Greta Gerwig, bekend om haar scherpe observaties en diepgaande karakterontwikkelingen, heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest invloedrijke stemmen in de hedendaagse cinema. Hier volgt een overzicht van haar vier geregisseerde films.

4. Nights and Weekends (2008)

Gerwig’s regiedebuut, gemaakt in samenwerking met Joe Swanberg, verkent de langeafstandsrelatie tussen een koppel dat verdeeld is tussen Chicago en New York. Hoewel het misschien niet haar meest gepolijste werk is, toont “Nights and Weekends” Gerwig’s vermogen om realistische en natuurlijke cinema te creëren.

3. Lady Bird (2017)

“Lady Bird”, Gerwig’s solo-regiedebuut, is een ontroerend en grappig coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in het vroege 2000 Sacramento. Het volgt de gecompliceerde relatie tussen een ambitieuze tiener (Saoirse Ronan) en haar moeder (Laurie Metcalf). De film werd genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film.

2. Barbie (2023)

Een unieke en hilarische satire op genderrollen, “Barbie” onderzoekt de controversiële erfenis van de iconische Mattel-pop. Met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, volgt de film Barbie terwijl ze een existentiële crisis doormaakt en besluit naar de echte wereld te reizen. De film is uitgegroeid tot een charmante hit van het jaar.

1. Little Women (2019)

Gerwig’s herinterpretatie van Louisa May Alcott’s klassieke roman “Little Women” is een meesterwerk. De film volgt de vier March-zussen, gespeeld door Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen, terwijl ze opgroeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Gerwig’s versie is zowel een trouwe adaptatie als een frisse, moderne kijk op het verhaal, waarbij ze slim speelt met tijdlijnen en zelfbewustzijn toevoegt.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl