrie.

12. Gangs of New York (2002)

DiCaprio’s eerste samenwerking met Martin Scorsese, “Gangs of New York”, zet hem neer als Amsterdam Vallon, die wraak zoekt op Bill the Butcher, de moordenaar van zijn vader.

11. The Aviator (2004)

In “The Aviator”, opnieuw onder regie van Scorsese, speelt DiCaprio Howard Hughes, de excentrieke miljardair en luchtvaartpionier, in een rol die hem zijn eerste Golden Globe opleverde.

10. What’s Eating Gilbert Grape (1993)

Als Arnie Grape, de mentaal gehandicapte broer van Johnny Depp’s personage in “What’s Eating Gilbert Grape”, leverde DiCaprio een doorbraakprestatie die hem zijn eerste Oscar-nominatie opleverde.

9. Don’t Look Up (2021)

In Adam McKay’s “Don’t Look Up” speelt DiCaprio een astronoom die, samen met zijn collega, gespeeld door Jennifer Lawrence, probeert de wereld te waarschuwen voor een naderende komeet die de aarde zal vernietigen.

8. Django Unchained (2012)

Als de schurkachtige plantage-eigenaar Calvin Candie in Quentin Tarantino’s “Django Unchained”, laat DiCaprio een donkere en meedogenloze kant van zichzelf zien.

7. The Departed (2006)

In “The Departed”, nog een film van Scorsese, speelt DiCaprio een undercoveragent die infiltreert in de Ierse maffia in Boston, een rol die hem een Golden Globe-nominatie opleverde.

6. Catch Me If You Can (2002)

Als de charmante oplichter Frank Abagnale Jr. in Steven Spielberg’s “Catch Me If You Can”, laat DiCaprio zien dat hij zowel charme als diepgang kan brengen in zijn rollen.

5. Killers of the Flower Moon (2023)

In deze film van Scorsese speelt DiCaprio Ernest Burkhart in een verhaal over moorden en de Osage-moorden in de jaren 1920.

4. Titanic (1997)

Als Jack Dawson in James Cameron’s “Titanic”, werd DiCaprio een wereldwijde superster. Zijn romantische vertolking tegenover Kate Winslet is legendarisch.

3. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Als Rick Dalton in Quentin Tarantino’s “Once Upon a Time in Hollywood” levert DiCaprio een gelaagde vertolking van een acteur die worstelt met zijn veranderende plaats in Hollywood.

2. The Wolf of Wall Street (2013)

In “The Wolf of Wall Street”, opnieuw een samenwerking met Scorsese, speelt DiCaprio Jordan Belfort, een hebzuchtige Wall Street-makelaar wiens opkomst en ondergang episch zijn.

1. The Revenant (2015)

Als Hugh Glass in “The Revenant” levert DiCaprio een fysiek veeleisende en emotioneel krachtige prestatie die hem zijn eerste Oscar opleverde.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl