Demi Moore heeft zich vanaf de jaren ’80 en ’90 gevestigd als een van Hollywood’s grootste sterren. Met een carrière die begon met kleine filmrollen en een opmerkelijke periode in “General Hospital,” groeide Moore uit tot een box office sensatie dankzij een reeks blockbuster films. Ondanks de ups en downs in haar carrière en persoonlijke leven, blijft Moore’s talent en veerkracht haar definiëren als een veelzijdige en gerespecteerde actrice. Hieronder volgt een overzicht van Demi Moore’s 12 beste films.

12. Striptease (1996)

Hoewel “Striptease” commercieel en kritisch geen succes was, demonstreert het Moore’s bereidheid om uitdagende rollen aan te gaan. Ze speelt Erin Grant, een voormalig FBI-secretaris die als stripper werkt om haar dochter terug te winnen.

11. One Crazy Summer (1986)

In deze romantische komedie speelt Moore naast John Cusack en laat ze haar muzikale en komische talenten zien. Het is een luchtige film uit de jaren ’80 die bijdroeg aan Moore’s groeiende populariteit.

10. Charlie’s Angels: Full Throttle (2003)

Moore’s rol als de schurkachtige Madison Lee in deze actiekomedie toont haar vermogen om een veelzijdig scala aan personages te spelen, van heroïsch tot villainous.

9. Now and Then (1995)

In deze nostalgische film vertelt Moore’s karakter het verhaal van vier jeugdvriendinnen die herenigen. Haar stem draagt de film als de volwassen versie van een van de meisjes, waarbij ze een diepe emotionele laag toevoegt.

8. Disclosure (1994)

In “Disclosure” speelt Moore een femme fatale die haar machtspositie gebruikt om een voormalige geliefde, gespeeld door Michael Douglas, te manipuleren. De film was controversieel maar toonde Moore’s kracht als een leidende dame in Hollywood.

7. G.I. Jane (1997)

Moore’s rol als Lieutenant Jordan O’Neil, die strijdt om zich staande te houden in een door mannen gedomineerde militaire wereld, wordt beschouwd als een van haar meest memorabele prestaties. Voor deze rol onderging Moore een opmerkelijke fysieke transformatie.

6. Margin Call (2011)

In dit drama over de financiële crisis van 2007-2008, speelt Moore de rol van Sarah Robertson, een risicomanager die centraal staat in het verhaal. De film werd geprezen om zijn ensemble cast en intelligente script.

5. Indecent Proposal (1993)

“Indecent Proposal”, waarin Moore’s personage en haar echtgenoot een moreel dilemma onder ogen zien, werd een cultureel fenomeen en blijft een van de meest besproken films van de vroege jaren ’90.

4. St. Elmo’s Fire (1985)

In deze ensemble film over de worstelingen van pas afgestudeerden, speelt Moore een van de hoofdrollen. De film wordt vaak gezien als een cultklassieker uit de jaren ’80.

3. About Last Night… (1986)

Deze romantische film, gebaseerd op het toneelstuk “Sexual Perversity in Chicago”, toonde Moore’s vermogen om complexe relaties en emoties overtuigend weer te geven.

2. A Few Good Men (1992)

In deze rechtbankdrama, waarin Moore een vastberaden marineadvocaat speelt, laat ze zien dat ze krachtige en intelligente vrouwelijke personages kan neerzetten naast sterren als Tom Cruise en Jack Nicholson.

1. Ghost (1990)

“Ghost” is niet alleen Moore’s meest iconische film, maar ook een van de meest geliefde films uit de jaren ’90. Haar vertolking van Molly Jensen, die rouwt om de dood van haar geliefde, leverde haar kritische lof op en maakte van “Ghost” een tijdloze klassieker.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl