Dakota Johnson heeft zich snel opgewerkt van ondersteunende rollen naar hoofdrollen in zowel grote studiofilms als onafhankelijke projecten. Met een indrukwekkend bereik dat van komedie tot diepgaand drama reikt, heeft Johnson bewezen een veelzijdige en boeiende aanwezigheid op het scherm te zijn. Hier zijn haar top 10 beste films, die haar talent en veelzijdigheid laten zien.

10. How to Be Single (2016)

Dakota Johnson schittert als Alice, een pas single vrouw die de vrijgezellenwereld van New York City verkent met hulp van haar nieuwe, feestlustige vriendin Robin (gespeeld door Rebel Wilson). De film biedt een moderne kijk op romantiek en vriendschap, met Johnson in een charmante hoofdrol die haar komische timing benadrukt.

9. The High Note (2020)

In “The High Note” speelt Johnson Maggie, de persoonlijke assistent van muziekicoon Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Maggie’s droom is om muziekproducent te worden, en de film volgt haar streven naar deze droom te midden van de schitterende muziekwereld van Los Angeles. Johnson toont haar muzikale talenten en chemie met Ross in deze hartverwarmende film.

8. A Bigger Splash (2015)

In deze sensuele thriller wordt het vakantieleven van een beroemde rockster (gespeeld door Tilda Swinton) op een prachtig Italiaans eiland opgeschud door de komst van een oude vlam en zijn dochter (Johnson). Johnson’s rol als de verleidelijke en mysterieuze Penelope draagt bij aan de gespannen atmosfeer en de complexe relaties tussen de personages.

7. The Lost Daughter (2021)

Dit regiedebuut van Maggie Gyllenhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elena Ferrante, toont Johnson als een jonge moeder wiens ontmoeting met een andere vrouw (Olivia Colman) donkere herinneringen oproept. Johnson’s acteerwerk levert een intrigerende bijdrage aan dit psychologisch diepgaande verhaal over moederschap en identiteit.

6. Suspiria (2018)

In deze herinterpretatie van de klassieke horrorfilm speelt Johnson Susie Bannion, een ambitieuze danseres die terechtkomt bij een gerenommeerd, maar mysterieus dansgezelschap in Berlijn. Johnson’s performance is krachtig en betoverend, terwijl de film duikt in thema’s van macht, kunst en occultisme.

5. Black Mass (2015)

In “Black Mass” speelt Johnson de rol van Lindsey Cyr, de levenspartner van de beruchte gangster Whitey Bulger (Johnny Depp). Haar subtiele en emotioneel geladen optreden biedt een menselijk perspectief op het leven naast een van Amerika’s meest beruchte criminelen.

4. Bad Times at the El Royale (2018)

Johnson speelt Emily Summerspring, een van de zeven vreemden met elk een duister geheim, die samenkomen in het mysterieuze hotel El Royale. Haar performance is zowel boeiend als onvoorspelbaar, wat bijdraagt aan de spanning en het mysterie van deze stijlvolle neo-noir thriller.

3. Our Friend (2019)

In dit hartverscheurende drama speelt Johnson Nicole Teague, die samen met haar man (Casey Affleck) en hun beste vriend (Jason Segel) een onvoorstelbare tragedie het hoofd biedt. Johnson’s rol als een vrouw die vecht tegen kanker is rauw en aangrijpend, en toont haar vermogen om diepe emotionele lagen te verkennen.

2. The Peanut Butter Falcon (2019)

Johnson speelt Eleanor, een zorgzame medewerkster van een zorginstelling die op zoek gaat naar Zak, een jonge man met het syndroom van Down die ervan droomt een professionele worstelaar te worden. Deze feelgoodfilm belicht Johnson’s warme en empathische kant, terwijl het verhaal over vriendschap en avontuur ontvouwt.

1. Cha Cha Real Smooth (2022)

In deze indiefilm speelt Johnson Domino, een complexe en boeiende moederfiguur die een unieke band vormt met een jonge man die werkt als host op bar mitswa-feestjes. Johnson’s genuanceerde vertolking brengt zowel humor als diepgang in deze ontroerende verkenning van relaties en volwassen worden.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl