Keira Knightley heeft zich gevestigd als een vooraanstaande actrice in Hollywood, bekend om haar rollen in zowel miljardenhits als intense drama’s en iconische adaptaties. Haar filmografie is veelzijdiger dan velen misschien denken. Dit zijn de 10 beste films uit de carrière van Keira Knightley.

10. Colette (2018)

“Colette” vertelt het verhaal van de Franse romanschrijfster Sidonie-Gabrielle Colette. Knightley’s elektrische optreden draagt deze film naar succes.

9. Anna Karenina (2012)

In “Anna Karenina”, gebaseerd op de gelijknamige roman, speelt Knightley de Russische socialite Anna Karenina. Haar optreden leverde haar een Satellite Award-nominatie op.

8. Never Let Me Go (2010)

“Never Let Me Go” is een indie film waarin Knightley naast Carey Mulligan en Andrew Garfield speelt. De film wordt gedragen door de acteerprestaties en het scenario.

7. Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

In dit tweede deel van de “Pirates of the Caribbean”-reeks ontwikkelt het personage van Knightley, Elizabeth Swann, zich verder en vestigt zich als een van Disney’s sterkste vrouwelijke karakters.

6. Official Secrets (2019)

“Official Secrets” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van klokkenluider Katharine Gunn. Knightley schittert in de hoofdrol naast Matt Smith en Matthew Goode.

5. Begin Again (2013)

“Begin Again” is een indie hit waarin Knightley een singer-songwriter speelt. De film werd geprezen om Knightley’s zang en de song die ze uitvoert werd genomineerd voor een Academy Award.

4. The Imitation Game (2014)

In “The Imitation Game” speelt Knightley naast Benedict Cumberbatch in het verhaal van Alan Turing, die probeerde de Duitse Enigma-code te kraken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

3. Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl (2003)

Knightley’s doorbraakrol als Elizabeth Swann in “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” maakte haar tot een onvergetelijke kracht in de filmindustrie.

2. Atonement (2007)

“Atonement”, geregisseerd door Joe Wright, was een kritisch succes en verdiende zeven Oscar-nominaties. Knightley speelt Cecilia Tallis in dit drama over liefde en misverstanden.

1. Pride & Prejudice (2005)

De adaptatie van “Pride & Prejudice” uit 2005, met Knightley als Elizabeth Bennet, wordt door velen beschouwd als de beste ooit gemaakt. Knightley ontving een Oscar-nominatie voor haar rol.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl