Rachel Weisz, een Oscarwinnares, heeft in de loop van haar 30-jarige carrière in films een indrukwekkende reeks prijzen verzameld. Ze won een Academy Award voor haar rol in “The Constant Gardener” (2005) en werd opnieuw genomineerd voor “The Favourite” (2018), waarvoor ze haar eerste BAFTA Award ontving. Hier is een overzicht van haar topfilms, gerangschikt volgens hun ontvangst en impact.

12. The Mummy (1999)

In “The Mummy” speelt Weisz de rol van Evelyn Carnahan, een aspirant Egyptoloog. Deze film toonde Weisz’s flair voor komedie en avontuur.

11. Oz the Great and Powerful (2013)

In deze Disney-fantasie speelt Weisz de rol van Evanora, een heks met kwaadaardige plannen. Deze film markeert haar enige uitstapje naar de wereld van Disney.

10. The Bourne Legacy (2012)

In “The Bourne Legacy” speelt Weisz Dr. Marta Shearing, een biochemicus. Hoewel de film geen Matt Damon bevat, biedt het een boeiend verhaal met Weisz en Jeremy Renner.

9. The Fountain (2006)

“The Fountain” is een genre-overschrijdende film waarin Weisz en Hugh Jackman spelen. De film vertelt drie verhalen over liefde en sterfelijkheid.

8. The Lovely Bones (2009)

In “The Lovely Bones”, gebaseerd op de bestseller van Alice Sebold, speelt Weisz de moeder van een vermoord meisje. De film werd geregisseerd door Peter Jackson.

7. My Cousin Rachel (2017)

Weisz speelt de titelrol in “My Cousin Rachel”, een film gebaseerd op de roman van Daphne du Maurier. Ze speelt een mysterieuze vrouw die verdacht wordt van moord.

6. About a Boy (2002)

In “About a Boy” speelt Weisz Rachel, een zakenvrouw en alleenstaande moeder. Hoewel een bijrol, voegt Weisz diepte toe aan haar personage.

5. The Lobster (2016)

“The Lobster”, geregisseerd door Yorgos Lanthimos, is een donkere komedie waarin Weisz een bijziende vrouw speelt. De film onderzoekt thema’s van liefde en maatschappelijke druk.

4. Disobedience (2018)

In “Disobedience” speelt Weisz een fotograaf die terugkeert naar haar orthodox-joodse gemeenschap en een verboden romance herontdekt. De film werd geregisseerd door Sebastián Lelio.

3. The Deep Blue Sea (2012)

“The Deep Blue Sea”, een adaptatie van het toneelstuk van Terence Rattigan, toont Weisz als Hester, een vrouw verscheurd tussen passie en stabiliteit.

2. The Constant Gardener (2005)

Weisz won een Oscar voor haar rol als Tessa Abbott-Quayle in “The Constant Gardener”, een drama over een diplomaat die de moord op zijn vrouw onderzoekt.

1. The Favourite (2018)

In “The Favourite” speelt Weisz Lady Sarah Churchill. Deze rol leverde haar een BAFTA op en toonde haar vermogen om complexe, gelaagde personages te spelen.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl