De Harry Potter-reeks heeft een wereldwijde fanbase en heeft het fantasygenre naar nieuwe hoogten gebracht. Voor degenen die meer magische films willen verkennen, hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste films die je het gevoel geven dat je terugkeert naar Zweinstein. Pak je toverstok en bereid je voor op een magisch avontuur!

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) & Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Fantastic Beasts and Where to Find Them - Final Trailer - Official Warner Bros. UK

Deze films, die zich afspelen in de wereld van Harry Potter, volgen de avonturen van magie-zoöloog Newt Scamander. Geschreven door J.K. Rowling zelf, bieden deze films een blik op de magische wereld voorafgaand aan de gebeurtenissen in Harry Potter en introduceren nieuwe personages en magische wezens.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Trailer | Movieclips Classic Trailers

Gebaseerd op de geliefde boekenreeks van C.S. Lewis, volgt deze film de avonturen van vier kinderen die een magische wereld ontdekken via een kast. Met epische gevechten, sprekende dieren en een strijd tussen goed en kwaad, heeft Narnia veel gemeen met de wereld van Harry Potter.

The Golden Compass (2007)

The Golden Compass (2007) Official Trailer - Daniel Craig Movie

Deze verfilming van Philip Pullman’s eerste boek uit de “His Dark Materials”-reeks is een spannend avontuur vol fantasie en magie. De film speelt zich af in een alternatieve wereld waar elk individu een dierlijke metgezel heeft, genaamd een dæmon, en volgt de jonge Lyra op haar zoektocht om een sinistere samenzwering te ontrafelen.

The Lord of the Rings-trilogie (2001-2003)

The Lord of the Rings Trilogy

De epische verfilming van J.R.R. Tolkien’s klassieke boekenreeks is een must-see voor elke fantasyfan. Met zijn uitgebreide mythologie, boeiende personages en meeslepende verhaallijnen is The Lord of the Rings een onmisbare ervaring voor iedereen die houdt van de magische wereld van Harry Potter.

The Hobbit-trilogie (2012-2014)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Official Main Trailer [HD]

Deze prequel-trilogie van The Lord of the Rings, gebaseerd op het boek van Tolkien, vertelt het verhaal van Bilbo Baggins en zijn avonturen met een groep dwergen en de tovenaar Gandalf. De Hobbit-trilogie is een visueel spectaculair avontuur dat elke liefhebber van magie en fantasy zal bekoren.

Stardust (2007)

Stardust (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Deze sprookjesachtige film, gebaseerd op het boek van Neil Gaiman, volgt de avonturen van Tristan Thorn, die op zoek gaat naar een vallende ster om het hart van zijn geliefde te winnen. Stardust is een charmante film vol magie, avontuur en romantiek.

The Spiderwick Chronicles (2008)

The Spiderwick Chronicles (2008) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In deze film ontdekken de Grace-kinderen een verborgen wereld van magische wezens die in hun nieuwe huis wonen. Gebaseerd op de populaire boekenserie, is The Spiderwick Chronicles een spannend avontuur voor jong en oud, met een sterke nadruk op familie en moed.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) & Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)

Percy Jackson and the Lightning Thief - HD Trailer

Deze filmreeks, gebaseerd op de boeken van Rick Riordan, volgt de avonturen van Percy Jackson, een tiener die ontdekt dat hij een halfgod is en de zoon van de Griekse god Poseidon. De Percy Jackson-films zitten vol Griekse mythologie, magie en spannende actie die fans van Harry Potter zeker zullen waarderen.

Coraline (2009)

Coraline (2009) Official Trailer - Dakota Fanning, Teri Hatcher Movie HD

Deze stop-motion geanimeerde film, gebaseerd op een boek van Neil Gaiman, vertelt het verhaal van Coraline, een jong meisje dat een alternatieve versie van haar eigen wereld ontdekt. Coraline is een betoverend, duister en visueel verbluffend verhaal dat de grenzen tussen fantasie en realiteit verkent.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Gebaseerd op de roman van Ransom Riggs, volgt deze film de jonge Jake Portman, die ontdekt dat hij een speciale gave heeft en terechtkomt in een weeshuis vol met andere ‘bijzondere’ kinderen. Geregisseerd door Tim Burton, is Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children een meeslepende en fantasierijke film vol mysterie en magie.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl