Tom Holland heeft zich snel opgewerkt tot een van Hollywood’s meest gewilde jonge acteurs, mede dankzij zijn rol als Peter Parker/Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Maar zijn talent beperkt zich niet tot het superheldengenre; Holland heeft een opmerkelijk bereik getoond in zowel grote blockbusterfilms als in kleinere, meer artistieke projecten. Van intense drama’s tot hartverwarmende familieavonturen en actievolle thrillers, Holland’s filmografie toont een acteur met een diepe toewijding aan zijn vak en de mogelijkheid om een breed scala aan karakters tot leven te wekken. Hieronder volgt een overzicht van de beste films met Tom Holland.

10. Uncharted (2022)

“Uncharted” brengt het geliefde videospel tot leven, met Holland in de rol van schatzoeker Nathan Drake. Ondanks gemengde recensies wist de film fans van het spel te bekoren met zijn actie en avontuur.

9. The Lost City of Z (2016)

In “The Lost City of Z” speelt Holland de zoon van ontdekkingsreiziger Percy Fawcett. Deze film verkent de obsessieve zoektocht naar een verloren stad in de Amazone en ontving lof voor zijn bedachtzame regie en sterke acteerwerk.

8. The Devil All The Time (2020)

“The Devil All The Time” biedt Holland een kans om zijn donkere kant te tonen, in een verhaal vol corruptie en kwaadaardige figuren. Zijn performance wordt als een van de hoogtepunten van de film beschouwd, naast die van Robert Pattinson.

7. Spider-Man: Far From Home (2019)

Als onderdeel van Holland’s Spider-Man trilogie, biedt “Spider-Man: Far From Home” een uniek en entertainend vervolg dat Peter Parker’s reis op intrigerende wijze voortzet. De film onderscheidt zich door het afwijken van de traditionele superheldenformule.

6. The Impossible (2012)

“The Impossible” is een aangrijpend drama over een familie die uit elkaar wordt gerukt door een tsunami in Thailand. Holland’s doorbraakrol toont een van de beste kinderacteerprestaties ooit, naast Naomi Watts en Ewan McGregor.

5. Spider-Man: Homecoming (2017)

“Spider-Man: Homecoming” markeerde Holland’s eerste solo-optreden als MCU’s Spider-Man, waar hij de rol volledig eigen maakte. Het vermijdt de herhaling van het oorsprongsverhaal ten gunste van een oprechte tiener superheldenfilm.

4. Onward (2020)

In Pixar’s “Onward” spelen Holland en Chris Pratt tienerelfbroers op een magische zoektocht. Deze ontroerende film toont een van Pixar’s sterkste familiedynamieken en meest meeslepende karakters.

3. Captain America: Civil War (2016)

“Civil War” introduceerde Holland’s Spider-Man, die meteen een fanfavoriet werd. De film verkent het conflict tussen Captain America en Iron Man, met Holland die elke scène waarin hij verschijnt, verlevendigt.

2. Avengers: Infinity War (2018)

“Infinity War” bracht een ensemble cast samen voor een episch gevecht tegen Thanos. Holland’s optreden, vooral zijn emotionele scènes, stalen de show in deze blockbuster, die het superheldengenre herdefinieerde.

1. Spider-Man: No Way Home (2021)

“No Way Home” was de filmgebeurtenis van 2021, met een viering van drie generaties Spider-Man cinema. Holland droeg de film, inclusief tijdens het tragische verlies van Aunt May, waardoor dit gemakkelijk zijn beste film tot nu toe is.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl