Emily Blunt heeft het vermogen om te schitteren in drama’s, komedies, musicals, romances, oorlogsfilms en zelfs horrorfilms. Ze heeft zich bewezen als een van de meest veelzijdige actrices van haar generatie. Hier zijn haar 16 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

16. Your Sister’s Sister (2012)

In deze indie romantische komedie speelt Blunt Iris, die haar vriend Jack uitnodigt om tijd door te brengen in het familiehuisje, wat leidt tot onverwachte complicaties.

15. Wild Mountain Thyme (2020)

Blunt speelt Rosemary, een eigenzinnige Ierse vrouw die verliefd is op haar buurman Anthony (Jamie Dornan) in deze romantische film vol misverstanden en Ierse charme.

14. The Girl on the Train (2016)

Als Rachel, een alcoholistische gescheiden vrouw die betrokken raakt bij een mysterieuze verdwijning, toont Blunt haar vermogen om complexe emotionele dieptes te verkennen.

13. The Five-Year Engagement (2012)

In deze romantische komedie speelt Blunt Violet, die verloofd is met Tom (Jason Segel). Hun steeds uitgestelde huwelijk zorgt voor zowel hilarische als hartverwarmende momenten.

https://www.youtube.com/watch?v=kuDpU1vzekE

12. Salmon Fishing in the Yemen (2011)

Blunt speelt een financieel adviseur die samenwerkt met een visserij-expert om zalmvissen in Jemen te introduceren, een project dat onwaarschijnlijke uitdagingen en romantiek met zich meebrengt.

https://www.youtube.com/watch?v=Jsau88B5d0M

11. Sunshine Cleaning (2008)

In deze film spelen Blunt en Amy Adams zussen die een schoonmaakbedrijf starten dat gespecialiseerd is in plaats delicten, wat leidt tot onverwachte persoonlijke ontdekkingen.

10. The Adjustment Bureau (2011)

Blunt en Matt Damon spelen geliefden die vechten tegen een mysterieuze organisatie die hun toekomst probeert te controleren in deze mix van romantiek en sciencefiction.

9. The Young Victoria (2009)

Als koningin Victoria biedt Blunt een kijkje in het vroege leven van de monarch, haar liefdesverhaal met Prins Albert en de uitdagingen van het koningschap.

8. Looper (2012)

In deze sci-fi thriller speelt Blunt Sara, een moeder die haar zoon beschermt tegen een huurmoordenaar die uit de toekomst is gestuurd.

7. Mary Poppins Returns (2018)

Blunt neemt de iconische rol van Mary Poppins op zich in deze vervolgfilm, waarin ze terugkeert om de volgende generatie Banks-kinderen te helpen.

6. Edge of Tomorrow (2014)

In deze actievolle sciencefictionfilm speelt Blunt Rita Vrataski, een soldaat die Tom Cruise’s personage traint om een buitenaardse invasie te bestrijden.

5. Into the Woods (2014)

Blunt speelt de Bakkersvrouw in deze muzikale adaptatie, waarin verschillende sprookjesfiguren hun wensen en de gevolgen daarvan verkennen.

4. Oppenheimer (2023)

In deze biopic van Christopher Nolan speelt Blunt Kitty Oppenheimer, de vrouw van J. Robert Oppenheimer. Haar rol belicht de emotionele diepgang achter de historische figuur.

3. A Quiet Place (2018)

Blunt schittert als Evelyn Abbott in deze horrorfilm, waarin een gezin moet overleven in stilte om niet ontdekt te worden door monsters met een scherp gehoor.

2. Sicario (2015)

In deze intense thriller speelt Blunt Kate Macer, een FBI-agent die betrokken raakt bij de oorlog tegen drugs aan de grens tussen de VS en Mexico.

1. The Devil Wears Prada (2006)

Als de scherpe en stijlvolle assistente Emily Charlton biedt Blunt een onvergetelijke prestatie tegenover Meryl Streep in deze film over de mode-industrie.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl