Bruce Willis, met een carrière die zowel enorme box office successen als positieve kritieken omvat, heeft zich teruggetrokken uit het acteren vanwege een aanhoudende medische aandoening die zijn cognitieve vaardigheden beïnvloedt. Willis groeide op in New Jersey en begon zijn professionele acteercarrière in New York City na een rol in “Cat on a Hot Tin Roof” op te geven. Hij werd beroemd als barman in verschillende clubs voordat hij zijn grote doorbraak kreeg in de off-Broadway productie van Sam Shepard’s “Fool for Love”. Willis schoot naar televisiefaam met “Moonlighting”, wat hem een Emmy opleverde voor Beste Drama Acteur in 1987. Zijn succes op televisie vertaalde hij naar een zeer succesvolle filmcarrière, met rollen in de “Die Hard”-franchise, “Pulp Fiction” en “The Sixth Sense”.

Hier zijn zijn 15 beste filmoptredens, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

15. Mercury Rising (1998)

Willis speelt een FBI-agent die het leven van een jonge autistische jongen probeert te redden die een geheime overheidscode heeft gekraakt.

14. Armageddon (1998)

In “Armageddon” speelt Willis een diepe ruimteboorder die naar de ruimte wordt gestuurd om een asteroïde te vernietigen die op de aarde afstevent.

13. Death Becomes Her (1992)

Willis speelt een dokter die Goldie Hawn verlaat voor haar rivaal, gespeeld door Meryl Streep, in deze film over de obsessie met veroudering.

12. Sin City (2005)

In “Sin City” speelt Willis een politieagent met hartproblemen die betrokken raakt bij een ingewikkeld complot.

11. RED (2010)

Willis heeft succes met deze thriller waarin hij een voormalige CIA-huurmoordenaar speelt die verliefd wordt op een klantenservicemedewerker van zijn pensioenplan.

10. Moonrise Kingdom (2012)

In deze film van Wes Anderson speelt Willis een gevoelige rol als politiechef die uiteindelijk een van de jongens adopteert.

9. Looper (2012)

Willis speelt in deze thriller over tijdreizen en wetenschapsfictie de oudere versie van het personage van Joseph Gordon-Levitt.

8. Nobody’s Fool (1994)

In “Nobody’s Fool” speelt Willis de nemesis en soms werkgever van Paul Newman’s personage, met wie hij graag plaagt door rechtszaken en flirten met Newman’s vrouw.

7. The Siege (1998)

“The Siege” behandelt thema’s die helaas relevant werden in de jaren na de release. Willis speelt een legermajoor die zijn bevoegdheden overschrijdt tijdens een terroristische crisis in New York City.

6. Bandits (2001)

“Bandits” is een komische heistfilm waarin Willis schittert als een van de twee bankrovers die betrokken raken bij een reeks ongebruikelijke overvallen.

5. Pulp Fiction (1994)

In Quentin Tarantino’s “Pulp Fiction” speelt Willis Butch Coolidge, een bokser die weigert een gevecht te verliezen zoals hem is opgedragen.

4. The Sixth Sense (1999)

“The Sixth Sense” is een van Willis’ grootste hits, waarin hij een kinderpsycholoog speelt die een jonge jongen behandelt die beweert dode mensen te zien.

3. In Country (1989)

“In Country” toont Willis als een Vietnamveteraan die worstelt met posttraumatische stressstoornis, in een van zijn eerste dramatische rollen op het scherm.

2. Die Hard (1988)

“Die Hard” maakte van Willis een actieheld als John McClane, een politieagent die probeert zijn vrouw en anderen te bevrijden die gegijzeld zijn in een wolkenkrabber.

1. Twelve Monkeys (1995)

In “Twelve Monkeys” speelt Willis James Cole, een gevangene die teruggestuurd wordt in de tijd om informatie te verzamelen over een virus dat de mensheid bijna uitroeit.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl