Charlize Theron, een Zuid-Afrikaanse actrice, heeft zich gevestigd als een van de meest getalenteerde en veelzijdige actrices in Hollywood. Met een carrière die zowel kritisch bejubelde rollen als box office hits omvat, heeft Theron een indrukwekkend scala aan personages op het scherm gebracht. Van haar Oscar-winnende optreden als Aileen Wuornos in “Monster” tot haar actieheldenrollen in “Mad Max: Fury Road” en “Atomic Blonde”, Theron heeft haar vermogen om zowel fysiek veeleisende als emotioneel complexe rollen aan te nemen, bewezen. Hier zijn haar 15 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

15. Atomic Blonde (2017)

Theron schittert als een Britse inlichtingenagent in deze actiefilm. De film werd geprezen om zijn stijlvolle actiescènes en Theron’s krachtige optreden.

14. Mighty Joe Young (1998)

Theron’s eerste hoofdrol was in deze remake van de film uit 1949, waar ze een vrouw speelt die bevriend raakt met een gigantische gorilla.

https://www.youtube.com/watch?v=_f3BJPnHlMw

13. The Legend of Bagger Vance (2000)

Ondanks hoge verwachtingen voldeed deze film van regisseur Robert Redford niet aan de Oscar-buzz. Theron speelt de vriendin van een professionele golfer.

https://www.youtube.com/watch?v=VfJvHr4tl3s

12. Snow White and the Huntsman (2012)

Een donkerdere versie van het Sneeuwwitje-verhaal, met Theron als de boze koningin. De film ontving nominaties van verschillende sciencefictionorganisaties en twee Oscar-nominaties.

11. In the Valley of Elah (2007)

Theron speelt een politiedetective die een gepensioneerde militaire onderzoeker helpt bij de zoektocht naar zijn zoon, een Irak-veteraan die plotseling verdwijnt na terugkeer van de oorlog.

https://www.youtube.com/watch?v=3t8pIvIDB7E

10. The Devil’s Advocate (1997)

Theron had haar eerste zware dramatische rol als de getroebleerde vrouw van een advocaat, gespeeld door Keanu Reeves, die wordt verleid door de duivel.

9. The Italian Job (2003)

In deze remake speelt Theron een kluisbreker. De film fungeert soms als een twee uur durende commercial voor het merk Mini-Cooper.

8. The Cider House Rules (1999)

Gebaseerd op John Irving’s roman, ontving “The Cider House Rules” zeven Oscar-nominaties. Theron speelt een vrouw die een jongeman helpt het weeshuis te verlaten.

https://www.youtube.com/watch?v=8vWv80H4uIo

7. Prometheus (2012)

In deze toevoeging aan de “Alien”-serie speelt Theron een enigszins schurkachtig personage. De terugkeer van Ridley Scott naar de serie werd met veel aandacht ontvangen.

6. Bombshell (2019)

Theron transformeert in Megyn Kelly in “Bombshell”, die het ware verhaal vertelt van hoe de voormalige Fox News-anchor hielp om het netwerkhoofd Roger Ailes neer te halen.

5. Tully (2018)

Theron kreeg een Golden Globe-nominatie voor haar rol als een worstelende alleenstaande moeder in “Tully”, waarin haar rijke broer een nanny inhuurt om haar te helpen.

4. Young Adult (2011)

Theron ontving ook voor “Young Adult” een Golden Globe-nominatie. Ze speelt een succesvolle schrijfster van young adult-fictie die terugkeert naar haar geboorteplaats.

3. North Country (2005)

Theron ontving haar tweede Oscar-nominatie voor “North Country”, het verhaal van een mijnwerker die haar bedrijf aanklaagt wegens seksuele intimidatie.

2. Mad Max: Fury Road (2015)

Deze reboot van de populaire filmserie ontving tien Oscar-nominaties en won er zes. Theron speelt een oorlogskapitein die in opstand komt tegen haar leider.

1. Monster (2003)

Theron veranderde haar carrière en won een Oscar voor “Monster”, het verhaal van seriemoordenares Aileen Wuornos. Theron’s transformatie voor de rol was opmerkelijk.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl