Met films die steeds langer worden, met sommige blockbusters die de drie uur benaderen, is er iets te zeggen voor de kunst van het vertellen van een boeiend verhaal in een compact tijdsbestek. Hier zijn 15 films die bewijzen dat kwaliteit niet altijd gelijk staat aan kwantiteit:

15. ‘Hot Rod’ (2007) – 88 minuten

Hot Rod (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

De eerste speelfilm van The Lonely Island, ‘Hot Rod’, is een komedie vol lachwekkende momenten en absurditeiten. Andy Samberg speelt Rod Kimble, een zelfbenoemde stuntman die streeft naar het respect van zijn vreselijke stiefvader. De film is een onderschatte komedieparel uit de jaren 2000.

14. ‘Attack the Block’ (2011) – 88 minuten

ATTACK THE BLOCK - Official Restricted Trailer

Voordat John Boyega zijn grote doorbraak kende als Finn in Star Wars, speelde hij in deze low-budget sci-fi film. ‘Attack the Block’ volgt een groep tieners die hun woonblok beschermen tegen een buitenaardse invasie. De film is een spannende mix van Britse humor en actie.

13. ‘The Texas Chain Saw Massacre’ (1974) – 83 minuten

The Texas Chainsaw Massacre (1974) - Original Trailer (4K)

De originele ‘The Texas Chain Saw Massacre’ uit 1974 is pure horror. In deze film jaagt de iconische gemaskerde moordenaar Leatherface op een groep nietsvermoedende vrienden. Het is een van de meest angstaanjagende films ooit gemaakt.

12. ‘The Guilty’ (2018) – 85 minuten

The Guilty - Trailer

De originele Deense film ‘The Guilty’ uit 2018 is een intense thriller die zich afspeelt op één locatie. De film volgt een politieagent die een noodoproep ontvangt van een vrouw die hij al snel beseft dat ze is ontvoerd.

11. ‘What We Do in the Shadows’ (2014) – 85 minuten

What We Do in the Shadows - Official Trailer

Voordat de gelijknamige tv-serie in 2019 werd gelanceerd, was er de film ‘What We Do in the Shadows’. Deze vampier mockumentary, geregisseerd door Taika Waititi en Jemaine Clement, is een hilarische kijk op het dagelijks leven van drie vampierhuisgenoten.

10. ‘Borat’ (2006) – 84 minuten

BORAT Clip - My Name Borat (2006) Sacha Baron Cohen

‘Borat’, voluit ‘Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’, is een mockumentary met een scherpe, zwarte humor. Sacha Baron Cohen speelt de rol van Borat, een klunzige journalist uit Kazachstan die Amerika bezoekt om meer te leren over de cultuur van het land.

9. ‘Fantastic Mr. Fox’ (2009) – 87 minuten

FANTASTIC MR. FOX - Official Theatrical Trailer

Deze prachtige stop-motion animatiefilm van Wes Anderson brengt het geliefde boek van Roald Dahl tot leven. De film volgt Mr. Fox, een sluwe vos die drie gemene en rijke lokale boeren te slim af probeert te zijn.

8. ‘The Evil Dead’ (1981) – 85 minuten

The Evil Dead (1981) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

‘The Evil Dead’, geregisseerd door Sam Raimi, is een iconische horrorfilm waarin een groep vrienden wordt belaagd door bovennatuurlijke wezens tijdens hun verblijf in een afgelegen hut.

7. ‘Toy Story’ (1995) – 81 minuten

Toy Story (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

De originele ‘Toy Story’ introduceert Woody, Buzz en de rest van het speelgoed voor het eerst. Het verhaal volgt de avonturen van het speelgoed wanneer ze ontdekken dat ze tot leven komen wanneer er niemand kijkt.

6. ‘Once’ (2007) – 86 minuten

Once (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

‘Once’ is een moderne Ierse musical die het verhaal vertelt van een straatmuzikant en een immigrant die elkaar ontmoeten en verbinden door muziek en songwriting.

5. ‘The Nightmare Before Christmas’ (1993) – 76 minuten

The Nightmare Before Christmas (1993) Official Trailer #1 - Animated Movie

Deze iconische stop-motion klassieker van Tim Burton en Henry Selick volgt Jack Skellington, die Kerstmis ontdekt en besluit het feest op zijn eigen manier te vieren.

4. ‘My Neighbor Totoro’ (1988) – 86 minuten

Deze betoverende film van Hayao Miyazaki vertelt het verhaal van twee zusjes die bevriend raken met een reusachtig boswezen genaamd Totoro.

3. ‘The Lion King’ (1994) – 88 minuten

The Lion King (1994) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Een van de grootste animatiefilms aller tijden, ‘The Lion King’ volgt de reis van Simba, een jonge leeuw die zijn plaats als koning moet innemen na de dood van zijn vader.

2. ‘Perfect Blue’ (1997) – 81 minuten

Perfect Blue (1997) - Original US Trailer

Deze donkere psychologische thriller volgt Mima Kirigoe, een ambitieuze J-pop ster die besluit haar muziekcarrière achter zich te laten om actrice te worden.

1. ‘Before Sunset’ (2004) – 80 minuten

Before Sunset (2004) Official Trailer #1 - Ethan Hawke Movie

Het tweede deel van Richard Linklater’s ‘Before’-trilogie, ‘Before Sunset’, vertelt het vervolg van het liefdesverhaal tussen Jesse en Céline, die elkaar negen jaar later opnieuw ontmoeten in Parijs.

Deze films bewijzen dat je geen uren nodig hebt om een meeslepend en gedenkwaardig verhaal te vertellen. Elk van deze films biedt een unieke kijkervaring in minder dan 90 minuten, waardoor ze perfect zijn voor die momenten waarop je zin hebt in een snelle filmfix.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl