Florence Pugh, een actrice wiens carrière een indrukwekkende reeks van zowel hartverwarmende familiefilms als intense, donkere drama’s omvat, heeft zichzelf snel gevestigd als een van de meest boeiende talenten van haar generatie. Met haar vermogen om diepgang en complexiteit aan haar personages toe te voegen, heeft Pugh een aantal memorabele rollen op haar naam staan, van de vechtlustige Yelena Belova in “Black Widow” tot de ambitieuze Amy March in “Little Women”. Hier is een overzicht van de topfilms van Florence Pugh.

10. A Good Person (2023)

In “A Good Person”, speelt Pugh de rol van Allison, een vrouw die worstelt met een opiaatverslaving na een tragisch ongeluk. Ondanks enkele sentimentele momenten, wordt de film verheven door Pugh’s genuanceerde vertolking van verslaving.

9. Don’t Worry Darling (2022)

In deze film speelt Pugh Alice, wiens perfecte leven in een afgesloten gemeenschap begint te ontrafelen wanneer ze ontdekt dat er iets sinisters gaande is. Pugh’s acteerwerk is het hoogtepunt van de film, die ondanks de controverse een onvergetelijke kijkervaring biedt.

8. The Wonder (2022)

“The Wonder” speelt zich af in het Ierland van 1862, waar Pugh’s personage, de Engelse verpleegster Lib Wright, een jonge vrouw onderzoekt die beweert zonder voedsel te kunnen leven. Pugh’s optreden redt het enigszins onderontwikkelde script.

7. Black Widow (2021)

Als Yelena Belova maakt Pugh haar debuut in het MCU in “Black Widow”, waar ze zich voegt bij Natasha Romanoff in haar soloavontuur. Pugh’s vertolking van Yelena voegt diepte toe aan het verhaal met donkere thema’s.

6. Lady Macbeth (2016)

“Lady Macbeth” markeerde Pugh’s doorbraak met een krachtige vertolking van een jonge vrouw gevangen in een liefdeloos huwelijk. De film toont Pugh’s comfort in periode-instellingen en haar vermogen om complexe personages te belichamen.

5. Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Pugh leent haar stem aan Goldilocks in deze geanimeerde film, die verrast met een hoge score op Rotten Tomatoes. De film, die zich afspeelt in een sprookjesachtige wereld, laat Pugh’s veelzijdigheid als actrice zien.

4. Fighting with My Family (2019)

Dit waargebeurde verhaal over professioneel worstelaar Paige laat Pugh zien in een zowel komische als atletische rol, waarin ze worstelt met familiedynamiek en haar eigen onzekerheden op weg naar WWE-sterrendom.

3. Oppenheimer (2023)

In Christopher Nolan’s “Oppenheimer”, speelt Pugh Jean Tatlock, een belangrijk figuur in het leven van J. Robert Oppenheimer. Hoewel haar rol beperkt is, maakt Pugh’s optreden een diepe indruk.

2. Midsommar (2019)

In Ari Aster’s verontrustende folk-horror film “Midsommar” speelt Pugh Dani Ardor, die een verwoestend verlies ervaart. Pugh’s intens emotionele vertolking maakt “Midsommar” tot een gedenkwaardige bijdrage aan het horror-genre.

1. Little Women (2019)

In Greta Gerwig’s adaptatie van “Little Women” speelt Pugh Amy March, waarmee ze een nieuwe draai geeft aan het personage. Haar vertolking van Amy’s groei van een verwend kind naar een vastberaden jonge vrouw leverde Pugh een Oscar-nominatie op.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl