Seth Rogen, de koning van de stoner-komedie, heeft zich bewezen als een veelzijdig talent in de entertainmentindustrie. Niet alleen als acteur, maar ook als een productieve schrijver en producent, heeft Rogen een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zijn rol in “The Fabelmans” van Steven Spielberg toont een heel andere kant van Rogen dan we gewend zijn uit zijn eerdere, meer luchtige films zoals “Superbad” en “Pineapple Express”.

16. The Guilt Trip (2012)

Een komedie waarin Rogen de kans kreeg om samen te werken met Barbra Streisand. Hij speelt een uitvinder op een roadtrip met zijn moeder, gespeeld door Streisand.

15. The Night Before (2015)

Een losbandige kerstfilm met Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie en Rogen als vrienden die op kerstavond op zoek gaan naar het ultieme feest.

14. Neighbors (2014)

Rogen en Rose Byrne spelen een echtpaar dat in conflict komt met hun nieuwe buren, een studentenvereniging onder leiding van Zac Efron.

13. This Is the End (2013)

Een apocalyptische komedie waarin Rogen en een reeks andere beroemdheden zichzelf spelen terwijl ze geconfronteerd worden met het einde van de wereld.

12. The Disaster Artist (2017)

Een film over de making-of van “The Room”, waarin Rogen een filmcrew-lid speelt. De film onderzoekt de vriendschap tussen Tommy Wiseau en Greg Sestero.

11. Dumb Money (2023)

Rogen speelt een hedgefondsmanager in deze satire over de GameStop-aandelengekte van 2021.

10. Superbad (2007)

Een coming-of-age tienerkomedie die Rogen medeschreef, gebaseerd op zijn eigen ervaringen. De film volgt twee vrienden die proberen alcohol te kopen voor een feest.

9. Funny People (2009)

Een film die de grenzen tussen komedie en tragedie verkent, met Rogen als een opkomende stand-upcomedian die bevriend raakt met een ervaren komiek, gespeeld door Adam Sandler.

8. Pineapple Express (2008)

Een stoner-actiekomedie waarin Rogen een procesbezorger speelt die samen met zijn dealer, gespeeld door James Franco, op de vlucht slaat voor criminelen.

7. Take This Waltz (2011)

Een romantisch drama waarin Rogen de echtgenoot speelt van een vrouw die worstelt met haar gevoelens voor een andere man.

6. Long Shot (2019)

Een romantische komedie waarin Rogen een journalist speelt die verliefd wordt op zijn voormalige babysitter, nu een invloedrijke politica, gespeeld door Charlize Theron.

5. The 40-Year-Old Virgin (2005)

Een komedie over een man die op 40-jarige leeftijd nog maagd is, met Rogen als een van zijn vrienden die hem helpt liefde te vinden.

4. Steve Jobs (2015)

Een biopic waarin Rogen Apple-medeoprichter Steve Wozniak speelt. De film verkent de carrière en het persoonlijke leven van Steve Jobs.

3. Knocked Up (2007)

Een komedie over een one-night stand die resulteert in een ongeplande zwangerschap, met Rogen als de onverwachte vader.

2. 50/50 (2011)

Een dramatische komedie over een jonge man die vecht tegen kanker, met Rogen als zijn beste vriend die hem steunt door dik en dun.

1. The Fabelmans (2022)

Een semi-autobiografisch verhaal van Steven Spielberg, met Rogen als een geliefd familielid en mentor voor de jonge Spielberg.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl