Salma Hayek’s filmcarrière is divers en indrukwekkend, met rollen die haar talent en veelzijdigheid als actrice tonen. Van actie tot drama en alles daartussenin, Hayek heeft bewezen dat ze elke rol aankan. Hier zijn de 15 beste films van Salma Hayek, elk vergezeld van de trailer:

15. The Hitman’s Bodyguard (2017)

In “The Hitman’s Bodyguard” speelt Hayek Sonia Kincaid, de vrouw van een van ‘s werelds meest beruchte huurmoordenaars. Deze actiekomedie, met ook Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson, combineert humor met spannende actiescènes.

14. Fools Rush In (1997)

“Fools Rush In” is een romantische komedie waarin Hayek Isabel Fuentes speelt, een vrijgevochten Mexicaans-Amerikaanse fotografe die zwanger raakt van Alex Whitman, gespeeld door Matthew Perry. De film verkent de culturele verschillen en de vraag of liefde deze kan overbruggen

13. Here Comes The Boom (2012)

In deze actiekomedie speelt Hayek tegenover Kevin James. Het verhaal volgt een leraar die besluit MMA-vechter te worden om geld in te zamelen voor zijn school. Hayek speelt de schoolverpleegster en het liefdesbelang van het hoofdpersonage.

12. Across the Universe (2007)


“Across the Universe” is een muzikale hommage aan de liedjes van The Beatles. Hayek verschijnt in een cameo als de Bang Bang Shoot Shoot Nurses, waarbij ze achtergrondzang levert voor het nummer “Happiness Is a Warm Gun”.

11. Traffic (2000)


In “Traffic”, een film die de illegale drugshandel vanuit verschillende perspectieven belicht, speelt Hayek Rosario, de glamoureuze minnares van een drugshandelaar. De film staat bekend om zijn realistische benadering en sterke ensemblecast.

10. Time Code (2000)

“Time Code” is een experimentele film die vier verschillende verhaallijnen tegelijkertijd toont, elk gefilmd in één ononderbroken take. Hayek speelt een van de hoofdrollen in deze uniek gestructureerde film.

9. Bandidas (2006)


In “Bandidas” vormt Hayek samen met Penélope Cruz een bankroverduo in deze actiekomedie die zich afspeelt in het Mexico van de 19e eeuw. De film combineert humor met avontuur en toont de chemie tussen de twee hoofdrolspeelsters.

8. Savages (2012)

“Savages”, geregisseerd door Oliver Stone, toont Hayek als Elena “La Reina” Sánchez, de leider van een Mexicaans drugskartel. De film is een actiedrama dat de strijd tussen een cannabisbedrijf en het kartel volgt.

7. Once Upon a Time in Mexico (2003)


Deze film is het derde deel van Robert Rodriguez’s “Mexico” trilogie, waarin Hayek haar rol als Carolina, de vrouw van “El Mariachi” (Antonio Banderas), herneemt. De film staat bekend om zijn actie en sterrencast.

6. Eternals (2021)


In het Marvel Cinematic Universe speelt Hayek Ajak, de leider van de Eternals. Haar casting in deze rol voegt een nieuw niveau van autoriteit en gratie toe aan het superheldengenre.

5. From Dusk Till Dawn (1996)


“From Dusk Till Dawn” is een cultklassieker waarin Hayek Santanico Pandemonium speelt, een exotische danseres die een vampier blijkt te zijn. Haar optreden is een van de meest iconische momenten van de film.

4. Beatriz at Dinner (2017)


Hayek speelt een massage therapeut die geconfronteerd wordt met de rijke elite tijdens een diner. De film verkent thema’s van klasse en culturele verschillen.

3. Puss in Boots: The Last Wish (2022)


Hayek herneemt haar rol als Kitty Softpaws in het vervolg op “Puss in Boots”. Haar personage staat bekend om haar vechtkunsten en is een gelijke voor de beroemde held.

2. Desperado (1995)


“Desperado”, de film die Hayek’s carrière in Hollywood lanceerde, toont haar als Carolina, een vastberaden boekwinkel eigenaresse die El Mariachi (Antonio Banderas) helpt in zijn strijd tegen een drugskartel.

1. Frida (2002)


“Frida”, een biografische film over de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, is wellicht Hayek’s meest geprezen werk. Voor haar rol ontving Hayek een Academy Award-nominatie, wat de film tot een hoogtepunt in haar carrière maakt.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl