Jennifer Lawrence heeft zich ontpopt als een van de meest getalenteerde en veelzijdige actrices van haar generatie, met een reeks rollen die haar vermogen om zowel in indie-drama’s als in grote blockbuster-franchises te schitteren, benadrukken. Hier zijn haar 13 beste films, gerangschikt van minst naar meest indrukwekkend:

13. Like Crazy (2011)

In deze romantische drama speelt Lawrence een bijrol als Samantha, de Amerikaanse vriendin van Jacob, gespeeld door Anton Yelchin. Hoewel een kleinere rol, toont Lawrence’s optreden haar vroege veelzijdigheid.

12. The Beaver (2011)

In deze donkere komedie, geregisseerd door Jodie Foster, speelt Lawrence Norah, de klasgenoot van Porter (Anton Yelchin). De film verkent thema’s van depressie en familiedynamiek.

11. No Hard Feelings (2023)

Lawrence schittert in deze komedie als Maddie, een vrouw die een ongewone deal sluit met een rijke familie. Deze rol benadrukt haar komische talent en timing.

10. Don’t Look Up (2021)

In deze satirische komedie van Adam McKay speelt Lawrence Kate Dibiasky, een astronoom die samen met haar professor een naderende komeet probeert te stoppen. De film laat Lawrence’s bereik zien in zowel komedie als drama.

9. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 / Part 2 (2014 / 2015)

Als Katniss Everdeen leidt Lawrence de finale van de Hunger Games-serie, waarin de inzet hoger is dan ooit. Haar optreden brengt diepte en kracht in de strijd om Panem.

8. Causeway (2022)

Lawrence geeft een krachtige vertolking als Lynsey, een soldaat die worstelt met haar terugkeer naar het normale leven na een traumatisch hersenletsel. De film toont haar vermogen om complexe emotionele staten te portretteren.

7. The Hunger Games (2012)

Deze film maakte van Lawrence een wereldwijde ster als Katniss Everdeen, een jonge vrouw die vecht voor haar leven in een dystopische toekomst. Lawrence’s optreden is zowel krachtig als ontroerend.

6. X-Men: Days of Future Past (2014)

Als Mystique/Raven in deze X-Men film, toont Lawrence haar actievaardigheden en diepte als een personage verscheurd tussen twee werelden.

5. X-Men: First Class (2011)

Lawrence’s eerste verschijning als Mystique in de X-Men franchise, waar ze een jongere versie van het personage speelt die worstelt met haar identiteit en loyaliteit.

4. The Hunger Games: Catching Fire (2013)

In het tweede deel van de Hunger Games-serie brengt Lawrence nog meer diepte in de rol van Katniss, wiens moed en vastberadenheid een revolutie ontketenen.

3. Winter’s Bone (2010)

De film die Lawrence op de kaart zette, waarin ze Ree Dolly speelt, een tiener die haar familie probeert te redden in de gevaarlijke wereld van de Ozarks. Haar optreden leverde haar een Oscar-nominatie op.

2. American Hustle (2013)

Lawrence schittert als Rosalyn Rosenfeld in deze film over oplichters en corruptie in de jaren ’70. Haar dynamische en onvoorspelbare optreden leverde haar een Oscar-nominatie op.

1. Silver Linings Playbook (2012)

Als Tiffany Maxwell in deze romantische komedie-drama, levert Lawrence een Oscar-winnende prestatie. Haar chemie met Bradley Cooper en haar vermogen om zowel humor als diepte te brengen, maken dit haar meest gedenkwaardige rol.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl