Tom Hanks is een van de meest geliefde en gerespecteerde acteurs in de filmindustrie, bekend om zijn charismatische en veelzijdige acteerprestaties. Met een carrière die meer dan vier decennia omspant, heeft Hanks talloze onvergetelijke personages gespeeld in zowel komedies als drama’s. Dit artikel belicht de tien beste films waarin Tom Hanks heeft geschitterd, en toont zo zijn uitzonderlijke acteertalent en zijn vermogen om het publiek te raken.

Forrest Gump (1994)

In deze hartverwarmende en inspirerende film van Robert Zemeckis speelt Hanks de rol van Forrest Gump, een eenvoudige man met een laag IQ die opmerkelijke prestaties levert en getuige is van belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Hanks’ vertolking van Forrest Gump leverde hem zijn tweede opeenvolgende Academy Award op voor Beste Acteur.

Saving Private Ryan (1998)

In dit aangrijpende oorlogsdrama van Steven Spielberg speelt Hanks de rol van Captain John Miller, een Amerikaanse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog die de opdracht krijgt om een vermiste soldaat (Matt Damon) te redden. Hanks’ emotionele en genuanceerde vertolking draagt bij aan de impact van deze realistische en hartverscheurende film.

Philadelphia (1993)

In dit aangrijpende drama van Jonathan Demme speelt Hanks de rol van Andrew Beckett, een succesvolle advocaat die lijdt aan aids en onrechtmatig wordt ontslagen vanwege zijn ziekte. Hanks’ ontroerende en indringende vertolking leverde hem zijn eerste Academy Award op voor Beste Acteur.

Cast Away (2000)

In deze avontuurlijke film van Robert Zemeckis speelt Hanks de rol van Chuck Noland, een FedEx-medewerker die als enige overlevende van een vliegtuigongeluk strandt op een onbewoond eiland. Hanks’ krachtige en meeslepende vertolking van een man die worstelt om te overleven in de meest extreme omstandigheden is een van zijn meest gedenkwaardige rollen.

The Green Mile (1999)

In dit op Stephen King’s roman gebaseerde drama van Frank Darabont speelt Hanks de rol van Paul Edgecomb, een gevangenisbewaarder die bevriend raakt met een ter dood veroordeelde man (Michael Clarke Duncan) met bovennatuurlijke gaven. Hanks’ empathische en aangrijpende vertolking maakt van “The Green Mile” een ontroerend en indringend verhaal.

Big (1988)

In deze hartverwarmende komedie van Penny Marshall speelt Hanks de rol van Josh Baskin, een 12-jarige jongen die plotseling in een volwassen lichaam terechtkomt na het doen van een wens. Hanks’ charmante en komische vertolking van een kind dat gevangen zit in het lichaam van een volwassene, maakte hem tot een ster en leverde hem een Oscarnominatie op.

Captain Phillips (2013)

In dit spannende, waargebeurde drama van Paul Greengrass speelt Hanks de rol van Richard Phillips, de kapitein van een vrachtschip dat wordt gekaapt door Somalische piraten. Hanks’ intense en emotionele vertolking van een man die vecht voor zijn leven en dat van zijn bemanning, zorgt voor een meeslepende en beklemmende filmervaring.

Apollo 13 (1995)

In dit op feiten gebaseerde drama van Ron Howard speelt Hanks de rol van astronaut Jim Lovell, die samen met zijn bemanning een rampzalige ruimtemissie moet zien te overleven. Hanks’ vastberaden en inspirerende vertolking draagt bij aan het succes van deze spannende en meeslepende film.

Catch me If You Can (2002)

In deze stijlvolle en vermakelijke film van Steven Spielberg speelt Hanks de rol van FBI-agent Carl Hanratty, die de charmante oplichter Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) op de hielen zit. Hanks’ droge humor en de chemie tussen hem en DiCaprio maken deze film tot een amusant en boeiend kat-en-muisspel.

A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

In deze hartverwarmende en ontroerende film van Marielle Heller speelt Hanks de rol van de geliefde televisiepresentator Fred Rogers, beter bekend als “Mister Rogers”. Hanks’ vertederende en authentieke vertolking van de vriendelijke en empathische televisie-icoon leverde hem een Oscarnominatie op voor Beste Mannelijke Bijrol.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl