Zac Efron heeft zich succesvol getransformeerd van een tieneridool naar een veelzijdige volwassen acteur, een prestatie die veel Disney-sterren moeilijk vinden. Zijn filmografie laat zien dat hij meer is dan alleen een hartendief; hij heeft een indrukwekkend en steeds indrukwekkender pad uitgestippeld in de filmindustrie. Hier is een overzicht van zijn topfilms.

12. Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

In deze komedie speelt Efron naast Adam DeVine, Aubrey Plaza en Anna Kendrick. De film bevestigt Efron’s vermogen om een mainstream komedie te dragen.

11. That Awkward Moment (2014)

Samen met Miles Teller en Michael B. Jordan speelt Efron in deze komedie over drie beste vrienden die te maken krijgen met romantische verwikkelingen.

10. We Are Your Friends (2015)

Efron speelt een jonge DJ die probeert door te breken in de Californische festivalscene. Deze film markeert Efron’s eerste stappen in arthouse-territorium.

9. 17 Again (2009)

Een van zijn populairste rollen als hoofdrolspeler, waarin Efron een jonge Matthew Perry speelt die wakker wordt als tiener na een freak ongeluk.

8. The Greatest Showman (2017)

In deze muzikale hit speelt Efron de rol van Philip Carlyle, een toneelschrijver die verliefd wordt op trapezeartiest Anne Wheeler (Zendaya).

7. Hairspray (2007)

Efron schittert als ’60s hartenbreker Link Larkin in deze muzikale film, een perfecte brug naar meer volwassen projecten na “High School Musical”.

6. High School Musical (2006)

De film die Efron op de kaart zette en hem tot ster maakte. “High School Musical” blijft relevant en is een van de beste Disney Channel Original Movies.

5. The Beach Bum (2019)

Een sterke afwijking van Efron’s mainstream werk, waarin hij een buitenissig personage speelt in Harmony Korine’s opvolger van “Spring Breakers”.

4. Neighbors (2014)

Een commercieel en kritisch succes, “Neighbors” toont Efron’s komische talenten als hij het opneemt tegen zijn buurman, gespeeld door Seth Rogen.

3. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Een transformatief moment voor Efron, waarin hij de beruchte moordenaar Ted Bundy speelt, en laat zien dat hij klaar is voor serieuzer, dramatisch werk.

2. High School Musical 2 (2007)

Het zomerse vervolg op “High School Musical” dat Efron de kans geeft om meer te zingen en zijn bereik te tonen. Het nummer “Bet on It” is iconisch.

1. The Disaster Artist (2017)

Een kleine maar cruciale rol in “The Disaster Artist”, waar Efron een van de grappigste scènes in de film heeft, die het maken van “The Room” volgt.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl