Carice van Houten, een van de meest getalenteerde en veelzijdige actrices uit Nederland, heeft in de loop der jaren zowel nationaal als internationaal erkenning gekregen voor haar indrukwekkende rollen in films en televisieseries. Van haar doorbraakrol in “Minoes” tot haar intense vertolking in “Zwartboek” en haar wereldwijde bekendheid als Melisandre in de hitserie “Game of Thrones”, heeft Van Houten keer op keer bewezen dat ze een kracht is om rekening mee te houden in de entertainmentindustrie. Haar vermogen om zich moeiteloos aan te passen aan diverse rollen, gecombineerd met haar charismatische schermtegenwoordigheid, heeft haar tot een favoriet gemaakt bij zowel critici als fans. Laten we een duik nemen in enkele van haar meest gedenkwaardige films en de magie verkennen die Carice van Houten naar het grote scherm brengt.

1. Zwartboek (2006)

Black Book | Official Trailer (2006)

In “Zwartboek”, geregisseerd door Paul Verhoeven, duiken we in de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Carice van Houten schittert als de Joodse zangeres Rachel Steinn die betrokken raakt bij het verzet en een gevaarlijk dubbelspel speelt. De film combineert spanning, drama en historische feiten op een meesterlijke manier. Het is een verhaal over verraad, liefde en overleving tegen de achtergrond van een van de meest turbulente periodes in de Nederlandse geschiedenis.

2. Brimstone (2016)

Brimstone Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

“Brimstone” is een duistere en intense western-thriller geregisseerd door Martin Koolhoven. Carice van Houten speelt naast Dakota Fanning en Guy Pearce in een verhaal over wraak en vergelding. De film volgt Liz (Fanning), een jonge vrouw wiens leven een nachtmerrie wordt wanneer een angstaanjagende priester (Pearce) in haar leven komt. Van Houten’s rol is cruciaal voor de ontwikkeling van het verhaal en ze levert een krachtige prestatie in deze grimmige en meeslepende film.

3. De gelukkige huisvrouw (2010)

DE GELUKKIGE HUISVROUW trailer

In “De gelukkige huisvrouw” speelt Carice van Houten de rol van Lea, een vrouw die na de geboorte van haar kind te maken krijgt met een postnatale depressie. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen, biedt een diepgaande blik op de uitdagingen van het moederschap en de impact van mentale gezondheidsproblemen. Van Houten’s vertolking van Lea is rauw, echt en ontroerend, waardoor de film een must-see is.

4. Komt een vrouw bij de dokter (2009)

Komt een vrouw bij de dokter - Official Trailer - Eyeworks Film & TV Drama

“Komt een vrouw bij de dokter”, gebaseerd op het boek van Kluun, is een hartverscheurend verhaal over liefde, verraad en het omgaan met ziekte. Carice van Houten speelt de rol van Carmen, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer haar man Stijn (gespeeld door Barry Atsma) een affaire begint terwijl zij vecht tegen borstkanker. De film is zowel tragisch als inspirerend en toont de complexiteit van menselijke relaties in tijden van crisis.

5. Alles is liefde (2007)

Alles is Liefde (2007) - trailer

“Alles is liefde” is een Nederlandse romantische komedie waarin verschillende verhalen samenkomen rond de feestelijke periode van Sinterklaas. Carice van Houten speelt de rol van Kiki Jollema, een vrouw die worstelt met liefde en verwachtingen. De film, met een ensemblecast waaronder Wendy van Dijk, Paul de Leeuw en Thomas Acda, is hartverwarmend en humoristisch, en toont de ups en downs van liefde in al zijn vormen.

6. Valkyrie (2008)

Valkyrie Official Trailer #2 - Tom Cruise Movie (2008) HD

In de Hollywood-productie “Valkyrie” speelt Carice van Houten naast Tom Cruise in een film over de mislukte aanslag op Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van Houten speelt de rol van Nina von Stauffenberg, de vrouw van kolonel Claus von Stauffenberg (gespeeld door Cruise). Hoewel haar rol in de film beperkt is, brengt ze diepte en emotie in haar vertolking, wat bijdraagt aan de algehele impact van de film.

7. Oorlogswinter (2008)

Trailer oorlogswinter

“Oorlogswinter”, gebaseerd op het boek van Jan Terlouw, is een oorlogsdrama dat zich afspeelt tijdens de hongerwinter van 1944-1945 in Nederland. Carice van Houten speelt de rol van Miep, een verzetsstrijder die een neergeschoten Britse piloot helpt. De film biedt een realistische en aangrijpende kijk op de uitdagingen en morele dilemma’s van het leven in bezet Nederland.

8. Ik omhels je met 1000 armen (2006)

In “Ik omhels je met 1000 armen”, gebaseerd op het boek van Ronald Giphart, speelt Carice van Houten de rol van Samarinde, een arts en de vriendin van de hoofdpersoon Giph. De film verkent thema’s van liefde, verlies en het omgaan met de dood van een ouder. Van Houten’s vertolking is gevoelig en gelaagd, wat bijdraagt aan de emotionele diepte van de film.

9. Minoes (2001)

Miss Minoes - Official Trailer

“Minoes” is een charmante familiefilm waarin Carice van Houten de rol speelt van een kat die in een vrouw verandert. Terwijl ze zich aanpast aan haar nieuwe menselijke leven, helpt ze een verlegen journalist om een groot verhaal te onthullen. De film, gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt, is zowel grappig als hartverwarmend en toont Van Houten’s veelzijdigheid als actrice.

10. De passievrucht (2003)

Officiële trailer 'De Passievrucht'

In “De passievrucht”, gebaseerd op het boek van Karel Glastra van Loon, speelt Carice van Houten de rol van Monika, de vriendin van de hoofdpersoon Armin. Wanneer Armin ontdekt dat hij onvruchtbaar is, begint hij een zoektocht naar de biologische vader van zijn zoon. De film is een intrigerend drama over familiegeheimen en de complexiteit van relaties.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl