Emma Watson, de Engelse actrice en activiste, is sinds haar filmdebuut in de grote hit uit 2001, “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, een lieveling van de cinema. De briljante ster zou doorgaan met het spelen van de wonderbaarlijk magische Hermione Granger in alle acht delen van de miljardenfranchise, waarmee ze haar status als geliefde heldin en getalenteerde performer bevestigde.

Watson zou succes blijven vinden op het grote scherm, met diverse rollen zoals de vrijgevochten Sam in “The Perks of Being a Wallflower”, celebrity-inbreker Alexis Neiers in Sofia Coppola’s misdaadsatire “The Bling Ring”, en als de iconische literaire heldin Belle in de live-action adaptatie van “Beauty and the Beast”. Ze verscheen het meest recent als Margaret “Meg” March in Greta Gerwig’s lovend ontvangen film “Little Women”, en is sindsdien naar verluidt op 31-jarige leeftijd met pensioen gegaan van het acteren. Naast haar acteercarrière dient Watson als ambassadeur van UN Women Goodwill en hielp ze de UN Women-campagne HeForShe te lanceren, die pleit voor gendergelijkheid. Tot grote vreugde van fans over de hele wereld, herenigde de actrice zich met haar Harry Potter-castleden in 2022 voor HBO Max’s “Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”. Dit zijn de beste Emma Watson-films.

8. This is the end (2013)


In “This Is the End” maakt Watson deel uit van een ensemblecast die zichzelf speelt te midden van een apocalyptische ramp. Haar cameo is zowel hilarisch als onvergetelijk, waarbij ze een meer edgy en speelse kant van zichzelf laat zien.

7. My week with Marilyn (2011)


In haar eerste project na Harry Potter speelt Watson in “My Week with Marilyn”, een film die een blik werpt op de iconische Marilyn Monroe. Watson’s rol, hoewel klein, toont haar vermogen om zich aan te passen aan verschillende genres en settings.

6. The bling ring (2013)


In “The Bling Ring” speelt Watson een van de tieners die geobsedeerd zijn door beroemdheden en hun huizen beroven. Deze rol staat in schril contrast met haar eerdere werk en laat haar veelzijdigheid als actrice zien.

5. Noah (2014)


In Darren Aronofsky’s “Noah” speelt Watson Ila, een personage dat een centrale rol speelt in het verhaal van de ark van Noach. Haar optreden wordt geprezen om haar emotionele diepgang en kracht.

4. The perks of being a wallflower (2012)


“The Perks of Being a Wallflower” is een coming-of-age film waarin Watson de vrijgevochten Sam speelt. De film en Watson’s optreden worden algemeen erkend voor hun authenticiteit en emotionele resonantie.

3. Beauty and the beast (2017)


Als Belle in “Beauty and the Beast” brengt Watson een geliefd Disney-personage tot leven. Haar vertolking wordt geprezen voor het toevoegen van diepte en kracht aan een al iconische rol.

2. Little women (2019)


In “Little Women” van Greta Gerwig speelt Watson Meg March, een van de March-zussen. De film en Watson’s optreden worden geprezen voor hun warmte en de moderne interpretatie van het klassieke verhaal.

1. De Harry Potter-serie (2001-2011)

De Harry Potter-serie, waarin Watson de slimme en dappere Hermione Granger speelt, blijft haar meest herkenbare en geliefde werk. Van “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” tot “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2”, Watson’s groei als actrice parallel aan haar personage’s ontwikkeling is opmerkelijk en blijft een hoogtepunt in haar carrière.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl