Bradley Cooper, een van de meest veelzijdige acteurs van zijn generatie, heeft in de loop van twee decennia een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van zijn doorbraakrollen in komedies tot zijn bekroonde dramatische optredens, Cooper heeft bewezen dat hij zowel voor de camera als daarachter talent heeft. Hier volgt een overzicht van de 15 beste films van Bradley Cooper, die zijn reikwijdte als acteur, producent en filmmaker laten zien.

16. The A-Team (2010)

In deze reboot van de klassieke televisieserie speelt Cooper Lt. Templeton “Face” Peck, een rol die zijn veelzijdigheid en komische timing benadrukt.

15. He’s Just Not That Into You (2009)

Als onderdeel van een ensemble cast, speelt Cooper een getrouwde man die een affaire begint, wat zijn acteervaardigheden in romantische komedies laat zien.

14. Wet Hot American Summer (2001)

Cooper’s filmdebuut in deze cultklassieker toont zijn vroege neiging tot komische rollen.

13. Limitless (2011)

In “Limitless” speelt Cooper een schrijver die een drug neemt die zijn hersencapaciteit vergroot, wat leidt tot onverwachte gevolgen.

12. Joy (2015)

In “Joy” werkt Cooper opnieuw samen met David O. Russell en speelt hij een uitvoerend producent bij QVC, wat zijn vermogen om ondersteunende maar memorabele rollen te spelen benadrukt.

11. Wedding Crashers (2005)

Als de antagonist in “Wedding Crashers” laat Cooper zien dat hij een overtuigende ‘slechterik’ kan spelen in deze populaire komedie.

10. The Place Beyond the Pines (2012)

In deze film speelt Cooper een politieagent wiens pad kruist met dat van een bankrover, gespeeld door Ryan Gosling, wat een complexe morele strijd oplevert.

9. The Hangover (2009)

“The Hangover” katapulteerde Cooper naar het sterrendom als deel van een vriendengroep die een wilde nacht in Las Vegas beleeft.

8. Marvel films

Als de stem van Rocket Raccoon in de “Guardians of the Galaxy”-films en andere Marvel-films, toont Cooper zijn vaardigheden als stemacteur.

7. Licorice Pizza (2021)

Cooper’s rol in “Licorice Pizza” als Jon Peters is een explosieve en onvoorspelbare verschijning die een van zijn grappigste acteerprestaties tot nu toe is.

6. American Hustle (2013)

In “American Hustle” speelt Cooper een FBI-agent betrokken bij een ingewikkelde oplichterij, wat hem een Oscar-nominatie opleverde.

5. Nightmare Alley (2021)

In “Nightmare Alley” speelt Cooper een oplichter wiens corrupte ziel onherstelbaar lijkt, wat een donkere en gecompliceerde rol is.

4. American Sniper (2014)

Als Chris Kyle in “American Sniper” levert Cooper een krachtige prestatie als sluipschutter van de Navy SEALs, wat hem een Oscar-nominatie opleverde.

3. Silver Linings Playbook (2012)

“Silver Linings Playbook” biedt misschien wel Cooper’s beste acteerprestatie als Pat Solitano, een man die worstelt met zijn bipolaire stoornis.

2. A Star Is Born (2018)

“A Star Is Born”, Cooper’s regiedebuut waarin hij ook de hoofdrol speelt, is een diepgaand liefdesverhaal dat hem verschillende Oscar-nominaties opleverde.

1. Maestro (2023)

In “Maestro” speelt Cooper Leonard Bernstein, waarbij hij niet alleen acteert maar ook regisseert en produceert. Deze rol wordt gezien als zijn grootste prestatie tot nu toe.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl