Timothee Chalamet heeft zich snel ontpopt als een van de meest unieke en veelbelovende acteurs van zijn generatie. Met rollen die variëren van historische figuren tot moderne tieners, heeft Chalamet een indrukwekkend bereik getoond. Hier zijn zijn 17 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend.

17. Men, Women and Children (2014)

In zijn speelfilmdebuut speelt Chalamet Danny, een middelbare school atleet. Hoewel veel van zijn scènes werden geschrapt, markeerde deze rol het begin van zijn filmcarrière.

16. A Rainy Day in New York (2019)

Chalamet speelt Gatsby Welles, een rijke student die een reeks romantische verwikkelingen ervaart. Ondanks de controverse rond de regisseur, toonde Chalamet zijn vermogen om complexe personages te spelen.

15. The Adderall Diaries (2016)

In deze film speelt Chalamet de jonge versie van James Franco’s personage, Stephen Elliott, een schrijver die zijn turbulente jeugd onderzoekt.

14. Love the Coopers (2015)

Chalamet heeft een bijrol in deze kerstkomedie over een disfunctionele familie. Zijn personage, Charlie, is een van de jongere leden van de familie Cooper.

13. Hostiles (2017)

In deze western speelt Chalamet Philippe Dejardin, een Franstalige soldaat die deel uitmaakt van een gevaarlijke missie door het Amerikaanse Westen.

12. Hot Summer Nights (2018)

Chalamet speelt de hoofdrol als Daniel, een verlegen tiener die betrokken raakt bij de drugshandel tijdens een zomer in Cape Cod.

11. Interstellar (2014)

In deze sci-fi epic van Christopher Nolan speelt Chalamet de jonge Tom Cooper, de zoon van Matthew McConaughey’s personage.

10. The French Dispatch (2021)

Chalamet schittert als Zeffirelli, een jonge revolutionair in Wes Anderson’s liefdesbrief aan journalisten.

9. Miss Stevens (2016)

In een van zijn eerste hoofdrollen speelt Chalamet Billy, een getroebleerde tiener die deelneemt aan een dramawedstrijd.

8. The King (2019)

Chalamet neemt de kroon op zich als Koning Hendrik V in deze epische adaptatie van Shakespeare’s toneelstukken.

7. Wonka (2023)

Chalamet speelt de iconische Willy Wonka in deze muzikale prequel die de oorsprong van de chocoladefabrikant verkent.

6. Beautiful Boy (2018)

In deze hartverscheurende film speelt Chalamet Nic Sheff, een jonge man die worstelt met drugsverslaving.

5. Dune (2021)

Als Paul Atreides leidt Chalamet de cast in Denis Villeneuve’s adembenemende adaptatie van de beroemde sci-fi roman.

4. Bones and All (2022)

Chalamet en Taylor Russell spelen twee kannibalen op een roadtrip door Amerika in deze unieke liefdesverhaal.

3. Lady Bird (2017)

Als Kyle Scheible, de pretentieuze liefdesinteresse van Saoirse Ronan’s personage, laat Chalamet zijn veelzijdigheid zien in Greta Gerwig’s regiedebuut.

2. Little Women (2019)

Chalamet speelt Laurie in Greta Gerwig’s adaptatie van het klassieke verhaal, waarin hij opnieuw samenwerkt met Saoirse Ronan.

1. Call Me by Your Name (2017)

In deze doorbraakrol speelt Chalamet Elio Perlman, een tiener die een zomerliefde ervaart met Armie Hammer’s personage. Deze rol leverde hem een Oscar-nominatie op.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl