Adam Sandler, een naam die synoniem is geworden met komedie in Hollywood, heeft in de loop der jaren een reeks onvergetelijke rollen gespeeld. Van zijn vroege dagen op “Saturday Night Live” tot zijn nieuwste Netflix-films, Sandler heeft zowel kritiek als liefde ontvangen voor zijn unieke stijl van humor. Hier is een blik op de top 10 films van deze veelzijdige acteur:

10. Big Daddy (1999)

In “Big Daddy” speelt Sandler Sonny Koufax, een luie rechtenstudent die plotseling de verantwoordelijkheid krijgt over een vijfjarige jongen. De film is zowel grappig als hartverwarmend en toont Sandler’s vermogen om zowel komische als emotionele momenten te leveren.

9. The Meyerowitz Stories (2017)

The Meyerowitz Stories (New and Selected) | Official Trailer [HD] | Netflix

In deze Netflix-film speelt Sandler Danny Meyerowitz, een van de drie broers en zussen die worstelen met de schaduw van hun vader, een succesvolle kunstenaar. De film is een diepgaand drama en toont een andere kant van Sandler’s acteertalent.

8. 50 First Dates (2004)

50 first dates Trailer

Opnieuw samen met Drew Barrymore, speelt Sandler Henry Roth, een man die verliefd wordt op een vrouw met kortetermijngeheugenverlies. De film is zowel grappig als ontroerend en toont de chemie tussen Sandler en Barrymore.

7. The Wedding Singer (1998)

The Wedding Singer (1998) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In deze romantische komedie speelt Sandler Robbie Hart, een zanger op bruiloften die gedumpt wordt op zijn eigen bruiloft. Terwijl hij worstelt met zijn eigen liefdesverdriet, wordt hij verliefd op een serveerster, gespeeld door Drew Barrymore.

6. Billy Madison (1995)

Billy Madison Official Trailer #1 - Adam Sandler Movie (1995) HD

Sandler speelt Billy Madison, een volwassen man die besluit terug te gaan naar school om zijn vaders bedrijf te erven. De film is een aaneenschakeling van lachwekkende momenten en toont Sandler op zijn komische best.

5. Happy Gilmore (1996)

Happy Gilmore Official Trailer #1 - Christopher McDonald Movie (1996) HD

In deze komedie speelt Sandler Happy Gilmore, een mislukte hockeyspeler die ontdekt dat hij een natuurlijk talent heeft voor golf. De film zit vol met hilarische momenten en is een must-see voor elke Sandler-fan.

4. The Waterboy (1998)

The Waterboy (1998) - Official Trailer - Adam Sandler Movie

Een van Sandler’s meest iconische rollen, “The Waterboy” vertelt het verhaal van Bobby Boucher, een waterjongen voor een universiteitsvoetbalteam die ontdekt dat hij een ongelooflijk talent heeft voor tackelen.

3. Hustle (2022)

Hustle starring Adam Sandler | Official Trailer | Netflix

In “Hustle” speelt Sandler een basketbalscout die een getalenteerde speler ontdekt. Samen proberen ze hun weg naar de NBA te vinden. De film is een mix van sport, drama en komedie en toont Sandler’s liefde voor basketbal.

2. Punch-Drunk Love (2002)

Punch Drunk Love (2002) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Een romantische komedie-drama waarin Sandler’s karakter, Barry, worstelt met woedebeheersingsproblemen en verliefd wordt op een mysterieuze vrouw. De film is zowel hartverwarmend als humoristisch en toont Sandler’s vermogen om diepgaande en gelaagde personages te spelen.

1. Uncut Gems (2019)

Uncut Gems | Official Trailer HD | A24

In deze intense misdaadthriller speelt Sandler de rol van Howard Ratner, een juwelier in New York City met een gokverslaving die een reeks risicovolle weddenschappen aangaat. De film is een achtbaanrit van emoties en toont een kant van Sandler die we zelden zien.

Adam Sandler’s carrière is er een van pieken en dalen, maar één ding is zeker: hij heeft enkele van de meest memorabele komedies van de afgelopen decennia geleverd. Of je nu houdt van zijn vroege slapstick-komedies of zijn meer recente dramatische rollen, er is een Adam Sandler-film voor iedereen.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl