Actrice Mia Goth heeft de afgelopen jaren snel naam heeft gemaakt in de filmindustrie. Ze heeft een indrukwekkende reeks rollen op haar naam staan die haar veelzijdigheid en talent benadrukken. Van haar debuut in controversiële arthouse films tot haar recente werk in horror en drama, Goth heeft bewezen dat ze een kracht is om rekening mee te houden.

10. Suspiria (2018)

In deze herinterpretatie van Dario Argento’s klassieker speelt Goth de rol van Sara Simms, een dansstudente die helpt bij het ontrafelen van de waarheid achter een mysterieuze dansacademie. De film is een visueel en thematisch meesterwerk dat zowel esthetisch als angstaanjagend is.

9. X (2022)

“X” markeert een terugkeer naar de ’70s stijl horror, waarin Goth schittert in een dubbelrol. De film is een eerbetoon aan klassiekers zoals “The Texas Chain Saw Massacre”, en Goth’s prestaties zijn cruciaal voor de impact van de film.

8. High Life (2018)

In deze contemplatieve sciencefictionfilm speelt Goth naast Robert Pattinson en Juliette Binoche in een verhaal over gevangenen op een ruimtevaartmissie. “High Life” verkent diepgaande thema’s zoals menselijkheid, seksualiteit en isolatie.

7. The Survivalist (2015)

Een van Goth’s vroegere rollen, “The Survivalist” is een post-apocalyptisch drama dat zich concentreert op overleving en menselijke interactie na de ineenstorting van de samenleving. Goth’s subtiele en emotionele optreden draagt bij aan de intensiteit van de film.

6. Pearl (2022)

“Pearl”, een prequel op “X”, volgt het titulaire personage’s afdaling naar waanzin. Goth’s betrokkenheid als co-schrijver en hoofdrolspeelster levert een complex portret op van een vrouw gevangen tussen dromen en desillusie.

5. A Cure for Wellness (2016)

In deze psychologische thriller speelt Goth een mysterieus personage in een sinistere wellnesskliniek. De film, geregisseerd door Gore Verbinski, is zowel visueel verbluffend als diep verontrustend.

4. Emma. (2020)

In deze frisse adaptatie van Jane Austen’s klassieke roman speelt Goth Harriet Smith, een naïeve jonge vrouw die bevriend raakt met de slimme en bemoeizuchtige Emma Woodhouse. Goth’s vertolking voegt een laag van oprechtheid en charme toe aan de film.

3. Mayday (2021)

“Mayday” is een surrealistisch actiedrama waarin Goth een rebellengroep van vrouwelijke soldaten leidt. De film is een ambitieus werk dat thema’s van empowerment en escapisme verkent.

2. Marrowbone (2017)

“Marrowbone” is een gotisch horrorverhaal waarin Goth een van de vier siblings speelt die geheimen verbergen in hun familiehuis. De film is zowel sfeervol als emotioneel, met sterke optredens van de hele cast.

1. The House (2022)

In deze stop-motion anthologiefilm leent Goth haar stem aan een van de personages. “The House” verkent het concept van thuis vanuit verschillende perspectieven en tijdperken, met een unieke artistieke stijl.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl